Βία, Κακοποίηση, Τραύμα… ΙΙ

Η επούλωση από την επίδραση της κακοποίησης και του τραύματος στην παιδική ηλικία είναι κατά βάση μια διαδικασία ανάπτυξης. Μια διαδικασία που μοιάζει να μην είναι τόσο απλή σαν ευθεία γραμμή. Είναι μια διαδικασία που εμπεριέχει βαθύτερη πολυπλοκότητα και πρόκληση.

 

Όπως τονίζει ο J. Kepner (1995) είναι σημαντικό “να αναγνωρίζει κανείς τις δύο προοπτικές: Το σχήμα σπιράλ της επούλωσης και την πραγματικότητα της αλληλουχίας.”

 

Σε αυτή την εξελικτική διαδικασία ο θεραπευτής χρειάζεται να δουλέψει με τον ενήλικα πάνω στις μπλοκαρισμένες σωματικές αισθήσεις, στα παγωμένα συναισθήματα, στις αποκρυσταλλωμένες πεποιθήσεις, στις καταστροφικές εικόνες, στις τραυματικές αναμνήσεις και στις διαστρεβλωμένες νοηματοδοτήσεις της ύπαρξής του. Πως όμως; Πότε; Γιατί;

 

Αυτό το εργαστήριο αποτελεί συνέχεια του εκπαιδευτικού εργαστηρίου “Βία στην οικογένεια - Δουλεύοντας με την κακοποίηση I” - και θα δοθεί περισσότερη έμφαση τόσο στην πρακτική της θεραπευτικής διαδικασίας όσο και στην εποπτεία περιστατικών κακοποίησης και τραύματος.

 

Για να δηλώσει λοιπόν κάποιος συμμετοχή σ’ αυτό το εργαστήριο, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση να έχει συμμετάσχει στο εργαστήριο “Βία στην οικογένεια – Δουλεύοντας με την κακοποίηση Ι”.

 

Επειδή το συγκεκριμένο workshop είναι εποπτεία πάνω στο τραύμα και την κακοποίηση και κάθε φορά διαφοροποιείται, ακόμα και εάν το έχει ήδη παρακολουθήσει κανείς μπορεί να το επαναλάβει.

 

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι οι ώρες αυτού του εργαστηρίου  υπολογίζονται ως ώρες ομαδικής εποπτείας.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: Σαβ. 24 & Κυρ. 25 Οκτωβρίου 2020    10:00-17:00

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: Δέσποινα Μπάλλιου: M.Sc. Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Gestalt, κάτοχος ECP (European Certificate of Psychotherapy). Μέλος της Επιτροπής των Εκπαιδευτικών Κριτηρίων της EAGT (European  Association for Gestalt Therapy). Ιδρυτικό Μέλος της EEΨG (Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt).

 

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Στο χώρο του Gestalt Foundation, Γ. Σισίνη 39, 115 28,

Πλησίον Hilton, στον 4ο όροφο.

Σε περίπτωση όμως καραντίνας, λόγω νέας έξαρσης της πανδημίας του Covid 19, το εργαστήριο θα διεξαχθεί μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ €180