Γιαμαρέλου Γιάννα
M.Α. στην Κλινική Ψυχολογία, Ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια και επόπτρια Gestalt, κάτοχος E.C.P (European Certificate of Psychotherapy). Μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy).
Ιδρυτικό μέλος του κέντρου Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης Gestalt Foundation, και ιδρυτικό μέλος της EEΨG (Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt).
Relational Gestalt therapist (Pacific Gestalt Institute).
Εκπαίδευση EMDR (τραυματοθεραπεία).
Απώλειες, πένθος – μη αναγνωρισμένος θρήνος (παιδιά, έφηβοι, ενήλικες, υπερήλικες).
Παρέμβαση στην Κρίση (University of Indianapolis, USA).
Σχεδιασμός Ομάδων & Εποπτεία Συντονιστών για την εκπαίδευση εθελοντών με σκοπό την υποστήριξη ογκολογικών ασθενών (Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών, 2003 - 2014).
Σεμινάρια με θέμα την κακοποίηση, παρενόχληση στον εργασιακό χώρο και σεξουαλικότητα.
Εκπαίδευση στην υποστήριξη για σοβαρές διαταραχές προσωπικότητας (NSG, Amsterdam, 2001).
Δουλεύει με ενήλικες, ζευγάρια και ομάδες και μέσα από τη σχεσιακή οπτική της θεραπείας Gestalt παραμένει σε μία συνεχή δέσμευση προσωπικής εξέλιξης και ειδικότερα ως προς τα ευαίσθητα θέματα που αφορούν στο τραύμα, στις απώλειες και στα υπαρξιακά θέματα των ατόμων που ζητούν ψυχοθεραπευτική υποστήριξη.
Σχεδιασμός και οργάνωση ομάδων θεραπείας μικρής διάρκειας και εποπτεία των συντονιστών τους.
Συλλογή ερευνητικού υλικού ιδιαίτερα από ομάδες θεραπείας μικρής διάρκειας γονέων και εκπαιδευτικών, με σκοπό τη διερεύνηση, την κατανόηση και την επανασημασιοδότηση μοτίβων που αναπαράγουν σχεσιακά αδιέξοδα.
Είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου «Εισαγωγή στην Ψυχοθεραπεία Gestalt - βασικές έννοιες, αρχές και εφαρμογές», (2011), εκδόσεις Gestalt Foundation και είχε την ευθύνη της επιστημονικής επιμέλειας της ελληνικής μετάφρασης του βιβλίου «Gestalt Therapy: Perspectives and Applications» του Edwin Nevis (editor) με τον ελληνικό τίτλο «Θεραπεία Gestalt: Θεωρία και εφαρμογές», (2015), εκδόσεις Gestalt Foundation. Είναι επίσης συγγραφέας και του βιβλίου που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2022 από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ με τίτλο «Η ροή της εμπειρίας και η αναγκαιότητα των βραχύχρονων ομάδων στο σημερινό γίγνεσθαι».