«Υπάρχει χώρος για μένα;» *(Mcbride Karyl, 2018)

Αγάπησε με να σ΄ αγαπώ. Η σχέση με τη μητέρα, είναι μια σχέση κομβική για την ανάπτυξη μας. Το βρέφος στην αρχή της ζωής του, δεν υπάρχει, παρά μόνο μέσα από την ύπαρξη της μητέρας και μόνο μέσα από τη σχέση τους. Το ασχημάτιστο εγώ, χρειάζεται ένα πρώτο εσύ, για να μπορέσει να σχηματιστεί, να διαχωριστεί. Τι γίνεται όμως όταν η μητέρα δεν καλύπτει αυτή τη λειτουργία; Τι συμβαίνει όταν η μητέρα θα ήθελε να οικειοποιηθεί ολοκληρωτικά το παιδί της; Τι συμβαίνει όταν μια μητέρα, υπερ-κατοικεί στον ίδιο της τον εαυτό;

Σε αυτό το εργαστήριο, θα δούμε τι γίνεται όταν η μητέρα, δεν λείπει. Είναι εκεί. Αλλά ο τρόπος που κατοικεί αυτό το "εκεί", δεν είναι ποτέ "εδώ" και δεν είναι ποτέ "εδώ-κοντά", και ποτέ δεν είναι "εκεί χωρίς να είναι εκεί". Θα δούμε τι συμβαίνει όταν στο ερώτημα της κόρης αν "Υπάρχει χώρος για μένα" η απάντηση είναι "όχι, είναι όλος πιασμένος από μένα".

 

Ημέρα/ Ώρα: Τετάρτη 29/5/2024                  18:00 – 21:00

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ:    Πάρτσια Δέσποινα, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt και Κοινωνική Λειτουργός MSc (Δ.Π.Θ.). Εκπαιδευόμενη εκπαιδεύτρια Gestalt. Επιστημονικά Υπεύθυνη του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». Εκπαιδεύτρια επαγγελματιών ψυχικής υγείας στην ψυχοκοινωνική στήριξη καρκινοπαθών. Πολυετής εμπειρία σε ομαδική και ατομική ψυχοθεραπεία σε ενήλικες. Συνεργάζεται με το Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation ως συντονίστρια Ομάδων Αυτογνωσίας και Εποπτείας. Μέλος της EAGT και της Η.A.G.T.

 

 

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Gestalt Foundation Θεσσαλονίκη, Μητροπόλεως 109 (2ος όροφος)