“Η Παύση ως εφαλτήριο τη δράσης: δίνω χώρο στις ανάγκες και στις επιλογές μου;”

Η παύση μας είναι πολύτιμη: λίγο πριν μιλήσουμε, όταν θέλουμε ξεκούραση, κάθε φορά που παίρνουμε μια αναπνοή. ¬Η παύση μας δίνει τη δυνατότητα να παραμείνουμε στην παρούσα στιγμή, να σταματήσουμε για λίγο τις ¬σκέψεις, να γυρίσουμε προς τον εαυτό, ή να δούμε καλύτερα γύρω μας.

 

Όπως στη μουσική η παύση μας προκαλεί να προσέξουμε και να αναμείνουμε τι θα ακολουθήσει, έτσι η δική μας παύση μας προκαλεί να δώσουμε χώρο σε αυτό που μπορεί να αναδυθεί. Από αυτό το σημείο επιλέγουμε τη δράση ως αποτέλεσμα αναδυόμενης ανάγκης, αντί στερεότυπης και συνηθισμένης σκέψης.

 

Αφήνουμε χώρο στις ανάγκες και στις επιλογές μας; Μπορούμε να φέρουμε τη δημιουργική αυτή παύση στη ζωή μας συνειδητά; Μήπως μας προκαλεί αμηχανία; Τι σημαίνει για τον οργανισμό αυτή η παύση; Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και εμείς δημιουργικά, στη δική μας σύνθεση ζωής…

 

Πέμπτη, 15/06/2017, 18:00-20:00

 

Ανέττα Αλεξανδρίδη: Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, σύμβουλος Stress Management Training, δασκάλα yoga. BSc, MSc, PhD, Biomedical Engineering. Mέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της ΗAGT (Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt) και Γραμματέας του ΔΣ της AVYG (Σύλλογος Αστάνγκα Βινυάσα Γιόγκα Ελλάδας). Έχει συνεργαστεί με γιατρούς και ψυχολόγους σε πανεπιστημιακά ερευνητικά προγράμματα. Δημιουργός του Χώρου Ψυχικής και Σωματικής Εξέλιξης, Synthesis Center.