Ο πολύπλευρος εαυτός μου: από την πόλωση στην ενσωμάτωση

Πολύπλευρος σημαίνει αυτός που εκτείνεται, εκδηλώνεται σε πολλούς τομείς, παρουσιάζει πολλές όψεις  και αναλύεται από πολλές απόψεις. Η ψυχοθεραπεία Gestalt κατανοεί τον άνθρωπο ως ένα πολύπλευρο όλον το οποίο αποτελεί οργανικό μέρος ενός ευρύτερου περιβάλλοντος. Με βάση αυτή την προσέγγιση, ο εαυτός μας έχει πολλές έδρες, πλευρές, διαφορετικά πρόσωπα, όπως για παράδειγμα: της δύναμης, του φόβου, της αγάπης, της ικανότητας, του θυμού, της εξυπνάδας και της χαράς. Συχνά κρίνουμε τις όψεις μας σαν καλές ή κακές, σωστές ή λάθος και δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε πως έχουν τη δύναμη να μας κάνουν πιο ολοκληρωμένες, πιο ισορροπημένες ανθρώπινες υπάρξεις.

 

Σε αυτό το εργαστήρι, θα πειραματιστούμε με τις ακμές, τα πρίσματα, τις εσωτερικές ακτίνες του πολύπλευρου εαυτού μας, για να αναγνωρίσουμε και να ενσωματώσουμε περισσότερες έδρες μας.  θα διερευνήσουμε τι συμβαίνει όταν κάποια μας πλευρά δεν την αποδεχόμαστε, τι μας προκαλεί αυτή η σκιασμένη πλευρά, και πως βρίσκει τελικά διέξοδο έκφρασης με άλλες μορφές, ως γκρίνια, ως κριτική προς τον εαυτό μας ή τον άλλο ή και με απόλυτη σκέψη και επαναλαμβανόμενη, μη επίκαιρη, συμπεριφορά.

 

Θα περιεργαστούμε το πως δημιουργούμε τις συναισθηματικές μας φυλακές και περιορίζουμε τον ζωτικό μας χώρο και θα δοκιμάσουμε τρόπους που να επιτρέπουν στον εαυτό μας να σκέφτεται σε σχέση με όλα του μέρη, ώστε να αναδυθούν νέες δυνατότητες και να ανακτήσουμε την χαμένη μας ενέργεια.

 

Προορισμός αυτού του ταξιδιού είναι να ανοίξουμε την πόρτα σε νέες έδρες στον πολυχώρο του εαυτού και του περιβάλλοντος μας.

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΕΣ: Κατερίνα Καρασάββα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών, έχει Bachelor of Science στην Ψυχολογία από το Middlesex University του Λονδίνου και Master of Science in the Philosophy of Mental Disorder από το King’s College London. Είναι απόφοιτη του Κέντρου Εκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας Gestalt Foundation της Αθήνας και έχει εργαστεί σε ομάδες διαχείρισης στρες, σε ιδρύματα ηλικιωμένων και σε ομάδες στήριξης ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους. Αυτή την εποχή εργάζεται ιδιωτικά στο γραφείο της στην Αθήνα, κάνοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, όπως και ομάδες γονέων, ενώ παράλληλα εργάζεται με πρόσφυγες που έχουν υπάρξει θύματα βίας. Έχει μετεκπαιδεύσεις στην υπαρξιακή ψυχοθεραπεία, στη σχεσιακή Gestalt θεραπεία καθώς και σε θέματα βίας, κακοποίησης και παρέμβασης στην κρίση.

Αθηνά Αναγνωστοπούλου, ΒΑ στην Ψυχολογία (Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος),  Δίπλωμα στη Συμβουλευτική & Συνθετική Ανάλυση (COSCA), Εκπαίδευση στην Ψυχοθεραπεία Gestalt (Gestalt Foundation),Σχεσιακή θεραπεία Gestalt (Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση στην Ψυχοθεραπεία Gestalt), Εργάζεται ως ψυχολόγος με ενήλικες, και συντονίζει ομάδες θεραπείας & προσωπικής ανάπτυξης, ομάδα στήριξης για τις διατροφικές διαταραχές, καθώς και ομάδες γονέων με βάση την προσέγγιση της Θετικής Ανατροφής.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:  Σαβ 21& Κυρ 22 Μαρτίου 2020         Ώρες: 10:00-17:00

 

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Στο χώρο του Gestalt Foundation, Γ. Σισίνη 39, 115 28,

Πλησίον Hilton,  στον 4ο όροφο.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: €160