“Εμείς και ο κόσμος- Εμείς και ο πόνος”

Ζούμε σε μία εποχή που συχνά θρηνούμε θύματα… θύματα πολέμου, θύματα βίας, θύματα ρατσισμού…

 

Τί να πει κανείς για όσα συναντάμε; Τί να πει κανείς για τη βία, το άδικο, τον πόνο; Πώς να μιλήσει για το ξένο και το διαφορετικό; Και αλήθεια, είναι τόσο ξένα για τον άνθρωπο ο πόνος, η βία και το άδικο; Είναι τόσο ξένο για τον άνθρωπο το απάνθρωπο; Πώς στεκόμαστε λοιπόν απέναντι στο άδικο και στον πόνο του άλλου, του κόσμου, το δικό μας; Ποιοί είναι οι θύτες, ποιά είναι τα θύματα και ποιοί είμαστε όλοι εμείς;

 

Σας προσκαλούμε σε μία ομιλία- συζήτηση για τον τρόπο που βιώνουμε την επαφή με τον άλλο, το διαφορετικό και την έκθεση στον πόνο και στο τραύμα.

 

 

Πέμπτη, 24/11/2016, 18:00-20:00

 

Κατερίνα Καρασάββα: είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών, έχει Bachelor of Science στην Ψυχολογία από το Middlesex University του Λονδίνου, και Master of Science in the Philosophy of Mental Disorder από το King’s College London. Έχει ολοκληρώσει την τετραετή εκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία Gestalt στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας Gestalt Foundation της Αθήνας και έχει εργαστεί σε ομάδες διαχείρισης στρες, σε ιδρύματα ηλικιωμένων και σε ομάδες στήριξης ασθενών με καρκίνο. Αυτή την εποχή εργάζεται ιδιωτικά στο γραφείο της στην Αθήνα, κάνοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, ενώ παράλληλα εργάζεται ως ψυχολόγος σε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης για μετανάστες και πρόσφυγες που είναι θύματα βίας και βασανιστηρίων.

 

Ιωάννα Αλεξιά: είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και έχει εκπαιδευτεί στην ψυχοθεραπεία Gestalt στο τετραετές πρόγραμμα του Gestalt Foundation (Αθήνα). Στο παρελθόν έχει εργαστεί με διάφορες πληθυσμιακές ομάδες παρέχοντας ψυχολογική στήριξη σε ηλικιωμένους, παιδιά και εφήβους, ανήλικους αλλοδαπούς σε κέντρα κράτησης, άτομα με επιληψία, θύματα βασανιστηρίων, πρόσφυγες και μετανάστες. Σήμερα, εργάζεται ιδιωτικά στο γραφείο της στο Χολαργό και σε ομάδες στήριξης επαγγελματιών και εθελοντών που δουλεύουν με πρόσφυγες και μετανάστες.