«Η μελωδία της παλίρροιας»: εξερευνώντας την ψυχική ανθεκτικότητα των θεραπευτών

Η μελωδία της ευτυχιας παλίρροιας»: εξερευνώντας την ψυχική ανθεκτικότητα των θεραπευτών 

 

Όταν χάνουμε τη γη κάτω από τα πόδια μας, πού βρίσκουμε το κίνητρο να συνεχίσουμε να προσπαθούμε, πού απλώνουμε για να πιαστούμε, τι μας στηρίζει να ξαναβρούμε την ισορροπία μας;

 

Μεταξύ μιας ανείπωτης ματαίωσης ή μιας οδυνηρής καταστροφής και των ημερών που ακολουθούν, ανάμεσα στο βράδυ και το πρωινό της κάθε ημέρας, ανάμεσα σε κάθε αναπνοή και σε κάθε βήμα μεσολαβεί μια επανεκκίνηση. Είναι η στιγμή που τα ανθεκτικά υλικά μας αναμετριούνται και τα κενά μας κάνουν το έδαφος να τρεκλίζει. Τη στιγμή εκείνη η δύναμή μας δεν ορίζεται ως αντοχή ή ως έλεγχος, αλλά ως συναισθηματικός χώρος που εμπεριέχει και πατάει για να κάνουμε το επόμενο βήμα, στιγμή προς στιγμή.

 

Σε αυτό το εργαστήρι θα εξερευνήσουμε την ψυχική ανθεκτικότητα, όπως εκφράζεται / κατοικεί στο σώμα μας, όπως τη βρίσκουμε στην ιστορία μας και όπως την εμπνεόμαστε από άλλους ανθρώπους. Θα ψηλαφίσουμε τα όρια του “μπορώ”, την εμπειρία της φροντίδας και της στήριξης. Καθώς ταξιδεύουμε στην παλίρροια της ζωής, πώς περιέχουμε τα συναισθήματα πόνου, ματαίωσης, αβεβαιότητας, πώς ξαναβρίσκουμε το έδαφος και το ανάστημά μας, πώς δεσμευόμαστε να μαθαίνουμε,

πώς αποσυνδεόμαστε με τους άλλους και τη Ζωή..;

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:  Σαβ. 5 & Κυρ. 6 Απριλίου 2025,        10:00 – 17:00                              

                               

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΕΣ: Εξαρμενία, Παππά Ψυχολόγος (ΕΚΠΑ), MSc Mental Health Studies, Ψυχοθεραπεύτρια και Εκπαιδεύτρια Gestalt. Μέλος της EAGT και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT), PgCert Gestalt Body Process (Trained by James Kepner) Certificate in Performance Studies in Dance (Birkbeck College London). Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια, συντονίζει ομάδες και σεμινάρια που συνδυάζουν την κίνηση, τον χορό και την ψυχοθεραπεία Gestalt, ομάδες στήριξης εκπαιδευτικών και σεμινάρια εκπαίδευσης εκπαιδευόμενων στην θεραπεία Gestalt. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να ανακαλύπτει νέες προσεγγίσεις στον χορό και την κίνηση και να μελετάει πως μπορούν να ενσωματωθούν στην θεραπευτική διαδικασία.

Κωνσταντίνα Γκιώνη, Ψυχολόγος (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Μ.Sc. Ψυχική Υγεία (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Ψυχοθεραπεύτρια & Επόπτρια Gestalt, Τακτικό Μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy), της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT). Κάτοχος ECP (European Certificate of Psychotherapy). Έχει εργαστεί σε ομάδες αυτοβοήθειας εξαρτημένων ατόμων και των οικείων τους, σε ενδονοσοκομειακές δομές και προστατευόμενα διαμερίσματα - ξενώνες ψυχιατρικών δομών, σε ομάδες στήριξης γυναικών, ομάδες συμβουλευτικής γονέων, σε ΚΕΔΔΥ, σχολεία ειδικής αγωγής, δημοτικά και ΕΠΑΛ, σε ομάδες θεραπείας και ατομική ψυχοθεραπεία περιστατικών.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: €190

 

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Στο χώρο του Gestalt Foundation, Ηπείρου 37, 173 41, στον Αγ. Δημήτριο, 2ος όροφος.