Διάλεξη στις 3/11/2017 στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, στη Θεσσαλονίκη

Διάλεξη στις 3/11/2017 στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, στη Θεσσαλονίκη

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ στην Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε διάλεξη, με θέμα «Τι συμβαίνει όταν η κανονικότητα συναντά την ποικιλότητα;».

 

Η συντονίστρια κυρία Κουτελά Ειρήνη, η οποία είναι κάτοχος M.Sc.Psychology, Ψυχοθεραπεύτρια, απόφοιτη Gestalt Foundation, και επιστημονική συνεργάτης στη γραμμή ψυχολογικής στήριξης 11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, I-MBA, D.E.A., ξεκίνησε την διάλεξή της, με την πορεία της εφηβείας προς την ενηλικίωση, παρομοιάζοντάς την σαν την πεταλούδα που αφήνει πίσω το κουκούλι της και αποφασίζει να ανοίξει τα πολύχρωμα φτερά της.

 

Συνέχισε με την ευρεία αναφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα, το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, θέματα λεπτά που προβληματίζουν πολλούς ανθρώπους.

 

Το ακροατήριο, όπως ήταν αναμενόμενο λόγω της θεματολογίας της διάλεξης, κινητοποιήθηκε και υπήρξε καταιγισμός ερωτήσεων και αποριών οι οποίες απαντήθηκαν από την κα Κουτελά με φροντίδα και έδωσε το έναυσμα για σκέψη γύρω από το συγκεκριμένο θέμα και τις προεκτάσεις του.

 

Την παρουσίαση αυτή, όποιος ενδιαφέρεται, θα μπορεί να την παρακολουθήσει μετά από ένα δεκαπενθήμερο στο κανάλι του Gestalt Foundation στο You Tube.