Διάλεξη στις 14/12/2017, στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, στη Αθήνα

Διάλεξη στις 14/12/2017, στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, στη Αθήνα

Την Πέμπτη 14/12/2017, πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή διάλεξη του Gestalt Foundation στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, με θέμα «Κρίσεις Πανικού».

 

Οι συντονιστές, Γιώργος Δίπλας και Θάλεια Λογοθέτη ξεκίνησαν με τη διαπίστωση ότι στις μέρες μας ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στην ψυχοθεραπεία για την αντιμετώπιση κρίσεων πανικού.

 

Το αίτημα; Η εξεύρεση τρόπων και τεχνικών για τη διαχείριση και, εν τέλει, την εξαφάνιση των κρίσεων το γρηγορότερο δυνατόν, ώστε να επιστρέψουν τα άτομα στην καθημερινότητά τους.

 

Τι σημαίνουν οι κρίσεις για τη ζωή ενός ατόμου; Με αφορμή αυτό το κρίσιμο ερώτημα αναφέρθηκαν στο νόημα που αποκτούν σε σχέση με την ταυτότητά του, τις αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή του, τα συστήματα στήριξής του και τις οικείες του σχέσεις.

 

Η διάλεξη ολοκληρώθηκε με την επισήμανση των συντονιστών ότι επειδή το φαινόμενο της κρίσης πανικού αποτελεί συνάρτηση οργανισμού και περιβάλλοντος, οι σημερινές συνθήκες γενικευμένης κοινωνικής, οικονομικής και πολιτισμικής κρίσης μας κάνουν να αναρωτηθούμε: πρόκειται για «κρίση πανικού ή ...πανικό της κρίσης»;

 

Μία άκρως ενδιαφέρουσα διάλεξη για το κοινό που ο προβληματισμός του γύρο από το θέμα οδήγησε σε ένα γόνιμο διάλογο. Οι συντονιστές ανταποκρίθηκαν θερμά στο πλήθος των ερωτήσεων και απάντησαν εύστοχα και με σαφήνεια.

 

Γιώργος Δίπλας, PGD Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, κάτοχος ECP (Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Ψυχοθεραπείας) ψυχοθεραπευτής, εκπαιδευτής, επόπτης Gestalt, μέλος ΗΑGT, EAGT (Ελληνική & Ευρωπαϊκή Εταιρεία Gestalt), HAC, EAC (Ελληνική & Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συμβουλευτικής), ΕΕΨΕ (Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδας).

Θάλεια Λογοθέτη, Ψυχολόγος Α.Π.Θ, εκπαιδευμένη στη Ψυχοθεραπεία Gestalt. Δόκιμο μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt.

 

Την παρουσίαση αυτή, όποιος ενδιαφέρεται, θα μπορεί να την παρακολουθήσει μετά από ένα δεκαπενθήμερο στο κανάλι του Gestalt Foundation στο You Tube.