Διάλεξη στις 15/2/2018 στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, στην Αθήνα

Διάλεξη στις 15/2/2018 στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, στην Αθήνα

Η κα Γιάννα Γιαμαρέλου*, λάτρης του πλούτου και της ιστορίας που κρύβουν οι λέξεις, πήρε μαζί της σε ένα μαγικό ταξίδι τους παρευρισκόμενους στη διάλεξη που έδωσε στον ΙΑΝΟ στην Αθήνα στις 15 Φεβρουαρίου 2018, με μέσο την «Ομορφιά των λέξεων»!

Η ελληνική γλώσσα είναι από τις πιο πλούσιες στον κόσμο, όχι μόνο λόγω τις ποικιλίας της αλλά κυρίως λόγω των εννοιών και της ιστορίας που κουβαλάει η κάθε μια. Μια μόνο λέξη μπορεί να μας δώσει την αίσθηση όχι μόνο του που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή αλλά και του από πού προερχόμαστε.

Πως ο οίκος, η πόλις, ο δήμος, ο λόγος οδήγησαν τους ανθρώπους μέσα στην κοινωνία και τον χρόνο για να φτάσουν τελικά σε αυτό που οι προγονοί μας έλεγαν “Ευ-μορφος” δηλαδή “καλή μορφή”.

“Πολιτισμός είναι ομορφιά” και η κα Γιαμαρέλου πήρε μαζί της τους παρευρισκόμενους σε αυτό τον μοναδικό κόσμο των λέξεων οι οποίοι με τη σειρά τους αφέθηκαν να οδηγήθουν “Παρά το ελεύθειν όπου ερά τις”, δηλαδή προς τα εκεί που ζητά η ψυχή τους.

* Γιάννα Γιαμαρέλου, M.Α. Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Gestalt, Μέλος της EAGT, κάτοχος ECP. Ιδρυτικό Μέλος του Κέντρου Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation. Ιδρυτικό μέλος. της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt.