«Αναζητώντας τον χαμένο θυμό»

«Σιωπηλή. Περιμένω να έρθουν οι λέξεις. Με παρατηρώ. Ενώ κλαίω. Και περιμένω να έρθουν τα γέλια. Περπατώ. Στη σκιά. Και περιμένω να βγει ο ήλιος. Λαχανιάζω, σταματώ, θολώνω, κουράζομαι, με μισώ, με ακούω, με παρηγορώ, θλίβομαι. Αναπνέω. Προσμένοντας. » (Alba Marcoli, 1996)

Σ΄ αυτό το εργαστήριο θα αναζητήσουμε τον χαμένο μας θυμό, μέσα από προβολές, μνήμες, ανοιχτούς λογαριασμούς . Θα δούμε πως ο καταπιεσμένος θυμός, δεν εξατμίζεται αλλά εκκρεμεί. Θα δούμε πως ο θυμός είναι ένα από τα σημαντικά προειδοποιητικά σημάδια του σώματος και δεν θα πρέπει να καταστέλλεται. Τι προκαλεί στο σώμα και πως ο θυμό δεν είναι εκείνο το τέρας που κατασπαράζει. Είναι απλά ένα συναίσθημα.

 

Ημέρα/ Ώρα: Τετάρτη 15/11/2023                 18:00 – 21:00

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ:    Πάρτσια Δέσποινα, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt και Κοινωνική Λειτουργός MSc (Δ.Π.Θ.). Εκπαιδευόμενη εκπαιδεύτρια Gestalt. Επιστημονικά Υπεύθυνη του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». Εκπαιδεύτρια επαγγελματιών ψυχικής υγείας στην ψυχοκοινωνική στήριξη καρκινοπαθών. Πολυετής εμπειρία σε ομαδική και ατομική ψυχοθεραπεία σε ενήλικες. Συνεργάζεται με το Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation ως συντονίστρια Ομάδων Αυτογνωσίας και Εποπτείας. Μέλος της EAGT και της Η.A.G.T.

 

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Gestalt Foundation Θεσσαλονίκη, Μητροπόλεως 109 (2ος όροφος)