Συνεργάτες του Gestalt Foundation

Συνεργάτες του Gestalt Foundation
 • Αγγελακίδης Σωτήρης, Καθηγητής διεθνών και Ελληνικών κοινωνικών χορών. Προπονητής - Χορογράφος.

 • Αντωνάτου Βασιλική, HND Ψυχολογίας, εκ/μένη στην ψυχοθεραπεία GESTALT. Έχει εμπειρία στον συντονισμό ομάδων: τρίτης ηλικίας, γονέων, θεραπευτικές ομάδες αυτογνωσίας ενηλίκων, υποστηρικτικών ομάδων εθελοντών και εργαζομένων του “ΑΡΣΙΣ”, κέντρο φροντίδας ανηλίκων προσφύγων. Επιπλέον, διατηρεί γραφείο στο οποίο δέχεται ατομικά περιστατικά.

 • Αντωνίου Έλενα, B.Sc. Ψυχολογίας (University of La Verne, Αθήνα). M.Sc. Counseling Studies (University of Hull, Αγγλία). Επόπτρια Μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGΤ). Έχει εργαστεί με ομάδες παιδιών, σε τηλεφωνική γραμμή κακοποιημένων γυναικών, σε προστατευμένα διαμερίσματα ψυχιατρικών δομών, σε ομάδες στήριξης εθελοντών, καθώς και στον τομέα της ποιοτικής έρευνας. Τώρα εργάζεται ως θεραπεύτρια ατομικών περιστατικών και ομαδικής θεραπείας.

 • Ασκαρίδου Βικτώρια, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια & Επόπτρια Gestalt, Τραυματοθεραπεύτρια (EMDR, CRM), Sandplay Therapist, Θεραπευτική Ύπνωση.

 • Γκιώνη Κωνσταντίνα, Ψυχολόγος (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Μ.Sc. Ψυχική Υγεία (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Ψυχοθεραπεύτρια & Επόπτρια Gestalt, Μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT). Έχει εργαστεί σε ομάδες αυτοβοήθειας εξαρτημένων ατόμων και των οικείων τους, σε ενδονοσοκομειακές δομές και προστατευόμενα διαμερίσματα - ξενώνες ψυχιατρικών δομών, σε ομάδες στήριξης γυναικών, ομάδες θεραπείας, ομάδες συμβουλευτικής γονέων, σε σχολεία ειδικής αγωγής και ως θεραπεύτρια ατομικών περιστατικών.

 • Δημακοπούλου Τζίνα, Ψυχολόγος (Πάντειο Πανεπιστήμιο), Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, μέλος της EAGT και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT). Έχει εργαστεί σε ομάδες στήριξης καρκινοπαθών και των οικογενειών τους, σε ομάδες εκπαίδευσης εθελοντών και σε ομάδες στήριξης ανθρώπων τρίτης ηλικίας. Το ενδιαφέρον της για τα ΛΟΑΤΙ δικαιώματα την οδήγησε στο Πολύχρωμο Σχολείο, όπου συντονίζει βιωματικές ομάδες επιμόρφωσης εκπαιδευτικών σε ζητήματα φύλου, σεξουαλικότητας και συμπεριληπτικής εκπαίδευσης. Από το 2010 ιδιωτεύει στο γραφείο της στην Αθήνα κάνοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία.

 • Εληώτη Ελισάβετ, Σύμβουλος ψυχικής υγείας με εκπαίδευση στην Ψυχοθεραπεία Gestalt (Gestalt Foundation Αθήνας), M.Sc.Ψυχολογίας (University of East London), D.U. Σωματοψυχοπαιδαγωγικής για τη συνοδεία του στρες και του σωματικού και ψυχικού πόνου (Universidade Fernando Pessoa), Κάτοχος διπλώματος Σωματοψυχοπαιδαγωγικής (École supérieure de Somato-Psychopédagogie de Paris), Pilates Instructor (Pilates BASI, Refined Pilates Training of Jenny Colebourne), Κάτοχος διπλώματος Βιολοντσέλλου (Ωδείο Φίλιππος Νάκας) και πτυχίου Αρμονίας της μουσικής (Σχολή Κωνσταντίνου Ευαγγελάτου).

 • Ευθυμιοπούλου Νάσια, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, εκπαιδευμένη στη μέθοδο τραυματοθεραπείας EMDR και πιστοποιημένη GPO από την EAGT. Η έδρα της είναι στην Αθήνα και εργάζεται με ενήλικες τόσο ατομικά όσο και ομαδικά. Από τον Ιανουάριο του 2021 συμμετέχει και ως σύμβουλος – διαμεσολαβήτρια στο έργο CAPSTONE που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μέλος της EAGT και της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt.

 • Καπουλέα Αμαλία, B.Sc. in Counseling and Psychological Science, University of Teesside. Ψυχοθεραπεύτρια Είναι μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt (ΗAGT). Κάτοχος ECP (European Certificate of Psychotherapy). Ιδιωτεύει στο προσωπικό της γραφείο κάνοντας ομαδική και ατομική θεραπεία. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την εκπαίδευση Συμβούλων Ψυχικής Υγείας.
 • Κατσαμάκης Κωνσταντίνος, Χορευτής, χορογράφος και δάσκαλος σύγχρονου χορού. Πτυχίο καθηγητή χορού από το Υπουργείο Πολιτισμού.

 • Καυκοπούλου Άλκηστις, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια. Εργάζεται ατομικά με παιδιά και με ενήλικες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Από το 2007 συνεργάζεται με το Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation ως συντονίστρια Ομάδων Εποπτείας (Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης, Σύλλογος Φίλων – Εθελοντών της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης).

 • Κουτσογιάννης Γιώργος, Σπούδασε "Ψυχολογία" στο Northumbria University και "Sociology and Culture" στο University of London του Ηνωμένου Βασιλείου. Κάτοχος του Bachelor of Science (Honors) in Psychology και πιστοποιημένος Θεραπευτής Εκπαιδεύτηκε στο πρόγραμμα κλινικής Ψυχοπαθολογίας του Αιγινήτειου Νοσοκομείου Αττικής και είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT) και της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (EAGT). Εργάστηκε σε ψυχιατρικές και κοινωνικές δομές στην Ιταλία (Φλωρεντία και Τεργέστη), στην Αγγλία (Λονδίνο), στη Σλοβενία (Λιουμπλιάνα) και στην Ελλάδα, με άτομα που υποφέρουν από ψυχοπαθολογίες και ψυχωσικές διαταραχές, άνοια και Alzheimer, ΑΜΕΑ, εγκεφαλικές βλάβες και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ουσιοεξαρτήσεις, ανήλικους πρόσφυγες, θύματα trafficking, παιδιά και ενήλικες εν γένει. Σήμερα ζει κι εργάζεται στην Ελλάδα, δουλεύοντας με παιδιά κι ενήλικες, ατομικά κι ομαδικά, τόσο στο ιδιωτικό του γραφείο (Κέντρο Αθήνας και Κέντρο Γλυφάδας) όσο και σε διάφορες ΜΚΟ και δομές στην Ελλάδα. Θεραπεία στα Ελληνικά, τα Αγγλικά και τα Ιταλικά, με εστίαση κυρίως σε θέματα άγχους, στρες και κατάθλιψης. Θεραπεία επίσης μέσω Skype.

 • Κουτελά Ειρήνη, είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας και ψυχοθεραπεύτρια, με μεταπτυχιακές σπουδές στην ψυχολογία (M.Sc. Psychology, University of East London), εκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία Gestalt (Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης Gestalt Foundation της Αθήνας) και με προηγούμενες μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων (I-MBA, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και τη Γαλλική, συγκριτική λογοτεχνία & δραματουργικές σπουδές (Université Marc Bloch-Strasbourg II). Εργάστηκε στο εξωτερικό και την Αθήνα, στο χώρο των επιχειρήσεων και του μάρκετινγκ και σε ΜΚΟ με κοινωφελή δράση (διευθύντρια στο Σύλλογο Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών, «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών) και σύμβουλος στην ψυχολογική στήριξη Συλλόγων Ασθενών (Σύλλογος «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και στην Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων). Παράλληλα με το προσωπικό της γραφείο δραστηριοποιείται ως ομιλήτρια και εκπαιδεύτρια σε δράσεις και προγράμματα γύρω από το φύλο, τη σεξουαλικότητα, την ομόφυλη γονεϊκότητα («Πρόγραμμα PARADISO-European Union, Rights, Equality and Citizenship Programme 2014-2020», «Ποικιλομορφία φύλου και σεξουαλικότητας»-Gestalt Foundation 2021, «Η ομόφυλη γονεϊκότητα για το συμφέρον του παιδιού»-Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής 2028-2021). Έχει συνεργαστεί με το Πρόγραμμα και τη Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ για την καταπολέμηση των διακρίσεων βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, όπου εκπαίδευσε Ψυχολόγους εργαζόμενες/ους και εθελόντριες-ές στα ΛΟΑΤ θέματα. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt, μέλος των European Association for Gestalt Therapy και British Association for Counselling and Psychotherapy.

 • Κυριάκου Ευαγγελία, Ψυχολόγος (πτυχιούχος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), εκπ. Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt (Gestalt Foundation), Σύμβουλος Gestalt για Επιχειρήσεις και Οργανισμούς (G.P.O.) (Gestalt Foundation).

 • Κωστάλου Αγγελική, BA Psychology (Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδας), MSc Psychology and Health (City University, Λονδίνο), Postgraduate Certificate in Counseling Skills (British Association for Counseling & Psychotherapy, Λονδίνο), Πτυχίο Ιστορίας Ευρωπαϊκού Πολιτισμού (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο). Ψυχοθεραπεύτρια & Επόπτρια Gestalt -μέλος της HAGT και της EAGT- με έμφαση στη σωματική διαδικασία μέσα στη θεραπευτική σχέση. Εργάζεται επίσης ως οικογενειακή σύμβουλος, συντονίζει θεραπευτικές και ψυχο-εκπαιδευτικές ομάδες και διδάσκει ψυχολογία, δεξιότητες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπεία σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλους φορείς. Έχει εργαστεί επίσης με ασθενείς και φορείς του HIV, καρκινοπαθείς, επιζήσαντες εγκεφαλικού επεισοδίου και κακοποιημένα παιδιά.

 • Λιώτας Ναούμ, ψυχοθεραπευτής και επόπτης Gestalt, business coach και εκπαιδευτής ενηλίκων. Είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, πτυχιούχος στην πιανιστική τέχνη, κάτοχος μεταπτυχιακού MBA με εξειδίκευση στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων και είναι πιστοποιημένος στη συμβουλευτική Gestalt στους Οργανισμούς (GPO) από την EAGT. Είναι κάτοχος ECP από τον EAP (European Association for Psychotherapy). Είναι μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και του BACP (British Association for Psychotherapy). Συμμετείχε 9 χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Συνεταιρισμού για την Gestalt στους Οργανισμούς (INTAGIO). Έχει εργαστεί ως project manager, εκπαιδευτής ενηλίκων (πιστοποιημένος από τον ΕΟΠΠΥ), ως λέκτορας στο διεθνές τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield στη Θεσσαλονίκη και ως οργανωσιακός σύμβουλος προσφέροντας σεμινάρια σε εταιρείες και πολυεθνικές. Ζει και εργάζεται στο Λονδίνο όπου έχει και το γραφείο του ενώ παράλληλα προσφέρει τις υπηρεσίες του στον οργανισμό Living Well CIC που προσφέρει συμβουλευτικές και coaching υπηρεσίες σε άτομα που πάσχουν κυρίως από HIV αλλά και από άλλα χρόνια νοσήματα.

 • Μακρίδου Μελίνα, M.Sc. στην Ψυχολογία της Υγείας University of Bristol, UK, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια και Επόπτρια Gestalt, μέλος της EAGT και της HAGT.

 • Μανωλάκη Κατερίνα, Ψυχολόγος Α.Π.Θ., Ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια και επόπτρια Gestalt, μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT). Εργάζεται ιδιωτικά από το 2003. Ασχολείται με ενήλικες, ζευγάρια, ομάδες.

 • Μαυρίδου Μαρία, Ψυχολόγος Α.Π.Θ.- Ψυχοθεραπεύτρια και επόπτρια Gestalt με μεταπτυχιακό στο ανοικτό Πανεπιστήμιο στον τομέα Σπουδές στην Εκπαίδευση. Είναι μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy), τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας GESTALT (HAGT), μέλος της ΕΕΨΕ και τακτικό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ψυχολόγων. Υπήρξε επί 8 χρόνια ψυχολόγος του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Ευόσμου (στον τομέα της συμβουλευτικής, ψυχολογικής υποστήριξης και βραχείας θεραπείας σε άτομα, ζευγάρια και οικογένειες, με εξειδίκευση σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.) Από το 2005 ιδιωτεύει ως ψυχοθεραπεύτρια παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής και θεραπείας σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Διοργανώνει και συντονίζει βιωματικές ομάδες, σχολές γονέων, θεματικά εργαστήρια, διαλέξεις, κτλ.

 • Μαυρομιχάλης Αναστάσης, Ψυχολόγος Α.Π.Θ., Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Κοινωνική και Κλινική Ψυχολογία των Εξαρτήσεων του Α.Π.Θ. Μέλος της EAGT και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT). Μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.). Ηθοποιός. Επόπτης Gestalt. Εργάζεται ως Ψυχολόγος από το 1996 σε δομές ψυχοκοινωνικής παρέμβασης και θεραπείας πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου (κρατούμενοι, τσιγγάνοι, παιδιά των φαναριών, εξαρτημένοι από ψυχοτρόπες ουσίες). Ψυχοθεραπευτικά εργάζεται σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, με έμφαση στο «εδώ και τώρα» και στο «καθρέφτισμα» που δυναμώνει την επίγνωση. Έλκεται ιδιαίτερα από το θεραπευτικό δυναμικό που εκλύουν οι ομάδες αλληλοβοήθειας. Από το 1994 συμμετέχει σε θεατρικά σχήματα της Θεσσαλονίκης ως ηθοποιός.

 • Μιχαλαριά Γεωργία, Ψυχολόγος Παντείου Πανεπιστημίου, MSc Psychology of Education (UCL, former Institute of Education, London), Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, απόφοιτη του Gestalt Foundation. Έχει εργαστεί σε ξενώνες και προστατευόμενα διαμερίσματα ψυχιατρικών δομών, σε τηλεφωνική γραμμή για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη του παιδιού, σε δομή για τη στήριξη καρκινοπαθών και των οικογενειών τους και σε ΜΚΟ για τη συμπερίληψη των ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιών στην εκπαίδευση. Έχει συντονίσει ομάδες γονέων και εκπαιδευτικών και βιωματικά εργαστήρια. Εργάζεται ιδιωτικά στην Αθήνα ως ψυχοθεραπεύτρια με ατομικά περιστατικά, ζευγάρια και ομάδες.

 • Μητσογιάννη Άντα, M.Sc Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια και Επό-πτρια Gestalt, Μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt (H.A.G.T.). Εργάστηκε ως κλινική ψυχολόγος σε Κέντρα Ψυχικής Υγείας από το 2002 και υπήρξε συνερ-γάτης του Dr. Θ. Ασκητή (νευρολόγου - ψυχίατρου) στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, (ψυχοθεραπείες ενηλίκων, συμβουλευτική γραμμή, στατιστικά, έρευνα, αρθρογραφία), αναλαμβάνοντας παράλληλα ως σήμερα ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία ενηλίκων στο ιδιωτικό της γραφείο. Συμ-μετείχε στη συγγραφική ομάδα του Dr. Θ. Ασκητή για τα βιβλία πρωτοβάθ-μιας εκπαίδευσης «Σεξουαλική Αγωγή και Διαφυλικές Σχέσεις» 6-8 ετών και 8-12 ετών (Σεπτ. 2009) του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας του Υπουργείου Παιδείας και για τα βιβλία «Σεξουαλική Υγεία» (2008), «Ας μιλήσουμε για τις σχέσεις μας: Εικόνες της ζωής μας» (2007), καθώς και σε αλλά βιβλία και μίνι εγκυκλοπαίδειες.

 • Μόσχα Μαρίνα, M.Α. Κλινικής Ψυχολογίας, MSc. Θετικής Ψυχοθεραπείας, εκπαιδευμένη στην Ψυχοθεραπεία Gestalt. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας. Εξειδίκευση στη σεξουαλική υγεία, σχέσεις ζευγαριών και παιδιού-γονιού. Σήμερα ιδιωτεύει. Η κλινική εμπειρία της μετρά από το 1992 σε ψυχιατρικές κλινικές, ενώ συνεργάστηκε επί 24 χρόνια με τον Θάνο Ασκητή (Ελλάδα, Κύπρος). Συμμετείχε στη συγγραφή βιβλίων, με θέματα γύρω από την ψυχολογία, τη σεξουαλική ζωή, τις σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα αλλά και τη δύσκολη περίοδο της εφηβείας. Συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα του Θάνου Ασκητή στα βιβλία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Σεξουαλική Αγωγή και Διαφυλικές Σχέσεις» 6-12 ετών του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας του Υπουργείου Παιδείας, το 2009.Συμμετέχει σε συνέδρια, ημερίδες, διαλέξεις και βιωματικές ομάδες σε συλλόγους και σχολεία, σε επιστημονικές έρευνες. Πλούσια αρθρογραφία στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

 • Μούσλεχ Ελένη, Ψυχολόγος ΑΠΘ, Ψυχοθεραπεύτρια και επόπτρια Gestalt, μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της Ελληνικής Eταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt (ΗAGT). Κάτοχος ECP (European Certificate of Psychotherapy). Συνεργάζεται ως συντονίστρια εργαστηρίων και ομάδων αυτογνωσίας με το Gestalt Foundation. Έχει εμπειρία στις «δύσκολες» ομάδες, όπως ομάδες με κακοποιημένες γυναίκες. Δουλεύει ατομικά και ομαδικά δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην κίνηση και στο χορό θέλοντας να ανακαλύψει δημιουργικούς τρόπους επίγνωσης.

 • Μπουλανζέ - Μενιέ Σοφία, Καθηγήτρια Βιολογίας, University UCLB of Lyon, France. Απόφοιτος του Gestalt Foundation, κέντρου Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης στην προσέγγιση Gestalt. Τελειόφοιτος M.sc. Psychology, University East of London.
 • Μωραΐτου Ντέμη, Η Ντέμη Μωραΐτου έχει σπουδάσει Επικοινωνία-Διαφήμιση και Μarketing A. C.A.M. (Communication-Advertising-Marketing). Eίναι Gestalt in Organizations Practitioner και έχει Δίπλωμα στον Ελληνικό Πολιτισμό. Έχει Μaster στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Ενηλίκων στην Ελλάδα και την Κύπρο. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία ως Σύμβουλος Επιχειρησιακής Επικοινωνίας & Management για πλήθος επιχειρήσεων. Εκπαιδεύει στελέχη επιχειρήσεων στην Ελληνική και Αγγλική Γλώσσα. Έχει διδάξει σε πάνω από 10 χώρες σε ποικίλα επιμορφωτικά περισσότερα σε πάνω από 20.000  στελέχη. Έχει δουλέψει επί σειρά ετών  για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Είναι μέλος του ΙΝΤΑGIO (Ένωση Gestalt  Consultants), της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ου Ομίλου Φίλου Αστρονομίας Θεσσαλονίκης, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και του Παγκόσμιου Οδηγισμού WAGGGS.

 • Παράσχου Μαριέττα, B.Sc. Ψυχολογίας (University of La Verne, Αθήνα). MSc Counseling Studies (University of Hull, Αγγλία) και Ψυχοθεραπεύτρια Έχει εργαστεί σε τηλεφωνική γραμμή στήριξης σε ψωριακούς ασθενείς και στα μέλη των οικογενειών τους, σε ομάδες στήριξης ηλικιωμένων, σε ομάδες στήριξης νέων ενηλίκων (φοιτητών) καθώς και στον τομέα της έρευνας, στην οργάνωση και στην στάθμιση του «Το Τεστ των Παραμυθιών» (προβολικό τεστ για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών). Τώρα εργάζεται ως θεραπεύτρια ατομικών περιστατικών και ομαδικής θεραπείας. Μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της HAGT (Hellenic Association of Gestalt Therapy).

 • Ρίζου Ιωάννα, Ψυχολόγος ΑΠΘ με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, MBA. Αποφοίτησε από το Gestalt Foundation το 2013. Τα τελευταία 5 χρόνια εργάζεται ως ψυχολόγος και βοηθάει άτομα και οργανισμούς στη διαχείριση των σύγχρονων προκλήσεων.

 • Σταμάτης Γιώργος, B.A. Νομικά, H.S.D. Marketing, M.Ed. Εκπαίδευση Ενηλίκων, Απόφοιτος Gestalt Foundation (Α.L.P.D.). Σύμβουλος Ανάπτυξης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, Εκπαιδευτής και Gestalt Coach (G.P.O.) στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες στους χώρους των Πωλήσεων, του Μάρκετινγκ και της Επικοινωνίας. Έχει εκπαιδεύσει στελέχη σε πάνω από 350 επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στα Πανεπιστήμια UNYP Πράγας και UNYT Τιράνων. Συγγραφέας 16 βιβλίων, μεταξύ των οποίων, «Η Τέχνη της αλλαγής – Gestalt, μια διαφορετική προσέγγιση για επιχειρήσεις και οργανισμούς», μαζί με τους F.Meulmeester και Ι. Ρίζου.

 • Φραγκάτου Μυρτώ, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Gestalt Practitioner in Organizations. Απόφοιτος Gestalt Foundation. Κατέχει πτυχίο Ψυχολογίας και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Οργανωσιακή Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, καθώς και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διαθέτει 15ετή επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.

 • Χαντζιάρα Δήμητρα, B.Sc. (Hons) Psychology – Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, επόπτρια & εκπαιδευόμενη εκπαιδεύτρια Gestalt. Μέλος της EAGT και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT). Συντονισμός σε ομάδες θεραπείας, ομάδες στήριξης γυναικών, ομάδες εκπαίδευσης και εποπτείας εθελοντών στη στήριξη καρκινοπαθών, ατομική συμβουλευτική γονέων, ατομική ψυχοθεραπεία περιστατικών. Εκπαιδευμένη στη μέθοδο Τραυματοθεραπείας EMDR.

 • Χατζηγεωργίου Ελένη, Ψυχολόγος (ΕΚΠΑ)-Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Μέλος της EAGT και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT), Χοροθεραπεύτρια και Εκπαιδεύτρια DRLST, Υπεύθυνη Ελλάδος της Διεθνούς Εκπαίδευσης Χοροθεραπείας της DRLST (Danse Rythme Lien Social et Thérapie), με έδρα το Παρίσι. Έχει σπουδάσει σύγχρονο χορό στα επαγγελματικά τμήματα της Ακαδημίας Χορού του Rotterdam και της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Η έρευνά της στο χορό εστιάζεται στη ψυχολογική, κοινωνιολογική και ανθρωπολογική μελέτη της κίνησης, του ρυθμού και των δομών της τελετουργίας στο πλαίσιο της θεραπείας, της κοινωνικής παρέμβασης και της καλλιτεχνικής διαμεσολάβησης.

 • Baier Armin, LCSW, διατηρεί ιδιωτικό ψυχοθεραπευτικό ιατρείο στο Λος Άντζελες και ειδικεύεται στη Σχεσιακή Θεραπεία καθώς και στη θεραπεία εξαρτήσεων και τραυμάτων. Είναι μέλος του πυρήνα του διδακτικού προσωπικού του Pacific Gestalt Institute στο Λος Άντζελες. Παρέχει κλινική επίβλεψη σε δυο προγράμματα ψυχικής υγείας στο Λος Αντζελες και υπηρετεί ως διοικητικός και διευθυντής στο Gestalt Therapy Institute στο Λος Αντζελες. Ο Άρμιν διδάσκει στο μεταπτυχιακό διαδικτυακό πρόγραμμα του Columbia School of Social Work. Πρώην διευθυντής κλινικής στο πρόγραμμα θεραπείας χημικών εξαρτήσεων του Parallax Center στη Νέα Υόρκη, έχει εμπειρία στην κλινική ψυχοθεραπεία. Επίσης διδασκαλία και βιβλιογραφία όπου συμπεριλαμβάνονται έρευνα, μέθοδος και πολιτική στον τομέα της εξάρτησης.

 • Barbarello Favorito, RCST, M.Sc. Gestalt Ψυχοθεραπεία, Dip. Gestalt Ψυχοθεραπευτική Συμβουλευτική, H.Dip. Συνθετική Ψυχοθεραπεία (Hons), Dip. Κρανιοιερή Θεραπεία. Γεννήθηκε στην Puglia (Νότια Ιταλία) και μετακόμισε στην Ιρλανδία το 1998 οπότε και απέκτησε πτυχίο στην Κρανιοιερή Θεραπεία. Εκπαιδευμένος στη θεραπεία Gestalt στην GATLA και κάτοχος MSc στην Ψυχοθεραπεία Gestalt από το Ινστιτούτο Metanoia του Λονδίνου. Εργάζεται στην Ιρλανδία τόσο ως Θεραπευτής Κρανιοιερής όσο και ως Ψυχοθεραπευτής Gestalt.

 • Dr Denham-Vaughan Sally είναι διεθνώς αναγνωρισμένη Εκπαιδεύτρια Ψυχοθεραπεύτρια και Επόπτρια, Οργανωσιακή Σύμβουλος και Πιστοποιημένη Coach. Με σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία και στην Ψυχοθεραπεία Gestalt, έχει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας σε ανώτατες διοικητικές θέσεις στο NHS στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ειδικεύεται στην ανάπτυξη “Σχεσιακής Ηγεσίας”, οργανωσιακού και Κοινοτικού μετασχηματισμού αλλά και της ηθικής Διακυβέρνησης. Πρόσφατα έχει επικεντρώσει το Συμβουλευτικό της έργο σε ευρείας κλίμακας προγράμματα αλλαγής οργανωσιακής κουλτούρας για λογαριασμό παγκόσμιων Οργανισμών που ασχολούνται με θέματα βιώσιμης, ηθικής, και περιβαλλοντικής ανάπτυξης. Απασχολείται επίσης ως εκτελεστικός coach με Ανώτατα Διοικητικά Στελέχη (CEO’s) και Διοικητικά Συμβούλια Ανθρωπιστικών Οργανισμών. Είναι συν-ιδρύτρια του Relational Change, ενός Διεθνούς Οργανισμού που ειδικεύεται στην Ανάπτυξη Σχεσιακών Προσεγγίσεων σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, Διεθνής Σύμβουλος Διοίκησης στο Relational Center του Los Angeles, Ακαδημαϊκός Σύμβουλος στο Διδακτορικό Πρόγραμμα του Metanoia/Middlesex University του Λονδίνου, Διεθνές μέλος του Ακαδημαϊκού σώματος στο Pacific Gestalt Institute στην Καλιφόρνια και μέλος του Taos Institute. Κάνει συχνά παρουσιάσεις σε συνέδρια και διεθνή κέντρα κατάρτισης και ήταν κύρια ομιλήτρια στη διάσκεψη GANZ (Gestalt Australia and New Zealand), το 2014.

 • Ellinger Bianca, Ψυχολόγος ΕΚΠΑ, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Φυσιοθεραπεύτρια. Σπούδασε ψυχολογία στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου και ολοκλήρωσε το 4ετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ψυχοθεραπεία Gestalt του Gestalt Foundation στην Αθήνα. Είναι μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της Ελληνικής Eταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT), της οποίας διατέλεσε πρόεδρος (2009-2013). Εργάζεται ιδιωτικά στο γραφείο της από το 2003 με ενήλικες, εφήβους, ζευγάρια και ομάδες. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Ακουστικο-ψυχο-φωνολογίας. Σήμερα συνεργάζεται με εκπαιδευτικά κέντρα ως συντονίστρια ομάδων αυτογνωσίας και θεραπείας για εκπαιδευόμενους συμβούλους ή ψυχοθεραπευτές.

 • Finlay Linda, Ph.D., BA (Hons), DipCOT. Η Linda Finley θεωρεί ότι ανήκει σε 4 ξεχωριστές επαγγελματικές κοινότητες: στην ψυχολογία, στη θεραπεία στον εργασιακό χώρο, στην ψυχοθεραπεία και στη φαινομενολογία. Ως ακαδημαϊκός σύμβουλος προσφέρει διδασκαλία, εποπτεία και καθοδήγηση σε μεθόδους ποιοτικής έρευνας για επαγγελματίες υγείας, ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας.

 • Foley Deirdre, BA (Hons) Social Sciences - Westminster University (UK), MA Creative Writing (Distinction) - Lancaster University (UK), Post Graduate Training in Gestalt Psychotherapy, Gestalt Foundation, Athens, Greece. ECP holder (European Certificate of Psychotherapy). Accredited Memberships: EAP (European Association for Psychotherapy), EAGT (European Association for Gestalt Therapy), UKCP (UK Council for Psychotherapy). Officer on Board of Directors (Membership Co-Chair) for IAAGT (International Association for the Advancement of Gestalt Therapy) & HRSR (Human Rights & Social Responsibility) Committee member; EAGT Human Rights & Social Responsibility (support therapist for NGO Volunteers). Private Therapy Practice working online and in person with adults and groups from a diverse and multi-cultural background.

 • Francesetti Gianni, Ψυχίατρος, θεραπευτής Gestalt, Εκπαιδευτής και επόπτης σε διεθνές επίπεδο, έχει εκδώσει έναν μεγάλο αριθμό βιβλίων σε θέματα ψυχοθεραπείας και ψυχοπαθολογίας, διερευνώντας πρωτότυπες προσεγγίσεις για την κατανόηση της κλινικής πάθησης από την άποψη της φαινομενολογικής θεραπείας και της θεραπείας Gestalt και προτείνει νέα μοντέλα για τη διαμόρφωση συγκεκριμένων κλινικών διαταραχών (συμπεριλαμβανομένων των κρίσεων πανικού, της ψύχωσης, και της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής). Είναι Πρόεδρος του Gestalt Therapy Center of Torino και διευθυντής του IPsiG (International Institute for Gestalt Therapy and Psychopathology). Πρώην Πρόεδρος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy), της SIPG (Italian Society for Gestalt therapy) και του FIAP (Italian Federation of Psychotherapy Associations), μέλος του New York Institute for Gestalt Therapy, the Association for the Advancement of Gestalt Therapy (AAGT), European Association of Psychotherapy (EAP), και της Society for Psychotherapy Research (SPR). Ζει και εργάζεται στο Τορίνο της Ιταλίας.

 • Hewitt Evans Joanna, Υπεύθυνη επιμορφωτικών προγραμμάτων εκπαίδευσης Gestalt στο κέντρο εκπαίδευσης Gestalt Scarborough Psychotherapy Training Institute, αναγνωρισμένο από το UKCP (United Kingdom Council for Psychotherapy) στo Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι επίσης αναγνωρισμένη από την EAIP (European Association for Integrative Psychotherapy) Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια και Δευθύντρια του European Institute for Psychotherapeutic Studies.

 • Jacobs Lynne, Ph.D., κατοικεί σε δύο κόσμους της ψυχοθεραπείας. Διδάσκει θεραπευτές Gestalt παγκοσμίως. Είναι συνιδρύτρια του Pacific Gestalt Institute καθώς επίσης εκπαιδεύτρια και επόπτρια αναλύτρια στο Institute of Contemporary Psychoanalysis. Είναι συνεκδότρια του “The Healing Relationship in Gestalt Therapy: A Dialogic / Self Psychology Approach”, και συνεκδότρια μαζί με τον Rich Hycner του Relational Approaches in Gestalt Therapy. Έχει επίσης δημοσιεύσει πολλά άρθρα για τη θεραπεία Gestalt και ψυχαναλυτικά περιοδικά. Τηρώντας το ενδιαφέρον της, προσπαθεί να κατανοήσει την ψυχοθεραπευτική σχέση. Έχει ιδιωτικό ιατρείο στο Λος Άντζελες.

 • Jára Martin (1961), Martin Jára (1961), Τσέχος ψυχολόγος, θεραπευτής, εκπαιδευτής και επόπτης Gestalt, μέλος της EAGT, συγγραφέας του βιβλίου «Dreams Live» (2001) και του δοκιμίου «Dream in Relationship and Relationship in Dream» (Quaderni di Gestalt 2/2018). Καθ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Μάρτιν έχει συντονίσει εργαστήρια με θέμα τα «Όνειρα» στη Σλοβενία, την Πολωνία και τη Φινλανδία και έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια, συμπεριλαμβανομένου και του Συνεδρίου της EAGT. Σήμερα ο Martin ασχολείται με τη μελέτη της Φαινομενολογίας του σώματος, της αντίληψης και των ονείρων και συμμετέχει στο μεταπτυχιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Gestalt του Jan Roubal.

 • Jastrow Angelica, απόφοιτη Gestalt Foundation, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Ασχολείται επαγγελματικά με εναλλακτικές θεραπείες (Reiki, Ρεφλεξολογία, Thai massage, Ayurveda massage, Ωτοβελονισμό, Rejuvance, On side massage, Ιπποκρατική μάλαξη).

 • Le Peuc’h Isabelle, θεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια και επόπτρια Gestalt. Διευθύντρια του γαλλικού Ecole Parisienne de Gestalt (EPG), το οποίο συστάθηκε το 1981 από τον Σερζ και Ανν Τζίντζερ. Είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένη με την ολιστική διάσταση της θεραπείας Gestalt και ολοκλήρωσε την εκπαιδευσή της σε διαφορετικές σωματικές προσεγγίσεις.

 • Levi Nurith,D., Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, ειδικευμένη στην εποπτεία και την οικογενειακή θεραπεία, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, Be'er Sheba Universities και, Beit Berl College, Κλινική Σύμβουλος στο National Council of Child Protection. Πρόεδρος της Training Standards Committee της EAGT.

 • Lompa Richard, Μ.Sc. Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπευτής Gestalt, μέλος της EAGT.

 • McCann Kevin, MIACP, H.Dip. Gestalt Ψυχοθεραπεία, H. Dip. Συνθετική Ψυχοθεραπεία, Dip. Συμβουλευτική (Hons). Είναι πιστοποιημένος θεραπευτής Gestalt της GATLA και μέλος του διδακτικού της προσωπικού (βοηθός εκπαιδευτή) στο πρόγραμμα θεραπείας για ζευγάρια. Συνεχίζει την κατάρτισή του στην ψυχοθεραπεία Gestalt σε επίπεδο Master στο Gestalt Taining Associates of Los Angeles. Δίνει διαλέξεις για διάφορα θέματα τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο ακολουθώντας διαδικασίες βασισμένες στην προσέγγιση Gestalt. Συντονίζει ομαδικά εργαστήρια με ενήλικες, κυρίως με κοινωνικά περιθωριακό υπόβαθρο. Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπευτής ενηλίκων και ζευγαριών. Είναι αναγνωρισμένο μέλος του Ιρλανδικού Συλλόγου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας και πρώην Πρόεδρος του Ιρλανδικού Οργανισμού Gestalt (Irish Gestalt Society).

 • Melnick Joe, Ph.D. Ψυχοθεραπευτής – Εκπαιδευτής Gestalt και Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Μέλος του Gestalt Institute of Cleveland και του Gestalt International Study Center. Εκδότης του περιοδικού “Gestalt Review”.

 • Meulmeester Frans, Μέλος του προσωπικού και συνεργαζόμενος εκπαιδευτής διαφόρων Κέντρων Ψυχοθεραπείας Gestalt ανά τον κόσμο. Εγγεγραμμένος ψυχοθεραπευτής Gestalt, και σύμβουλος Gestalt σε Οργανισμούς (GPO). Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και μέλος της EAP (European Association of Psychotherapy).

 • Orange Donna M., Ph.D. στη φιλοσοφία, Fordham University, New York, 1979. Psy. D. στην κλινική ψυχολογία, Yeshiva University, New York, 1987. Analytic certification, Institute for the Psychoanalytic Study of Subjectivity, New York, 1991. Αναπληρώτρια κλινική καθηγήτρια (Adjunct) και Σύμβουλος / Επόπτρια, New York University Postdoctoral Program in Psychotherapy and Psychoanalysis. Relational Track. New York. Μέλος του Ακαδημαϊκού Σώματος, Εκπαιδεύτρια και Αναλύτρια, Institute for the Psychoanalytic Study of Subjectivity, New York. Έχει συγγράψει πολλά βιβλία, μελέτες και άρθρα.

 • Parlett Malcolm, Ph.D. Ψυχοθεραπευτής, consultant και εκπαιδευτής Ιδρυτής του Gestalt Training Center στην Αγγλία. Εκδότης του περιοδικού “British Gestalt Journal”.

 • Schulthess Peter, M.Sc., θεραπευτής Gestalt, ζει και εργάζεται από το 1976 στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Περιστασιακά ζει και στην Ελλάδα. Από το 1991 διδάσκει σε διάφορα διεθνή Ινστιτούτα. Η διδασκαλία του εστιάζεται σε ασθενείς με εθιστικές συμπεριφορές. Έχει δουλέψει για πολλά χρόνια με ναρκομανείς και αλκοολικούς σε συνδυασμό με θεραπευτικές κοινότητες ως εξωτερικός συνεργάτης, θεραπευτής και επόπτης ομάδων. Επίσης διαθέτει εμπερία σε θεραπεία άλλων ειδών εξάρτησης όπως διατροφικές διαταραχές, σεξουαλικές εξαρτήσεις και τυχερά παιχνίδια.

 • Tur Valverde Guy-Pierre, Painter and Gestalt therapist working in Mexico City. Trainer at the Instituto Humanista de Psicoterapia Gestalt Mexico City since 1996. He is also invited as a trainer in several Gestalt Institute of the world like Europe and South America. He actualizes himself yearly at the Pacific Gestalt Institute of Los Angeles since 2012. He is also specialized in working in a relational perspective of Gestalt Therapy and the field of aesthetics as a therapeutic tool. Founder of COCREARTE MEXICO, a space for development of creativity (in 2010). As a painter he started to exhibit in 1975 in France and had several collective and individual exhibitions in Europe, United States and Latin America.

 • Van Baalen Daan, MD, PhD Θεραπευτής Gestalt, εκπαιδευτής, επόπτης και πιστοποιημένος GPO. Πιστοποιημένος από την EAP και μέλος της EAGT. Ιδρυτής του Norwegian Gestalt Institute Academic College (NGI). Έχει διδάξει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων και συμμετέχει ενεργά στην έρευνα.

 • Vidakovic Ivana, B.A. Ψυχολογίας, Μ.Α. κλινικής ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, μέλος της EAGT. Εκπαιδευμένη στη μέθοδο EMDR και Solution Focused Brief therapy. Έχει εργασθεί στο Συμβουλευτικό κέντρο Επανένταξης ατόμων – θυμάτων βασανισμού, μεταναστών, φυλακισμένων κατά τη διάρκεια του πολέμου και ατόμων επιζώντες από τραυματικές εμπειρίες.

 • Zielke Olaf, Θεραπευτής και Εκπαιδευτής Gestalt στο Ανόβερο και το Αμβούργο (Γερμανία), πρώην μέλος της EC της Γερμανικής Ένωσης Gestalt (DVG), μέλος της Επιτροπής εκπαιδευτικών κριτηρίων της EAGT.