Διάλεξη στις 15/3/2018 στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, στην Αθήνα

Διάλεξη στις 15/3/2018 στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, στην Αθήνα

Διάλεξη στις 15/3/2018 στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, στην Αθήνα

 

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 ολοκληρώθηκε ο κύκλος ανοιχτών διαλέξεων του Gestalt Foundation στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ στην Αθήνα για την περίοδο 2017-2018.

 

Η κα Αργυρώ Βάγια*, στη διάλεξή της, εισήγαγε τους παρευρισκόμενους σε «Μια ευθύνη διαφορετική από τις άλλες»! Αν και η λέξη “ευθύνη” είναι μια έννοια που παραπέμπει σε αμεσότητα και ειλικρίνεια, ως άτομα καλούμαστε να ορίσουμε και να αναλάβουμε την ευθύνη μας σε ένα πολύπλοκο δίκτυο σχέσεων.

 

Η κα Βάγια λοιπόν, κάτω από το πρίσμα του Διαλόγου, επιχείρησε να παρουσιάσει την ευθύνη με έναν διαφορετικό τρόπο, ως πρόκληση, ως ενεργό συμμετοχή σε ότι συμβαίνει τώρα, ως πρόσκληση προς το καινούριο, ως ευκαιρία να ζήσουμε μια ζωή με νόημα και τελικά, ως τον πιο σύντομο δρόμο ανάμεσα σε δύο σημεία, ανάμεσα σε μένα και την ανάγκη μου, ανάμεσα στο Εγώ και το Εσύ.

 

Αυτή η «ευθύνη η διαφορετική από τις άλλες» αποτέλεσε έναυσμα για σκέψη και προβληματισμό που πυροδότησε τον διάλογο ανάμεσα στη κα Βάγια και τους συμμετέχοντες. Ένας διάλογος δημιουργικός και προσοδοφόρος, όπως ήταν άλλωστε και το ζητούμενο!

 

* Αργυρώ Βάγια Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. και του Gestalt Foundation της Αθήνας και κάτοχος M.Sc. στη Γνωσιακή Επιστήμη (Ε.Κ.Π.Α.). Από το 2001, έχει εργαστεί σε δομές του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, παρέχοντας υπηρεσίες διάγνωσης, υποστήριξης και συμβουλευτικής σε παιδιά και εφήβους με ειδικές ανάγκες, καθώς και σε μαθητές τυπικής ανάπτυξης, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους. Επίσης, έχει εργαστεί ως σύμβουλος χρονίως ανέργων και ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχει διδάξει μαθήματα ψυχολογίας σε ινστιτούτα μετα-λυκειακής εκπαίδευσης. Στα πλαίσια τόσο της επαγγελματικής της ιδιότητας, όσο και των ερευνητικών της ενδιαφερόντων, έχει προσκληθεί ως ομιλήτρια σε ημερίδες και συνέδρια και έχει συντονίσει βιωματικά σεμινάρια. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Χαλκίδα και στο Μαρούσι Αττικής, δουλεύοντας ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες και εφήβους και συντονίζοντας ομάδες ψυχοθεραπείας και αυτογνωσίας.

Την παρουσίαση αυτή, όποιος ενδιαφέρεται, θα μπορεί να την παρακολουθήσει μετά από ένα μήνα στο κανάλι του Gestalt Foundation στο You Tube.