7η Διεθνής Καλοκαιρινή Κατασκήνωση Gestalt Foundation

««Θεοί» και «Δαίμονες» … στο κατώφλι του Ολύμπου»

 

6-10 Ιουλίου 2022

«Κτήμα Φακή»

Άγιοι Απόστολοι, Λιτόχωρο Πιερίας, Όλυμπος

 

Όλοι κρύβουμε μέσα μας ένα «μικρό Θεό»... και έχουμε ίσως «Δαίμονες» που μας ακολουθούν και μας βασανίζουν…

Τι και ποιον δαιμονοποιώ, τι με δαιμονίζει, τι και ποιον θεοποιώ, πού αναζητώ στήριξη και βοήθεια;

Μια κατασκήνωση πρόσκληση – πρόκληση να συναντήσουμε και να συναντηθούμε με «Θεούς» και «Δαίμονες», να εξερευνήσουμε ποιότητές μας που προάγουν την επικοινωνία μας με τον εαυτό μας και τους άλλους ή δυσκολεύουν και εμποδίζουν την καθημερινότητά μας.

Που αλλού; Στο κατώφλι των Θεών, στους πρόποδες του Ολύμπου … του πιο ψηλού βουνού της Ελλάδας … του «Ιερού Βουνού» των Θεών …

Ελάτε να γευτούμε «Νέκταρ» και «Αμβροσία» μέσα από το ομαδικό πνεύμα και τη σχεσιακή διαδικασία που διακρίνει την κατασκήνωση, να «μοιραστούμε» γνώσεις και εμπειρία μέσα από πεζοπορία, δημιουργικά εργαστήρια και μεγάλα νυχτερινά παιχνίδια.

 

Συντονίστριες:

Δέσποινα Μπάλλιου, M.Sc. Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Gestalt, κάτοχος ECP (European Certificate of Psychotherapy). Μέλος της Επιτροπής των Εκπαιδευτικών Κριτηρίων της EAGT (European Association for Gestalt Therapy). Ιδρυτικό μέλος του Gestalt Foundation και της EEΨG (Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt).

Μαρία Φαρμάκη, Νηπιοβρεφοκόμος, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt & μέλος της EAGT

Κάτια Χατζηλάκου, MSc Κοινωνικής & Κλινικής Ψυχολογίας ΑΠΘ,  Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Gestalt, Μέλος ΣΕΨ, Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt & EAGT, Κάτοχος ECP, Ιδρυτικό Μέλος Gestalt Foundation


 

Λίγες χρήσιμες πληροφορίες …

 

 

Η κατασκήνωση θα διεξαχθεί τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας που προκαλεί η Covid-19.

 

Χαιρόμαστε πολύ που οργανώνουμε και φέτος την 7η καλοκαιρινή μας κατασκήνωση. Η εμπειρία αυτών των χρόνων διοργάνωσης, οι ανατροφοδοτήσεις, και οι προτάσεις συμμετεχόντων τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και οι ιδιαίτερες συνθήκες που όλ@ βιώσαμε τους τελευταίους χρόνους, μας πείσμωσαν, μας δυνάμωσαν και μας εξέλιξαν. Ευχόμαστε να συντελέσουν σε μια ακόμα πιο απολαυστική και ουσιαστική κατασκήνωση Gestalt!

  • Η διαμονή θα γίνει σε δίκλινα, τρίκλινα, τετράκλινα και πεντάκλινα δωμάτια του χώρου που θα φιλοξενήσει και την κατασκήνωση. Μπορείτε να πάρετε μια «γεύση» στον παρακάτω σύνδεσμο (https://ktimafaki.gr/).
  • Όσ@ επιλέξουν τη διαμονή σε σκηνές θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν στον αύλιο χώρο του κτήματος.Εργαστήρια και ομάδες μπορούν να κάνουν απόφοιτ@ και εκπαιδευόμεν@ μετά από το 3ο και 4ο έτος της εκπαίδευσής τους, καθώς και επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων. Στ@ συντονιστές αυτών των εργαστηρίων θα παρέχονται κάθε μέρα δύο ώρες εποπτείας, από την Κάτια Χατζηλάκου και τη Δέσποινα Μπάλλιου, και όσ@ κάνουν εργαστήρια για παιδιά από τη Μαρία Φαρμάκη. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούν να πιστοποιηθούν ώρες πρακτικής κι εποπτείας για τ@ εκπαιδευόμεν@. Όσ@ ενδιαφέρεστε να πραγματοποιήσετε εργαστήριο στην κατασκήνωση, παρακαλώ επικοινωνήστε με τη γραμματεία και δηλώστε το εργαστήριό σας το αργότερο μέχρι τις 31 Μαΐου 2022.
  • Παρακαλώ ενημερώστε τη γραμματεία για οποιαδήποτε διατροφική ή άλλη ανάγκη πριν την έναρξη της κατασκήνωσης.
  • Καθώς ο αριθμός των παιδιών αυξάνεται, με μεγάλη μας χαρά, κι επειδή θέλουμε να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, υπάρχει η πρόθεση να πραγματοποιηθούν παράλληλες δραστηριότητες και εργαστήρια τόσο μόνο για παιδιά όσο και για γονείς και παιδιά.                                                          

Τα παιδιά χρειάζονται να νοιώσουν αποδοχή από το περιβάλλον τους. Έτσι μόνο μπορούν να εμπιστευτούν τις εμπειρίες τους και να νοιώσουν ασφαλή με τον εαυτό τους, να χτίσουν την  αυτοπεποίθησή τους. Η φαντασία και η πραγματικότητα είναι δυνατότητες ενός πεδίου, που αλλάζει μορφές και που όλες είναι καλοδεχούμενες και αληθινές, σ' ένα εδώ και τώρα. 

Σ' αυτή την κατασκήνωση, παιδιά διαφόρων ηλικιών θα αλληλεπιδράσουν μέσα από οργανωμένα και μή οργανωμένα παιχνίδια, μέσα από εργαστήρια και μέσα από ''ελεύθερο'' χρόνο, με στόχους την ενεργοποίηση της φαντασίας και της δημιουργικότητας και βασικό σκοπό την επιβεβαίωση των εμπειριών τους στις επαφές και στις σχέσεις τους.

Υπεύθυνες του προγράμματος για τα παιδιά είναι η Λιάνα Δάκτυλα, η Κωνσταντίνα Σταμάτη, η Μαριαλένα Τσιαμούρα  και η Μαρία Φαρμάκη.

Καλή έμπνευση και καλή μας αντάμωση!

Δέσποινα, Κάτια, Μαρία.


 

Πρόγραμμα κατασκήνωσης …

 

Έναρξη: Τετάρτη 6/7/2022, 14:00 π.μ.

Λήξη: Κυριακή 10/7/2022, 14:00 μ.μ.


Αναλυτικό πρόγραμμα της κατασκήνωσης θα λάβετε περίπου 1 μήνα πριν την έναρξη της κατασκήνωσης.

Θα πρέπει να δηλώσετε τα σεμινάρια που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε και οι ενήλικες και τα παιδιά,  έως τις 27 Ιουνίου 2022!

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ:        220€ για ενήλικες

                                                                  110€ για παιδιά (άνω των 2 χρονών)

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται: καφέδες, αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, σνακ.

ΤΙΜΗ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ:        

Σε δίκλινο: 230€ οι 4 ημέρες το άτομο

Σε τρίκλινο: 200€ οι 4 ημέρες το άτομο

Σε τετράκλινο: 190€ οι 4 ημέρες το άτομο

Σε πεντάκλινο: 180€ οι 4 ημέρες το άτομο

 

Σκηνές: 120€ οι 4 ημέρες το άτομο

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται: διαμονή, πρωϊνά, δείπνο για όλες τις ημέρες.


 

Για 4μελείς και άνω οικογένειες, ή για 4ήμερη, 3ήμερη ή 2ήμερη συμμετοχή στην κατασκήνωση παρακαλώ επικοινωνήστε με τη γραμματεία για τιμές.

Για την επικύρωση συμμετοχής, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καταβολή προκαταβολής (30%) το αργότερο μέχρι τις 10 Ιουνίου 2022. Λόγω του residential χαρακτήρα του σεμιναρίου και της ειδικής διαμόρφωσης των δωματίων και του περιβάλλοντα χώρου θα πρέπει να έρθετε σε τηλεφωνική επαφή με τη γραμματεία του Κέντρου για την κράτηση δωματίου ή χώρου σκηνής.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Κέντρου, καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 17:00 στο τηλέφωνο +30 2310 283588 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..