5η Διεθνής Καλοκαιρινή Κατασκήνωση Gestalt Foundation

5η Διεθνής Καλοκαιρινή Κατασκήνωση Gestalt Foundation

5η Διεθνής Καλοκαιρινή Κατασκήνωση Gestalt

Δασικό Χωριό «Λιβαδάκι»

Καρπενήσι 3-7 Ιουλίου 2019

 

«Η Αλίκη» στη «Χώρα του Ποτέ»

- «Κάθε περιπέτεια απαιτεί ένα πρώτο βήμα», όπως λέει και ο γάτος Τσεσάιρ, στην Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων.

- «Τότε, έλα μαζί μου, εκεί που γεννιούνται τα όνειρα, και ο χρόνος δεν είναι ποτέ προγραμματισμένος. Αρκεί να κάνεις χαρούμενες σκέψεις, και η καρδιά σου θα βγάλει φτερά και θα σε πάει στη χώρα του Ποτέ», λέει ο Πήτερ Πάν.

- «Κι αν πέσω»; λέει η Γουέντι.

- «Ω!, αγαπητή μου, κι αν πετάξεις;» λέει ο Πήτερ Παν … «χρειάζεσαι μόνο πίστη, εμπιστοσύνη και λίγη νεραϊδόσκονη».

 

Συντονίστριες:

Αντωνία Κωνσταντινίδου, MSc Κοινωνικής & Κλινικής Ψυχολογίας ΑΠΘ,  Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Gestalt, Μέλος ΣΕΨ,  EAGT, E.A.P., Πρόεδρος και Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt, κάτοχος ECP, Ιδρυτικό Μέλος Gestalt Foundation

Μαρία Φαρμάκη, Νηπιοβρεφοκόμος, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt & της EAGT

Κάτια Χατζηλάκου, MSc Κοινωνικής & Κλινικής Ψυχολογίας ΑΠΘ,  Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Gestalt, Μέλος ΣΕΨ, Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt & EAGT, Κάτοχος ECP, Ιδρυτικό Μέλος Gestalt Foundation

 

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!  ΜΙΚΡΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

Αγαπητές / Αγαπητοί, 

Μετά την επίσημη ανακοίνωση για την προκήρυξη των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου 2019 θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με γνώμονα τη βασική αρχή της Gestalt για δημιουργική προσαρμογή, αποφασίσαμε να τροποποιήσουμε ελαφρώς το πρόγραμμα της κατασκήνωσης. 

Αντί, λοιπόν, να ξεκινήσουμε την Τετάρτη το μεσημέρι, θα ξεκινήσουμε Τετάρτη πρωί στις 10:30 και θα τελειώσουμε το Σάββατο το απόγευμα στις 18:00. 

Υπάρχει λοιπόν επιλογή να έρθει κάποιος Τρίτη βράδυ ή Τετάρτη πρωί καθώς και να παραμείνει στην κατασκήνωση το Σάββατο το βράδυ. 

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση άφιξης και αναχώρησης παρακαλώ επικοινωνήστε με τη γραμματεία. 

Καλή μας αντάμωση!

Αντωνία, Κάτια, Μαρία

 

Φέτος, στην 5η καλοκαιρινή μας κατασκήνωση, είπαμε να αλλάξουμε λίγο τη δομή του προγράμματος. Η εμπειρία αυτών των χρόνων διοργάνωσης, οι ανατροφοδοτήσεις, και οι προτάσεις συμμετεχόντων τα προηγούμενα χρόνια δημιούργησαν τις παρακάτω αλλαγές. Ευχόμαστε να συντελέσουν σε μια ακόμα πιο απολαυστική και ουσιαστική κατασκήνωση Gestalt!

  • Φέτος, αντί για ομάδες group process, το κλείσιμο κάθε μέρα θα το κάνουμε όλοι μαζί, αλλά εναλλακτικά όπως ταιριάζει στον καθένα. Στην ολομέλεια αυτή, chewing time, μπορούμε να κλείσουμε τη μέρα μας, μιλώντας, ζωγραφίζοντας, γράφοντας, μένοντας στη σιωπή, ή ό,τι άλλο ταιριάζει στον καθένα και στη στιγμή, αρκεί να είμαστε όλοι μαζί! (Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο της EAGT στην Αθήνα, κάτι θα θυμούνται ;)
  • Εργαστήρια και ομάδες μπορούν να κάνουν απόφοιτοι και εκπαιδευόμενοι μετά από το 3ο και 4ο έτος της εκπαίδευσής τους, καθώς και επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων. Στους συντονιστές αυτών των εργαστηρίων θα παρέχονται κάθε μέρα δύο ώρες εποπτείας, από την Κάτια Χατζηλάκου. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούν να πιστοποιηθούν ώρες πρακτικής κι εποπτείας για τους εκπαιδευόμενους. Όσοι ενδιαφέρεστε να πραγματοποιήσετε εργαστήριο στην κατασκήνωση, παρακαλώ επικοινωνήστε με τη γραμματεία.
  • Οι εξορμήσεις εκτός κατασκήνωσης («via ferrata», φαράγγι «Πάντα Βρέχει», στάνη Σαρακατσαναίων, επίσκεψη στο Μαυρίλο) θα πραγματοποιηθούν κατόπιν συνεννόησης με τη γραμματεία. Παρακαλούμε πολύ, όσοι επιθυμείτε να λάβετε μέρος σε τέτοια εξόρμηση δηλώστε τη συμμετοχή σας.
  • Θα υπάρχει για πρώτη φορά η δυνατότητα συμμετοχής σε βιωματικό σεμινάριο και για τις πέντε μέρες. Η Αντωνία Κωνσταντινίδου θα κάνει το ίδιο βιωματικό σεμινάριο όλες τις μέρες, όλες τις ώρες των βιωματικών εργαστηρίων. Η ομάδα θα είναι ανοιχτή. Μπορεί κάποιος να έρθει συνεχόμενα, για μία φορά ή για περισσότερες, όπως επιθυμεί.
  • Οι πρώτες δύο βραδινές ψυχαγωγίες περιλαμβάνουν τις προβολές των ταινιών «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» και «Πήτερ Παν», τις δύο κεντρικές πηγές έμπνευσης της φετινής κατασκήνωσης. Καθότι όμως στην Gestalt τίποτα δεν είναι τόσο απλό, οι προβολές των ταινιών θα συνοδευτούν από συζήτηση και μοίρασμα για ό,τι μας εμπνέει από τα δύο κλασσικά αυτά παραμύθια, τόσο αγαπημένα από τους ψυχοθεραπευτές!
  • Καθώς ο αριθμός των παιδιών αυξάνεται με μεγάλη μας χαρά, κι επειδή θέλουμε να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, αποφασίσαμε η Μαρία Φαρμάκη να ασχοληθεί φέτος μόνο με τα παιδιά, και να είναι υπεύθυνη για τους ανήλικους φίλους μας και τους ανθρώπους που θα ασχολούνται μαζί τους στην απουσία των γονιών και συνοδών τους. Ακόμα περισσότερο, η Μαρία ετοίμασε ένα εννοιολογικό πλαίσιο στο οποίο θα προσκαλούνται να συμμετέχουν παιδιά και γονείς/συνοδοί. Θα τη βλέπουμε στην ολομέλεια και το βραδάκι για μπυρίτσα!

Για τους γονείς που θα έρθουν με τα παιδιά τους,  από τη Μαρία Φαρμάκη

Και όμως η Αλίκη και ο Πήτερ Πάν είχαν δίκιο!!!! Ήταν αληθινό!!!! … αυτό που ζούσαν … δεν το φαντάζονταν απλά!!! …                                                                                             

Τα παιδιά χρειάζονται να νοιώσουν αποδοχή από το περιβάλλον τους. Έτσι μόνο μπορούν να εμπιστευτούν τις εμπειρίες τους και να νοιώσουν ασφαλή με τον εαυτό τους, να χτίσουν την  αυτοπεποίθησή τους. Η φαντασία και η πραγματικότητα είναι δυνατότητες ενός πεδίου, που αλλάζει μορφές και που όλες είναι καλοδεχούμενες και αληθινές, σ' ένα εδώ και τώρα. 

Τα παιδιά έχουν δίκαιο!! Οι εμπειρίες τους είναι αληθινές!!!     

Σ' αυτή την κατασκήνωση, παιδιά διαφόρων ηλικιών θα αλληλεπιδράσουμε μέσα από οργανωμένα και μή οργανωμένα παιχνίδια, μέσα από εργαστήρια και μέσα από ''ελεύθερο'' χρόνο, με στόχους την ενεργοποίηση της φαντασίας και της δημιουργικότητας και βασικό σκοπό την επιβεβαίωση των εμπειριών τους στις επαφές και στις σχέσεις τους

… και για να μην ξεχνιόμαστε «εμπιστοσύνη??? έχωωω!!!!» όπως έλεγε και μια μικρή κατασκηνώτρια 2 καλοκαίρια πριν …

Πριν την κατασκήνωση αλλά και κατά τη διάρκειά της θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τους γονείς των παιδιών για την αποτελεσματικότερη και εύρυθμη διαδικασία του προγράμματος.

Καλή έμπνευση και καλή μας αντάμωση!

Αντωνία, Κάτια, Μαρία.

 

Τετάρτη 3/7/2019

13:00 – 15:00 Άφιξη, τακτοποίηση

15:00-16:30 Ολομέλεια έναρξης, Μανιτού

16:30-18:30 Εργαστήρια

16:30 – 18:30 Εποπτεία συντονιστών ομάδων κι εργαστηρίων

18:30-19:30 Ολομέλεια (chewing-time)

20:00 Δείπνο

21:30 Βραδινή ψυχαγωγία

 

Πέμπτη 4/7/2019 - Παρασκευή 5/7/2019 - Σάββατο 6/7/2019

8:30-9:30 Πρωινό

9:30-11:30 Εποπτεία συντονιστών ομάδων κι εργαστηρίων

9:30-11:30 Εργαστήρια

12:00-14:30 Εργαστήρια

14:30-17:00 Ελεύθερη ώρα

17:00-18:30 Εργαστήρια

18:30-19:30 Ολομέλεια (chewing-time)

20:00 Δείπνο

21:30 Βραδινή ψυχαγωγία

 

Κυριακή 7/7/2019

8:30-9:30 Πρωινό

9:30-11:30 Εργαστήρια

9:30-11:30 Εποπτεία συντονιστών ομάδων κι εργαστηρίων

12:00-14:00 Ολομέλεια (chewing-time)

14:00 – 15:00 Ολομέλεια κλεισίματος – αποκάλυψη Μανιτού

 

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Σπιτάκια Δασικού Χωριού

Τα σπιτάκια διαθέτουν δύο δίκλινα δωμάτια με δυνατότητα φιλοξενίας επιπλέον ατόμου σε ράντζο, mini κουζίνα και μπάνιο.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού δωματίων

Σκηνή στον περιβάλλοντα χώρο του Δασικού Χωριού

Οι κατασκηνωτές θα έχουν πρόσβαση στις υποδομές του Δασικού Χωριού (εξωτερικές τουαλέτες και ντουζάκια)

                                 

Κόστος Συμμετοχής (για τους διαμένοντες στα σπιτάκια):

5ήμερο (από Τετάρτη 3/7/2019 – 7/7/2019)                                    370€

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται: 4 διανυκτερεύσεις, 4 πρωινά, 3 δείπνα καθώς και το εορταστικό δείπνο της πυράς το Σάββατο το βράδυ.

3ήμερο (από Παρασκευή 5/7/2019 – 7/7/ 2019)                           270€

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται: 2 διανυκτερεύσεις, 2 πρωινά, ένα δείπνο καθώς και το εορταστικό δείπνο της πυράς το Σάββατο το βράδυ.

 

Κόστος Συμμετοχής (για τους διαμένοντες σε σκηνές):

5ήμερο (από Τετάρτη 3/7/2019 – 7/7/2019)                                    290€

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται: 4 διανυκτερεύσεις, 4 πρωινά, 3 δείπνα  καθώς και το εορταστικό δείπνο της πυράς το Σάββατο το βράδυ.

3ήμερο (από Παρασκευή 5/7/2019 – 7/7/ 2019)                            210€

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται: 2 διανυκτερεύσεις, 2 πρωινά, ένα δείπνο καθώς και το εορταστικό δείπνο της πυράς το Σάββατο το βράδυ.

 

Στο φαγητό θα υπάρχει και επιλογή για χορτοφάγους. Παρακαλώ ενημερώστε τη γραμματεία για οποιαδήποτε διατροφική ή άλλη ανάγκη πριν την έναρξη της κατασκήνωσης.

 

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται: καφέδες, αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, σνακ, καθώς και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα εκτός του χώρου της κατασκήνωσης.

Η κατασκήνωση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Θα υπάρχει κατάλληλα διαμορφωμένο πρόγραμμα για τα παιδιά όλων των ηλικιών.

Για την επικύρωση συμμετοχής, ιδιαίτερα για τη διαμονή στα σπιτάκια, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καταβολή προκαταβολής (30%) το αργότερο μέχρι τις 31 Μαΐου 2019. Λόγω του residential χαρακτήρα του σεμιναρίου και της ειδικής διαμόρφωσης των δωματίων και του περιβάλλοντα χώρου θα πρέπει να έρθετε σε τηλεφωνική επαφή με τη γραμματεία του Κέντρου για την κράτηση δωματίου ή χώρου σκηνής.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Κέντρου, καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 17:00 στο τηλέφωνο +30 2310 283588 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..