Απελευθερώνοντας την δημιουργικότητα στο δίσκο με την άμμο: Sandplay θεραπεία και Gestalt

Η Sandplay θεραπεία (Αμμοθεραπεία) είναι μια επικουρική θεραπευτική προσέγγιση. Στην Αμμοθεραπεία ο θεραπευτής παρέχει στον θεραπευόμενο ένα δίσκο με άμμο, νερό και ποικίλα αντικείμενα και υλικά με τα οποία ο θεραπευόμενος προσκαλείται να αλληλεπιδράσει. Χρησιμοποιώντας την φαντασία του δημιουργεί ένα «σκηνικό» στον οριοθετημένο χώρο του δίσκου με την άμμο. Ιδιαίτερα όταν ο θεραπευόμενος αντιστέκεται στη διερεύνηση δύσκολων θεμάτων του από τον θεραπευτή, η Αμμοθεραπεία μπορεί να είναι λιγότερο τρομακτική προσέγγιση από τις «λογοθεραπευτικές» θεραπευτικές προσεγγίσεις. Επιτρέπει τις άμυνες να μαλακώσουν και τις αντιστάσεις να μειωθούν.

 

Στο εργαστήρι, θα πειραματιστούμε με την Αμμοθεραπεία ως θεραπευτές Gestalt που χρησιμοποιούμε τα πειράματα ως εργαλεία που είναι χρήσιμα όταν προσαρμόζονται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και με συγκεκριμένους πελάτες και όχι ως άκαμπτες «συνταγές».

 

Ημέρα/ Ώρα: Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, 18:00 -21:00

 

Συντονισμός: Σιαμπάνη Κατερίνα, Bachelor ψυχολογίας, Msc Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Παν. City – Scheffield U.K. , –Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια και Επόπτρια Gestalt - Εκπαιδευμένη στην Art-Therapy και Sandplay Therapy. Μέλος της EAGT και της ΕΕΨΓ. Συγγραφέας του βιβλίου: "Βαδίζοντας μαζί. Η οπτική της θεραπείας Gestalt στην άνοια".

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Όλος ο κύκλος των 16 συναντήσεων 500€

Κύκλος προ δηλωμένης επιλογής 9 συναντήσεων 280€

Μεμονωμένη συμμετοχή στο κάθε εργαστήρι 40€