«Όρια και Αγάπη»

Όρια, φαντάζουν ως λεπτές διάφανες κλωστές… άλλοτε μοιάζουν με λάστιχα, άλλοτε με χοντρά σχοινιά, άλλοτε με σίδερα, άλλοτε με τσιμέντο… κάποιες φορές με χοντρό γυαλί ή είναι ίδια με τα μόρια του αέρα.

Τα βάζεις εσύ; Τα βάζω εγώ; Προσπαθείς; Κάποιες φορές και εγώ! Είναι δικά σου; Είναι δικά μου; Τα έχεις επιλέξει; Ή τα έχουν διαλέξει για εσένα…

Και Άλλοτε είναι τρομακτικά εύκολο! Συμβαίνει!

Σύμφωνα με τον Perls (1969) η Ενδοβολή ως αμυντικός μηχανισμός ευθύνεται για όλα όσα δέχομαι τυφλά, για όλα όσα καταπίνω αμάσητα, χωρίς να τα κατανοήσω και άρα χωρίς να τα χωνέψω. Πρόκειται για έναν μηχανισμό ενσωμάτωσης ξένων σωμάτων μέσα μου με αποτέλεσμα να χάνω τα όρια του εαυτού μου σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Τα «πρέπει» που έχω αποδεχτεί χωρίς να τα έχω επεξεργαστεί εναντιώνονται στα «θέλω» μου.

Μέσα  από βιωματικές ασκήσεις να βαδίσουμε λίγο πιο κοντά σε εκείνα τα «πρέπει» και τα «θέλω» που πρέπει ή θέλουμε να είναι δικά μας.

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ:  

Δάκτυλα Λιάνα, Ψυχολόγος Α.Π.Θ., Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Μέλος Σ.Ε.Ψ., Μέλος Δ.Σ. της Ε.Φ.Υ.Κ.Ε. (Εταιρεία Φροντίδας, Υγείας και Εκπαίδευσης). Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή Ε.Κ.Π.Α.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2024           10:00 – 18:00

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 100€

 

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Μητροπόλεως 109, 54622 Θεσσαλονίκη, 2ος όροφος

 

Το εργαστήριο απευθύνεται τόσο σε ψυχοθεραπευτές όσο και σε γονείς.