“From the kingdom of fear to the landscapes of love”

Μία βιωματική προσέγγιση του φόβου μέσα από την ενσωμάτωση της θεραπείας Gestalt και της πνευματικής παράδοσης του Θιβετανικού Βουδισμού.

Φόβος, αυτός ο ενστικτώδης μηχανισμός προστασίας της ύπαρξής μας. Αίσθηση, συναίσθημα, έκφραση.

Από την παρατήρηση… πως βιώνω το συναίσθημα του φόβου στη ζωή μου; Ποιες αισθήσεις προηγούνται ή το συνοδεύουν; Όταν φοβάμαι, το σώμα μου πως εκφράζεται;

και τη διεύρυνση… μέσω της παράδοσης του Θιβετανικού Βουδισμού, που εστιάζει στους “Οκτώ μεγάλους φόβους”, που καλείται κάθε άνθρωπος ν’ αντιμετωπίσει στη ζωή του, προς την ενσωμάτωση.

Πόσο χώρο επιτρέπω για τη διεύρυνση της εμπειρίας μου μέσα από μία νέα οπτική; Πως καλλιεργώ την παρατήρησή μου στο εδώ και τώρα; Αφού δεν μπορώ να ελέγξω το ξαφνικό κι αναπάντεχο, πως τελικά το ενσωματώνω;

Ένα κάλεσμα σε όλ@ εμάς που τολμάμε να μένουμε παρόντ@ στις σπηλιές των φόβων μας. Κάπου εκεί ξεπροβάλλουν τα ηλιόλουστα τοπία της αγάπης.

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ:  

Λεβαντίνου Μαρία, Απόφοιτος Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας στη Ψυχοθεραπεία Gestalt, YAI Master of Yoga, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Δασκάλων Yin Yoga, Balance Method Acupuncture, (Master Tung, Dr. Tan), MPhil στην Αισθητική Φιλοσοφία, Απόφοιτος Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ε.Κ.Π.Α, Σπουδές Υποκριτικής. Από το 2009 μελετά και ασκείται σε διάφορες πνευματικές παραδόσεις όπως η Vajrayana, Hindu Tantra, Dzogchen, Taoism, Kabbalah, Shamanism καθώς και την Υπερπροσωπική Ψυχοθεραπεία.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:      Σάββατο 12 Απριλίου 2025              10:00 – 17:00

                                Κυριακή 13 Απριλίου 2025               10:00 – 17:00

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 190€

 

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Μητροπόλεως 109, 54622 Θεσσαλονίκη, 2ος όροφος