«Συναντώντας το Άλογο μέσα μου»

Το άλογο συνήθως ξυπνά μέσα μας τον φόβο για το μεγαλύτερο, το ισχυρότερο, το αβέβαιο, το ακατανόητο.

Έρχομαι κοντά του. Πόσο κοντά του; Είμαι ασφαλής; Πως με ασφαλίζω μπροστά στο απρόβλεπτο πνεύμα του; Πως ορθώνω κι εγώ το ανάστημά μου. Γίνομαι μεγάλη. Αποφασιστική. Οριοθετημένη. Και προστατεύομαι δίπλα του. Αλλά και πως παίρνω απόσταση όταν το χρειάζομαι. Όταν ακόμα νιώθω την παρουσία του “πολύ”. Και πως φτάνω να το εμπιστευθώ; Να το αγγίξω; Να αφεθώ επάνω του;

Όλη η διαδρομή της γνωριμίας με ένα άλογο περιλαμβάνει μια συνεχή αναδιαπραγμάτευση της οριοθέτησης, της ασφάλειας και του χτισίματος της σιγουριάς εντός μου, ώστε να φτάσω να απολαύσω την σχέση μου μαζί του.

Το άλογο μπορεί να είναι ο άλλος.

Μπορεί να είναι κάτι ακαθόριστο.

Μπορεί να είμαι εγώ.

Αυτές οι 3 συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο όμορφο χωριό των Πετροκεράσων όπου θα έρθουμε σε επαφή με τα άλογα και θα αναρωτηθούμε για τον παρ/άλογο φόβο μέσα μας. Αυτόν που μοιάζει μεγάλος, ακατανόητος, ισχυρότερος από μας.

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ:  

Αγγελίδου Βίκυ, Σπούδασε Ψυχολογία στο ΑΠΘ, Χορό σε Α.Ε.Σ. Χορού αναγνωρισμένη από το Υπ. Πολιτισμού, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό Performing Public Space του Fontys της Ολλανδίας και στο παρόν είναι εκπ. Gestalt Ψυχοθεραπεύτρια. Μετά από χρόνια επαγγελματικής ενασχόλησης με την διδασκαλία χορού, την χορογραφία και το performing, επέστρεψε στο σπίτι της Ψυχοθεραπείας, για να ενώσει τις αγάπες της για το σώμα και την ψυχή. Στο παρόν ιδιωτεύει κάνοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία και οργανώνοντας σεμινάρια που φέρνουν κοντά την κίνηση και την αυτογνωσία. Τον τελευταίο χρόνο έχει μετοικήσει στο χωριό των Πετροκεράσων, όπου εφαρμόζει έναν πιο οικολογικό και βιώσιμο τρόπο διαβίωσης, σε μια προσπάθεια να φέρει την θεραπεία και τον άνθρωπο πιο κοντά στην φύση (του).

Νικηφόρου Εύα, Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Δραστηριοποιήθηκε για 15 χρόνια επαγγελματικά ως ηθοποιός ενώ τώρα εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια Gestalt με παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Έχει σπουδές στη ψυχολογία (Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης), μεταπτυχιακές σπουδές στη Πολιτιστική Διοίκηση (Northumbria University England), και στο Clay Field Therapy (Institute for Sensorimotor Art Therapy Australia). Έχει συντονίσει ομάδες εφήβων και ενηλίκων πάνω στη πρακτική της Μη Βίαιης Επικοινωνίας καθώς και ομάδες ενεργητικής γονεϊκότητας και προσωπικής ανάπτυξης με έμφαση στην ενεργοποίηση των αισθήσεων και εργαλεία θεραπείας από τις εικαστικές τέχνες (κυρίως το θέατρο και τον πηλό). Έχει εργαστεί για 8 χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση ως δασκάλα συναισθηματικής αγωγής (Μύκονο) και 5 χρόνια ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού (Αθήνα).

Giubelli Filippo (IT), Γεννήθηκε στην Ferrara της Ιταλίας. Σπούδασε στο IUAV (Εικαστικές και παραστατικές τέχνες) στη Βενετία της Ιταλίας και συνέχισε με σπουδές ανοιχτού θεάτρου. Εργάστηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Ρώμη), όπου δημιούργησε λαχανόκηπους σε σχολεία. Δούλεψε εθελοντικά στην ένωση "Ενέργεια για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα" και ως μέρος αυτής ταξίδεψε στη Σενεγάλη, στο πλαίσιο ενός έργου για την κατασκευή κήπων στα νηπιαγωγεία των χωριών Ndiandiane, Sossop και Ballanghar της Γκάμπια. Εργάστηκε εθελοντικά σε οικολογικές φάρμες στην Κροατία, με κύριες ασχολίες την γεωργία, την οικολογική οικοδομή και την οικολογική ζωή. Από το 2016, όπου και αγόρασε το πρώτο του άλογο ξεκίνησε την έρευνα και τη μελέτη του για τον φυσικό κόσμο των ιπποειδών, την ιππασία, τη φυσική εξημέρωση, τη φυσική ζωή του αλόγου και την ηγεσία. Σπούδασε Επιστήμη και Τέχνη της υγείας, μια σχολή για τη θεραπεία, τη διατροφή και τις καλές πρακτικές για τη διατήρηση μιας υγιούς ζωής.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024             Ώρες: 11:00-18:00

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2025          Ώρες: 11:00-18:00

Κυριακή 30 Μαρτίου 2025               Ώρες: 11:00-18:00

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: €260

 

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Πετροκέρασα