«Gestal(r)t: Προσεγγίζοντας την έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας και της καλλιέργειας του κουράγιου μέσα από τις εικαστικές τέχνες στη θεραπεία Gestalt.»

Το κουράγιο είναι η ψυχική αντοχή που χρειάζεται ο άνθρωπος για να συνεχίσει μια επίπονη προσπάθεια. Υπάρχει ακόμα και στο πιο απλά πράγματα. Για παράδειγμα, στο παιδί που μαθαίνει να ισορροπεί πάνω στο ποδήλατο, και στους γονείς που το εμπιστεύονται να δοκιμάσει, ακόμα κι αν ξέρουν πως μπορεί να πέσει και να χτυπήσει. Συχνά όμως καλλιεργούμε την ιδέα ότι υπάρχει τρόπος να είμαστε πάντα ασφαλείς. Περιμένουμε η ζωή μας να είναι εύκολη και όταν μας συμβαίνουν σκληρά και δύσκολα γεγονότα αρνούμαστε να τα δεχτούμε. Μήπως έτσι έχουμε μάθει ότι κάποιος πάντα θα μας σώζει από τις δυσκολίες της ζωής; Μήπως καταλήγουμε να εξαλείφουμε την ψυχική ανθεκτικότητα μας απαραίτητη για την αποδοχή ότι παρόλα τα σκληρά γεγονότα που έχει η ζωή μπορούμε να ζήσουμε μια καταπληκτική ζωή;

Το εργαστήριο θα είναι μία συνάντηση διερεύνησης, ανακάλυψης, αναγνώρισης και επίγνωσης τόσο του πόνου όσο και της χαράς που μας εμπνέει η δημιουργικότητά μας όταν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να συνδεθεί με αυτήν μέσα από τις εικαστικές τέχνες. Ως θεραπευτές αλλά και ως θεραπευόμενοι θα πειραματιστούμε με την δημιουργικότητά μας ανακαλύπτοντας τρόπους κατανόησης τόσο στον εαυτό μας όσο και στους άλλους.

Ημέρα/ Ώρα: Τετάρτη 24/4/2024                  18:00 – 21:00

Συντονισμός:        Σιαμπάνη Κατερίνα, Συμβουλευτική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια, Επόπτρια Gestalt, MSc Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Παν. City – Scheffield U.K., Εκπαιδευμένη στην Art-Therapy και Sandplay Therapy. Μέλος της EAGT, μέλος της ΕΕΨΓ, κάτοχος ECP, συγγραφέας, Συνεργάτης της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών.

Καλώτα Γιάννα, M.Sc. Συμβουλευτική Ψυχολογία, Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Gestalt

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ