Πώς να εκπαιδεύσετε έναν άγριο ελέφαντα

Στην εποχή μας η έννοια της ενσυνειδητότητας (Mindfulness) έχει τραβήξει το ενδιαφέρον ερευνητών, ψυχολόγων και γιατρών. Ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο κομμάτι έρευνας καταδεικνύει τα θετικά αποτελέσματα της ενσυνειδητότητας τόσο στην ψυχική και πνευματική υγεία όσο και στην σωματική. Ενσυνειδητότητα (Mindfulness) είναι η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε όταν δίνουμε προσοχή τόσο στο τι συμβαίνει στο περιβάλλον γύρω μας όσο και μέσα μας, στο σώμα μας, στην καρδιά μας και στο μυαλό μας.

 

Σε αυτό το εργαστήρι, θα διερευνήσουμε αυτό τον νέο μοχλό στην προαγωγή της ψυχικής υγείας που έχει άμεση σύνδεση με την θεωρία Gestalt και την προσήλωση της στο εδώ και τώρα. Θα δούμε τι είναι η ενσυνειδητότητα και ποια είναι τα οφέλη από την εφαρμογή της, και θα εξετάσουμε τόσο πως μπορούμε να την εφαρμόζουμε στην καθημερινότητα μας όσο και στην δουλεία μας σαν θεραπευτικό εργαλείο.

 

Ημέρα/ Ώρα: Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017, 18:00 -21:00

 

Συντονισμός: Παπαθανασίου – Πεχλιβανίδου Αικατερίνη, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Bachelor of Science in Psychology, University of Sheffield, UK, Master In Psychology and Counseling, University of Sheffield, UK, Gestalt Therapist, Gestalt Foundation Psychotherapy & Training center Θεσσαλονίκης, Μέλος του APA (American Psychological Association), BPS (British Psychological Society), EAP (European Association of Psychotherapy), EAGT (European Association for Gestalt Therapy), HAGT (Hellenic Association of Gestalt Therapy) HCPC (Health and Care Professional Council, UK) ΣΕΨ (Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων)

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Όλος ο κύκλος των 16 συναντήσεων 500€

Κύκλος προ δηλωμένης επιλογής 9 συναντήσεων 280€

Μεμονωμένη συμμετοχή στο κάθε εργαστήρι 40€