6η Διεθνής Καλοκαιρινή Κατασκήνωση Gestalt Foundation

6η Διεθνής Καλοκαιρινή Κατασκήνωση Gestalt Foundation

«Ταξίδι στα Κύθηρα»

μια ποιητική έκφραση για το ραντεβού με το άγνωστο, το ανεξερεύνητο, το πρωτόγνωρο, το μοναδικό.

Η νοηματοδότηση του ταξιδιού και η εξερεύνηση της διαδικασίας τ@ καθεν@ μας … είναι ο στόχος της φετινής καλοκαιρινής κατασκήνωσης.

Ταξίδι στα Κύθηρα, ταξίδι στον τόπο και το χρόνο … επαφή με το παλιό και το καινούριο … με το χθες και το σήμερα …

Μάθημα μαγειρικής και φούρνισμα σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο, γνωριμία με την ελιά και το λάδι καθώς και τον τρόπο παρασκευής τους, περίπατος και ξενάγηση σε μονοπάτια, μαζεύοντας και αναγνωρίζοντας βότανα, σεμινάριο σαπωνοποιίας και κηραλοιφής …, βόλτα με το καραβάκι στη Χύτρα και βουτιές στα καταγάλανα νερά … γιατί όχι και υποβρύχιες καταδύσεις … για όσ@ το επιθυμούν … μπορεί να συναντήσουμε και την Αφροδίτη … είναι το νησί της άλλωστε!!! … πεζοπορία στο δάσος … ναι τα Κύθηρα έχουν και δάσος!!! … flying fox, αναρρίχηση και canyoning σε βρεγμένο ή στεγνό πεδίο, via ferrata στην Κακιά Λαγκάδα ή στο Σκύλο και τη Γάτα στα Μητάτα …, abseiling στη γέφυρα του Κατουνίου …, εργαστήρια φωτογραφίας, διαλογισμού, yoga, beat box και κίνησης είναι μερικές μόνο από τις προτεινόμενες δραστηριότητες της κατασκήνωσης.

Διαβίωση σε σκηνές στην Πατρίκιο Γεωπονική Σχολή ή σε ξενώνες του νησιού … προς αποφυγή συνωστισμού…!!!

Σας περιμένουμε με χαρά, ανυπομονησία, πίστη και διάθεση για συνάντηση, εξερεύνηση και νοηματοδότηση του ταξιδιού τ@ καθέν@ μας!

Καλώς να ορίσετε στα «Κύθηρά μας!»

 

Συντονίστριες:

Δέσποινα Μπάλλιου, M.Sc. Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Gestalt κάτοχος ECP (European Certificate of Psychotherapy). Μέλος της Επιτροπής των Εκπαιδευτικών Κριτηρίων της EAGT (European Association for Gestalt Therapy). Ιδρυτικό μέλος του Gestalt Foundation και της EEΨG (Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt).

Μαρία Φαρμάκη, Νηπιοβρεφοκόμος, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt & της EAGT

Κάτια Χατζηλάκου, MSc Κοινωνικής & Κλινικής Ψυχολογίας ΑΠΘ,  Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Gestalt, Μέλος ΣΕΨ, Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt & EAGT, Κάτοχος ECP, Ιδρυτικό Μέλος Gestalt Foundation

 

Λίγες χρήσιμες πληροφορίες …

Η κατασκήνωση θα διεξαχθεί τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας που προκαλεί η Covid-19.

 

Φέτος, στην 6η καλοκαιρινή μας κατασκήνωση, αλλάζουμε λίγο τη δομή του προγράμματος. Η εμπειρία αυτών των χρόνων διοργάνωσης, οι ανατροφοδοτήσεις, και οι προτάσεις συμμετεχόντων τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και οι ιδιαίτερες συνθήκες που όλ@ βιώσαμε τον τελευταίο χρόνο, δημιούργησαν αυτές τις αλλαγές. Ευχόμαστε να συντελέσουν σε μια ακόμα πιο απολαυστική και ουσιαστική κατασκήνωση Gestalt!

  •  Για λόγους αποφυγής συνωστισμού για τη διαμονή μας έχουν επιλεγεί συγκεκριμένοι ξενώνες, μικρής χωρητικότητας, ώστε να νιώθουμε όλ@ περισσότερο ασφαλείς και προστατευμένοι.
  •  Όσ@ επιλέξουν τη διαμονή σε σκηνές θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν στον αύλιο χώρο της Πατρικίου Γεωπονικής Σχολής, έκτασης 6 στρεμμάτων! Εκεί θα διενεργηθούν και αρκετά από τα εργαστήρια καθώς και το αποχαιρετιστήριο δείπνο του Σαββάτου.
  • Για το δείπνο καλωσορίσματος της Τετάρτης, έχουν επιλεγεί τρεις προορισμοί ανάλογα με τον τόπο διαμονής τ@ καθεν@. Η γραμματεία θα σας ενημερώσει για τα διαδικαστικά.
  • Το αποχαιρετιστήριο δείπνο του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί στον αύλιο χώρο της Πατρικίου Γεωπονικής Σχολής και θα είμαστε όλ@ μαζί!!!
  • Εργαστήρια και ομάδες μπορούν να κάνουν απόφοιτ@ και εκπαιδευόμεν@ μετά από το 3ο και 4ο έτος της εκπαίδευσής τους, καθώς και επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων. Στ@ συντονιστές αυτών των εργαστηρίων θα παρέχονται κάθε μέρα δύο ώρες εποπτείας, από την Κάτια Χατζηλάκου και τη Δέσποινα Μπάλλιου, και όσ@ κάνουν εργαστήρια για παιδιά από τη Μαρία Φαρμάκη. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούν να πιστοποιηθούν ώρες πρακτικής κι εποπτείας για τ@ εκπαιδευόμεν@. Όσ@ ενδιαφέρεστε να πραγματοποιήσετε εργαστήριο στην κατασκήνωση, παρακαλώ επικοινωνήστε με τη γραμματεία και δηλώστε το εργαστήριό σας το αργότερο μέχρι τις 23 Μαΐου.
  • Οι εξορμήσεις «εκτός κατασκήνωσης» θα πραγματοποιηθούν κατόπιν συνεννόησης με τη γραμματεία. Παρακαλούμε πολύ, όσ@ επιθυμείτε να λάβετε μέρος σε τέτοια εξόρμηση δηλώστε τη συμμετοχή σας το αργότερο μέχρι 20 Ιουνίου. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει αναλάβει το Outdoor activities Greece (www.outdooractivitiesgreece.com) και θα υπάρχουν σε όλες τις δραστηριότητες έμπειροι οδηγοί.
  •  Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται με μικρό αριθμό συμμετεχόντων και θα διενεργηθούν ΟΛΕΣ σε ανοιχτούς χώρους …
  •  Παρακαλώ ενημερώστε τη γραμματεία για οποιαδήποτε διατροφική ή άλλη ανάγκη πριν την έναρξη της κατασκήνωσης.
  • Καθώς ο αριθμός των παιδιών αυξάνεται, με μεγάλη μας χαρά, κι επειδή θέλουμε να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, υπάρχει η πρόθεση να πραγματοποιηθούν παράλληλες δραστηριότητες και εργαστήρια τόσο μόνο για παιδιά όσο και για γονείς και παιδιά.                                                          

Τα παιδιά χρειάζονται να νοιώσουν αποδοχή από το περιβάλλον τους. Έτσι μόνο μπορούν να εμπιστευτούν τις εμπειρίες τους και να νοιώσουν ασφαλή με τον εαυτό τους, να χτίσουν την  αυτοπεποίθησή τους. Η φαντασία και η πραγματικότητα είναι δυνατότητες ενός πεδίου, που αλλάζει μορφές και που όλες είναι καλοδεχούμενες και αληθινές, σ' ένα εδώ και τώρα. 

Σ' αυτή την κατασκήνωση, παιδιά διαφόρων ηλικιών θα αλληλεπιδράσουν μέσα από οργανωμένα και μή οργανωμένα παιχνίδια, μέσα από εργαστήρια και μέσα από ''ελεύθερο'' χρόνο, με στόχους την ενεργοποίηση της φαντασίας και της δημιουργικότητας και βασικό σκοπό την επιβεβαίωση των εμπειριών τους στις επαφές και στις σχέσεις τους.

Υπεύθυνες του προγράμματος για τα παιδιά είναι η Λιάνα Δάκτυλα, Κωνσταντίνα Σταμάτη, Μαριαλένα Τσιαμούρα  και η Μαρία Φαρμάκη.

Καλή έμπνευση και καλή μας αντάμωση!

Δέσποινα, Κάτια, Μαρία.

 

Πρόγραμμα κατασκήνωσης …

 

Έναρξη: Τετάρτη 7/7/2021, 10:00 π.μ.

Λήξη: Κυριακή 11/7/2021, 14:00 μ.μ.


Αναλυτικό πρόγραμμα της κατασκήνωσης θα λάβετε περίπου 1 μήνα πριν την έναρξη της κατασκήνωσης.

Λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα της φετινής κατασκήνωσης θα πρέπει να δηλώσετε τόσο τα σεμινάρια που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε και οι ενήλικες και τα παιδιά, όσο και τις δραστηριότητες «εκτός κατασκήνωσης», έως τις 20 Ιουνίου!

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ:        260€ για ενήλικες

                                                                               110€ για παιδιά (άνω των 2 χρονών)

 

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται: 1 δείπνο καλωσορίσματος την Τετάρτη το βράδυ, ένα αποχαιρετιστήριο δείπνο το Σάββατο το βράδυ και εκδρομή για εξερεύνηση και βουτιές με καραβάκι (glass bottom)  στην πανέμορφη «Χύτρα», το μοναδικό μέρος που φύεται η “sempre viva”.

 

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται: πρωϊνά, καφέδες, αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, σνακ, τα δείπνα της Πέμπτης και της Παρασκευής, καθώς και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα εκτός του χώρου της κατασκήνωσης.

 

Τόσο για 4μελείς και άνω οικογένειες, όσο και για ομάδες, ή για 4ήμερη, 3ήμερη ή 2ήμερη συμμετοχή στην κατασκήνωση παρακαλώ επικοινωνήστε με τη γραμματεία για τιμές.

 

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Μπορείτε να επισκεφτείτε τους ιστότοπους των ξενώνων για να έχετε μια εικόνα των χώρων διαμονής.

Για την κράτηση της διαμονή σας (είτε σε ξενώνα είτε σε σκηνή) επικοινωνείτε ΜΟΝΟ με τη γραμματεία.

 

ΣΚΗΝΕΣ

Κόστος: 15€-25€/ημέρα η σκηνή (ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων)

Σκηνή στον περιβάλλοντα χώρο της Πατρικίου Γεωργικής Σχολής

Οι κατασκηνωτές θα έχουν πρόσβαση στις υποδομές της Πατρικίου Γεωργικής Σχολής (τουαλέτες, κουζινάκι και ντουζάκια)

 

ΞΕΝΩΝΕΣ

 

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού δωματίων στον κάθε ξενώνα. Η τιμή που αναγράφεται αφορά το δωμάτιο.

 

Γερακάρι

Gerakari Suites

(https://gerakarisuites.gr/)

6 τρίκλινα: 100€/βράδυ

1 τετράκλινο: 130€/βράδυ

 

Μητάτα

Ξενώνες Αμπράμη

(www.abramis.gr)

δίκλινα, κλασικό Νο4, 5: 50€/βράδυ

δίκλινο, παραδοσιακό Νο5: 60€/βράδυ

δίκλινα, παραδοσιακό Νο 1,2: 70€/βράδυ

δίκλινο, κούμος: 100€/βράδυ

τρίκλινο, παραδοσιακό Νο3: 60€/βράδυ

τρίκλινα, κλασικό Νο 2: 50€/βράδυ

τρίκλινο, κατώι: 90€/βράδυ

τετράκλινο, κλασικό Νο 3: 50€/βράδυ

τετράκλινο, ανώι: 120/βράδυ

 

Ξενώνας Απλυνόρι

(www.pyrgoshouse.com/el/room/xenonas-aplynori/)

5 δίκλινα: 40€/βράδυ

 

Λιβάδι - Λεβουνάρι

Mylos Rooms

(www.mylosrooms-kythera.com)

24 δίκλινα: 40€/βράδυ

Υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθούν και τρίκλινα και τετράκλινα με προσαρμογή στην τιμή.

 

Αρωνιάδικα,

Villa Λεμονιά

(www.villalemonia.gr/the-villa)

1 δίκλινο: 80€/βράδυ

1 τρίκλινο: 100€/βράδυ

 

Ποταμός

Καμάρα της Μαρίας

(www.kythera-houses.com/?tours_post=η-καμάρα-της-μαρίας-ποταμός#ad-image-0)

2-4 άτομα, οικογένεια: 100€/βράδυ

 

Λογοθετιάνικα

Villa Maria

(kythera-houses.com/?tours_post=villa-maria-λογοθετιανικα#ad-image-0)

2-4 άτομα οικογένεια: 100€/βράδυ

 

Καραβάς

Superior Villa Καραβά

(www.kythera-houses.com/?tours_post=karavas-superior-villa#ad-image-0)

(με πισίνα και συγκλονιστική θέα)

3 δίκλινα και 1 τρίκλινο. Η βίλα είναι δυνατό  να φιλοξενήσει και 15 έως 20 άτομα, κατόπιν συνεννόησης.

1000€/η βίλα το βράδυ

 

Για όσους δεν επιθυμούν να οδηγήσουν από Θεσσαλονίκη μέχρι Κύθηρα, υπάρχει η πρόθεση να γίνει οργανωμένη μετάβαση με πούλμαν, με την αντίστοιχη χρέωση. Παρακαλώ δηλώστε την πρόθεσή σας στη γραμματεία για την καλύτερη οργάνωση.

Για την επικύρωση συμμετοχής, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καταβολή προκαταβολής (30%) το αργότερο μέχρι τις 7 Ιουνίου 2021. Λόγω του residential χαρακτήρα του σεμιναρίου και της ειδικής διαμόρφωσης των δωματίων και του περιβάλλοντα χώρου θα πρέπει να έρθετε σε τηλεφωνική επαφή με τη γραμματεία του Κέντρου για την κράτηση δωματίου ή χώρου σκηνής.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Κέντρου, καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 17:00 στο τηλέφωνο +30 2310 283588 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ για ενήλικες και παιδιά

-Φούρνος στα Μητάτα:

Συμμετέχοντες: Από 10 έως 30 άτομα

Διάρκεια: 6 ώρες

Κόστος: 20€/άτομο= ζύμωμα, άναμμα φούρνου, ψήσιμο με μενού παραδοσιακή πίτα, παραδοσιακά λαδοπαξίμαδα, παραδοσιακό ψωμί, βρεχτολαδέα, πατάτες φούρνου, ψητό χωριάτικο λουκάνικο, νερό, 2 ποτήρια κρασί ή 1 αναψυκτικό.

-Hiking σε διαφορετικές διαδρομές του νησιού ανάλογα με τους συμμετέχοντες:
Συμμετέχοντες: Από 5 έως 50 άτομα ανά ημέρα
Διάρκεια: από 2μιση έως 6 ώρες
Κόστος: 15€/άτομο

-Flying fox στο Σπαραγγαρίο:
Συμμετέχοντες: έως 50 άτομα ανά ημέρα
Κόστος: 10€ πρώτη ρίψη. 5€ ευρώ κάθε επόμενη.
Προσφορά: 3 ρίψεις στα 15€ ευρώ/άτομο

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα γίνεται στο Σπαραγγαρίο, παραλία δίπλα στο Καψάλι και μπορεί να συνδυαστεί με μπάνιο στη θάλασσα και μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο Τετάρτη και Κυριακή 11:00 – 19:00.

- Εργαστήρια Μαγειρικής στο χώρο του εστιατορίου Αμίρ Αλή

Πρόταση ενηλίκων

Τμήματα έως 12 άτομα

Με τη βοήθεια μας οι συμμετέχοντες θα φτιάξουν την δική τους ατομική στριφτή πίτα και ντολμαδάκια. Στην συνέχεια θα γευματίσουμε με όσα φτιάξαμε και άλλα μεζεδάκια που θα έχουμε εμείς ετοιμάσει.

Κόστος: 12€/άτομο.

Διάρκεια εργαστηρίου: 90 λεπτά.

Πρόταση για παιδιά

Τμήματα έως 10 άτομα

Με τους μικρούς μας φίλους θα μάθουμε τα μυστικά της ζύμης και θα δημιουργήσουμε την δική μας πίτσα και στην συνέχεια θα φτιάξουμε ένα ατομικό γλυκάκι για τον καθένα μας.

Κόστος: 7€/άτομο.

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ για ενήλικες


-Αναρρίχηση:
Συμμετέχοντες: έως 15 άτομα ανά ημέρα
Κόστος: 10€/ώρα/άτομο

-Flying fox & Αναρρίχηση (2 ρίψεις & 1 ώρα αναρρίχηση)
Συμμετέχοντες: έως 20 άτομα ανά ημέρα
Κόστος: 20€/άτομο

-Canyoning
Συμμετέχοντες: Από 4 έως 12 άτομα

(1)Μυλοπόταμος Α: Νερόμυλοι-Καταρράκτες (βρεγμένο πεδίο) 

Τεχνική δυσκολία 1/5
Διάρκεια: 3 ώρες
Κόστος: 35€/άτομο

(2)Μυλοπόταμος Β: Παναγία Ορφανή-Παραλία Καλάμι (στεγνό πεδίο)

Τεχνική δυσκολία 2/5
Διάρκεια: από 3 έως 5 ώρες
Κόστος: 40€/άτομο

(3) Κακιά Λαγκάδα (στεγνό πεδίο)

Τεχνική δυσκολία 2/5
Διάρκεια: από 3 έως 5 ώρες
Κόστος: 40€/άτομο


(4) Ελισσώ (στεγνό πεδίο)
Τεχνική δυσκολία 3/5
Διάρκεια: από 3 έως 5 ώρες
Κόστος: 40€/άτομο

-Via Ferrata

(1)Kακιά Λαγκάδα
Συμμετέχοντες: Από 4 έως 12 άτομα ανά ημέρα
Τεχνική δυσκολία 2/5
Διάρκεια: 3μιση ώρες
Κόστος: 35€άτομο

(2)Σκύλος - Γάτα
Συμμετέχοντες: Από 4 έως 8 άτομα ανά ημέρα
Τεχνική δυσκολία 3+/5
Διάρκεια: 2 ώρες
Κόστος: 30€/άτομο

-Αbseiling:
Συμμετέχοντες: έως 4 έως 10 άτομα ανά ημέρα

Κόστος: 27€/άτομο/3 καταβάσεις

(1)Γεφύρι Κατουνίου (Σε κενό)

(2) Καταρράκτης Φόνισσας Μυλοποτάμου (Σε βρεγμένο)

 

Προτάσεις για τα σεμινάρια «εντός κατασκήνωσης» και αναλυτικό πρόγραμμα θα λάβετε περίπου ένα μήνα πριν την έναρξη της κατασκήνωσης.