Δημοσιεύσεις του Gestalt Foundation

Δημοσιεύσεις του Gestalt Foundation

Τα ιδρυτικά μέλη και οι συνεργάτες του κέντρου ψυχοθεραπείας και εκπαίδευσης Gestalt Foundation, πιστεύουν ότι  η γνώση και η εμπειρία πρέπει να κοινωνούνται. Γι’ αυτό και φροντίζουν να κάνουν δημοσιεύσεις σε έγκυρα περιοδικά και βιβλία που σκοπό έχουν να βοηθήσουν όλους όσους ασχολούνται με τη θεραπεία  Gestalt.

 

Οι δημοσιεύσεις, που είναι αρκετά ενδιαφέρουσες, έχουν πραγματοποιηθεί με την παρακάτω χρονολογική σειρά:

 

 

 

 

2020 Μπάλλιου Δέσποινα

  • Άρθρο με θέμα «Η ΠΟΤΝΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΦΥΣΗ ΥΠΟΦΕΡΕΙ. Η ΟΙΚΟ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ GESTALT» στο επιστημονικό περιοδικό  «Εποχή».

 

2018  Γιαμαρέλου Γιάννα

  • Δημοσίευση με θέμα «The Beauty of Words» στην ειδική έκδοση (ψηφιακή και έντυπη μορφή) που επιμελήθηκε το Ιstituto di Gestalt που ήταν και ο διοργανωτής  του 12ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Ψυχοθεραπείας Gestalt, που πραγματοποιήθηκε στην Ταορμίνα, τον Σεπτέμβριο του 2016, με θέμα «The Aesthetic of Otherness: meeting at the boundary in a desensitized world».

 

2018  Μπάλλιου Δέσποινα – Παππά Εξαρμενία

  • Δημοσίευση με θέμα Please Mind the Gap στην ειδική έκδοση (ψηφιακή και έντυπη μορφή) που επιμελήθηκε το Ιstituto di Gestalt που ήταν και ο διοργανωτής  του 12ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Ψυχοθεραπείας Gestalt, που πραγματοποιήθηκε στην Ταορμίνα, τον Σεπτέμβριο του 2016, με θέμα «The Aesthetic of Otherness: meeting at the boundary in a desensitized world».

2016  Μπάλλιου Δέσποινα:

  • Άρθρο με θέμα «Η Διϋποκειμενικότητα της Εμπειρίας στη Θεραπεία Gestalt» στο επιστημονικό περιοδικό  «Εποχή».

 

2012  Gestalt Foundation:

  • Κεφάλαιο «Χτίζοντας τη “γέφυρα”. Ανάμεσα στις προσδοκίες του χθες και την πραγματικότητα του σήμερα. Συζήτηση περιπτώσεων» στο βιβλίο «Ψυχοεκπαίδευση οικογενειών ατόμων τρίτης ηλικίας», Μάγδα Τσολάκη – Φωτεινή Κουντή, Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών     

 

2005  Χατζηλάκου Κάτια:

  • Κεφάλαιο στο βιβλίο «Άνοια. Ιατρική και κοινωνική πρόκληση», Μάγδα Τσολάκη – Αριστείδης Καζής, University Studio Press. Θέμα: «Η σημασία της “παρουσίας” – Θεραπεία Gestalt και Άνοια».

 

2003  Κωνσταντινίδου Αντωνία:

  • Άρθρο στην τριμηνιαία εφημερίδα «Επικοινωνία για τη νόσο Alzheimer» της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών, με θέμα: «Ψυχοθεραπεία Gestalt και Άνοια / Νόσος Alzheimer».

 

2003  Χατζηλάκου Κάτια:

  • Άρθρο στο περιοδικό Gestalt Review, τεύχος 7(2), σελίδες 171-173 στη στήλη Back Pages με την κριτική του βιβλίου “Chronic Sorrow” της Susan Ross.