“Η Ψυχοθεραπεία και το δικαίωμα στην Ελευθερία”

Γιατί κάποιος/α προσφεύγει στην ψυχοθεραπεία; Μήπως για να απαλλαχθεί από κάτι; Μήπως για να φύγει από κάπου; Μήπως για να «διαχειρίζεται» καλύτερα ότι νιώθει; Μήπως για να αλλάξει τον εαυτό του/της; Ή μήπως για να προσπαθήσει να γίνει κάτι άλλο, κάτι «καλύτερο»;

Σε αυτή τη συνάντηση κεντρική θέση δεν θα έχει η προσπάθεια, ούτε η αλλαγή, μα το δικαίωμα στην ελευθερία κάθε ατόμου να είναι ο εαυτός του. Στο δικαίωμα και την ελευθερία στην ύπαρξη, ειδομένο μέσα από την φιλοσοφία της ψυχοθεραπείας Gestalt.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Τρίτη 27/09/2016 Ώρα : 18:00-20:00


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Χρήστος Καραπιπέρης: Αποφοίτησε από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας και εκπαιδεύτηκε στην ψυχοθεραπεία Gestalt στο Gestalt Foundation. Έχει εργαστεί σε προγράμματα στήριξης άνεργων γυναικών και ευπαθών κοινωνικών ομάδων καθώς και σε προγράμματα στήριξης προσφύγων και ασυνόδευτων ανήλικων αλλοδαπών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Συνεργάστηκε ως επιστημονικός-εργαστηριακός συνεργάτης του ΤΕΙ Πάτρας εποπτεύοντας σπουδαστές του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας. Από το 2010 λειτουργεί το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Έκφρασης στην Πάτρα, κάνοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, ενώ ταυτόχρονα συντονίζει βιωματικά εργαστήρια ψυχοθεραπείας ιδιωτικά ή/και σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς.