2ο Εργαστήριο - «Αφομοίωση», μια εμπειρία υπό εξαφάνιση

Ζώντας το άτομο σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη, καινοτόμα εποχή, όπου η βιομηχανική και τεχνολογική ανάπτυξη εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και στοχεύει στη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων, επηρεάζει τον τρόπο που το ίδιο αναπνέει, κινείται στο χώρο, έρχεται σε επαφή με το περιβάλλον, επεξεργάζεται τα ερεθίσματα, παίρνει αποφάσεις, και αποσύρεται. Ο χώρος και ο χρόνος για αφομοίωση τείνει προς εξαφάνιση. Νέες εμπειρίες έρχονται και φεύγουν, κι εμείς κινδυνεύουμε ολοένα και περισσότερο να λείπουμε από αυτές.

 

Σε αυτό το εργαστήριο λοιπόν σας προσκαλούμε να σταθούμε και να βιώσουμε λίγο παραπάνω τον τρόπο με τον οποίο αφομοιώνουμε τις νέες πληροφορίες, εμπειρίες και ερεθίσματα. Ας σταθούμε σε εμάς και το σώμα μας. Ας εμπιστευτούμε το έδαφός μας, κι ας αφεθούμε μαζί σε αυτή τη διαδικασία, με στόχο να ανακαλύψουμε εμπειρίες που πιέζουν να αφομοιωθούν, καθώς και τους οικείους τρόπους που το καθένα από εμάς έχει μάθει να εμποδίζει την αφομοίωσή τους, συνεπώς και την ανάπτυξή του.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:  Σαβ. 8 & Κυρ. 9 Φεβρουαρίου 2025,          10:00 – 17:00                              

                               

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΕΣ: Λυδία Κανελλέα, Συμβουλευτική Ψυχολόγος (Msc) και Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt. Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με άριστα και συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στο University of Edinburgh, όπου αποφοίτησα με διάκριση. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εκπαιδεύτηκα στη Ψυχοθεραπευτική Προσέγγιση της Gestalt στο πιστοποιημένο κέντρο Gestalt Foundation της Αθήνας. Σήμερα ζω και εργάζομαι στην Αθήνα και στην Καλαμάτα, όπου δουλεύω με παιδιά, εφήβους, ενήλικες και ζευγάρια, δια ζώσης και μέσω Skype. Είμαι μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της HAGT (Hellenic Association of Gestalt Therapy). Αδαμαντία-Γεωργία Κοτσογλανίδη, Κοινωνική Λειτουργός (AΤΕΙ, Πάτρα), Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt (Gestalt Foundation, Αθήνα), MSc στην Ανακουφιστική Φροντίδα (Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, Αθήνα), Μονοετές πρόγραμμα εκπαίδευσης «Βασικές αρχές για την συμβουλευτική και την ψυχοθεραπεία σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα» (Orlando LGBTQ+ Ψυχική υγεία χωρίς στίγμα, Αθήνα) . Μέλος του Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ), της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT & ΕΑGT).

Έχει μετεκπαιδεύσεις σε θέματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, κακοποίησης, τραύματος, εμπορίας ανθρώπων, επιζώντων/άντων βασανιστηρίων, παιδικής προστασίας και παρέμβασης στην κρίση.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: €210

 

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Στο χώρο του Gestalt Foundation, Ηπείρου 37, 173 41, στον Αγ. Δημήτριο, 2ος όροφος.