Τελευταίο workshop του προγράμματος συνεχιζόμενης εκπαίδευσης “Relational Gestalt Psychotherapy”

Τελευταίο workshop του προγράμματος συνεχιζόμενης εκπαίδευσης “Relational Gestalt Psychotherapy”

Σε ένα πολύ συγκινητικό και συναισθηματικά φορτισμένο τριήμερο εργαστήριο, στις 20-22 Απριλίου 2018, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης “Relational Gestalt Psychotherapy”. Σε αυτό το τριήμερο συντονιστής ήταν ο Dr Gianni Francesetti* ο οποίος ως θέμα είχε επιλέξει “The field perspective in clinical practice. Towards a theory of therapeutic phronesis”.

 

Το εργαστήριο αυτό κάλυψε μεγάλο κομμάτι θεωρίας, όχι με το σκοπό να δώσει μια να προτείνει έναν καθολικό ορισμό της έννοιας του πεδίου αλλά, λαμβάνοντας υπόψη της πολυπλοκότητας του θέματος, να προσφέρει ένα θεωρητικό πλαίσιο, αρκετά σαφές, καθώς και να επεξηγήσει τις συνέπειές του πεδίου στην κλινική πρακτική.

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ομάδα αποχαιρετίστηκε με την προσδοκία να ξανα-συσταθεί στο μέλλον και να διερευνήσουν μαζί τον πλούσιο κόσμο της σχεσιακής ψυχοθεραπείας με μέσο τη θεραπεία Gestalt.

 

*Gianni Francesetti, Ψυχίατρος, θεραπευτής Gestalt, Εκπαιδευτής και επόπτης σε διεθνές επίπεδο, έχει εκδώσει έναν μεγάλο αριθμό βιβλίων σε θέματα ψυχοθεραπείας και ψυχοπαθολογίας, διερευνώντας πρωτότυπες προσεγγίσεις για την κατανόηση της κλινικής πάθησης από την άποψη της φαινομενολογικής θεραπείας και της θεραπείας Gestalt και προτείνει νέα μοντέλα για τη διαμόρφωση συγκεκριμένων κλινικών διαταραχών (συμπεριλαμβανομένων των κρίσεων πανικού, της ψύχωσης, και της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής). Είναι Πρόεδρος του Poiesis. Gestalt Therapy Center of Torino και διευθυντής του IPsiG (International Institute for Gestalt Therapy and Psychopathology). Πρώην Πρόεδρος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy), της SIPG (Italian Society for Gestalt therapy) και του FIAP (Italian Federation of Psychotherapy Associations), μέλος του New York Institute for Gestalt Therapy, the Association for the Advancement of Gestalt Therapy (AAGT), European Association of Psychotherapy (EAP), και της Society for Psychotherapy Research (SPR). Ζει και εργάζεται στο Τορίνο της Ιταλίας.