Το Άγχος στον Εργασιακό Χώρο. Φίλος ή Εχθρός

Το άγχος αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα της εποχής μας.

Ο εργασιακός χώρος μάλιστα θεωρείται “προνομιακό” πεδίο για την ανάπτυξή του.

Συνήθως με το άκουσμα και μόνο της λέξης “άγχος” αναδύεται μία σειρά αρνητικών συνειρμών και ένα συναίσθημα ανησυχίας και φόβου.

Είναι όμως πάντα έτσι;

Στη συνάντησή μας αυτή θα προσπαθήσουμε λοιπόν να έρθουμε σε επαφή με πολλές από τις “αόρατες” διαστάσεις του άγχους στον εργασιακό χώρο , διερευνώντας το μέσα από την οπτική της ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης Gestalt.

Θα συζητήσουμε για το άγχος που μας κινητοποιεί και για το άγχος που μας εγκλωβίζει . Ίσως μάλιστα ανακαλύψουμε και νέους τρόπους διαχείρισής του , καθώς και - γιατί όχι – δημιουργικής «αξιοποίησης » του. Έτσι όλοι μαζί θα δώσουμε τις δικές μας απαντήσεις στο ερώτημα: «Άγχος: φίλος ή εχθρός;»

Γιώργος Σταμάτης, B.A., H.S.D., M.Ed. Σύμβουλος Ανάπτυξης Στελεχών Επιχειρήσεων και Οργανισμών, Eκπαιδευτής και Coach στην Ελλάδα και το εξωτερικό Συγγραφέας 10 βιβλίων. Απόφοιτος Gestalt Foundation του τετραετούς προγράμματος Gestalt in Organizations (GIO). Σύμβουλος Gestalt για Επιχειρήσεις και Οργανισμούς (GPiO). Διδάσκει στα Πανεπιστήμια UNYP Πράγας και UNYT Τιράνων.

Ντέμη Μωραϊτου, B.A., CAM, M.Ed. Σύμβουλος Επικοινωνίας, Εκπαιδεύτρια ενηλίκων και Coach. Απόφοιτος Gestalt Foundation του τετραετούς προγράμματος Gestalt in Organizations (GIO). Σύμβουλος Gestalt για Επιχειρήσεις και Οργανισμούς (GPiO). Με πολυετή εμπειρία ως Σύμβουλος και Εκπαιδεύτρια επικοινωνίας και management σε πλήθος επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ιωάννα Ρίζου, Ψυχολόγος ΑΠΘ με μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, MBA. Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Εκπαιδευμένη στην Ψυχοθεραπεία Gestalt. Τα τελευταία χρόνια υποστηρίζει άτομα και οργανισμούς στη διαχείριση των σύγχρονων προκλήσεων.

Πέμπτη, 26/05/2016, 18:00-20:00