Συνεργάτες του Gestalt Foundation

 • Αντωνίου Έλενα, B.Sc. Ψυχολογίας (University of La Verne, Αθήνα). MSc Counseling Studies (University of Hull, Αγγλία). Μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (H.A.G.T.). Έχει εργαστεί με ομάδες παιδιών, σε τηλεφωνική γραμμή κακοποιημένων γυναικών, σε προστατευμένα διαμερίσματα ψυχιατρικών δομών, σε ομάδες στήριξης εθελοντών, καθώς και στον τομέα της ποιοτικής έρευνας. Τώρα εργάζεται ως θεραπεύτρια ατομικών περιστατικών και ομαδικής θεραπείας.

 

 • Ασκαρίδου Βικτώρια, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Τραυματοθεραπεύτρια (EMDR, CRM), Sandplay Therapist, Θεραπευτική Ύπνωση

 

 • Γιαγλής Γιώργος, M.D., M.Sc., Ph.D., ειδικός νευρολόγος, ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής Gestalt. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Ερευνητική Τεχνολογία, στη Στατιστική, στη Γνωστική Ψυχολογία και Νευροψυχολογία και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Έχει μετεκπαιδευθεί στο Λονδίνο στη Νευροψυχιατρική και στη Νευροψυχολογία. Εργάζεται και συνεργάζεται με διάφορους φορείς ως εκπαιδευτής, ως ερευνητής και ως θεραπευτής. Με το Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation συνεργάζεται ως συντονιστής εργαστηρίων.

 

 • Γκιώνη Κωνσταντίνα, Ψυχολόγος (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θες/νίκης), Μ.Sc. Ψυχική Υγεία (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt (H.A.G.T.). Έχει εργαστεί σε ομάδες αυτοβοήθειας εξαρτημένων ατόμων και των οικείων τους, σε ενδονοσοκομειακές δομές και προστατευόμενα διαμερίσματα - ξενώνες ψυχιατρικών δομών, σε ομάδες στήριξης γυναικών, ομάδες θεραπείας, ομάδες συμβουλευτικής γονέων, σε σχολεία ειδικής αγωγής και ως θεραπεύτρια ατομικών περιστατικών.

 

 • Δίπλας Γιώργος, P.g.D. in PCA Counseling, Εκπαιδευτής, Θεραπευτής, Eπόπτης Gestalt, μέλος της EAGT και της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (ΕΕΣ), κάτοχος ECP. Mέλος Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (H.A.G.T.).

 

 • Θεοδώρου Πέτρος, Είναι ψυχοθεραπευτής Gestalt, μέλος της EAGT και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (H.A.G.T.). Δουλεύει σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, δίνοντας ξεχωριστή έμφαση στα υπαρξιακά στοιχεία της Gestalt, καθώς και στο θέμα των σχέσεων. Έχει αναπτύξει την προσωπική του προσέγγιση PSP (Process Stage Praxis) όπου ενσωματώνεται η φιλοσοφική βάση της θεραπείας Gestalt με την αυτοσχεδιαστική σκηνική πράξη. Σήμερα, δίνει διαλέξεις και συντονίζει εργαστήρια στη θεραπεία Gestalt καθώς και στην PSP, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ασχολείται συστηματικά και με τη συγγραφή ανάλογων θεμάτων και εργάζεται ως θεραπευτής ατομικών περιστατικών και ομαδικής θεραπείας.

 

 • Καλώτα Γιάννα, M.Sc. Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt. Μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (H.A.G.T.). Ασκεί το επάγγελμα του ψυχοθεραπευτή από το 2004 δουλεύοντας με: ενήλικες, άτομα με χρόνιες ασθένειες, φροντιστές ατόμων με χρόνιες ασθένειες, γονείς ατόμων με αναπηρία, γονείς εφήβων, εθελοντές (οργάνωση, εκπαίδευση, εποπτεία) ευπαθών ομάδων. Συνεργάζεται με το Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation από το 2007 ως συντονίστρια Ομάδων Αυτογνωσίας και Εποπτείας.

 

 • Καπουλέα Αμαλία, B.Sc. in Counseling and Psychological Science, University of Teesside. Έχει ολοκληρώσει 4ετή μετεκπαίδευση στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Gestalt στο Gestalt Foundation. Έχει εργαστεί με ομάδες ανθρώπων όπως, τρίτης ηλικίας, καρκινοπαθείς, εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά. Σήμερα ιδιωτεύει στο προσωπικό της γραφείο κάνοντάς ομαδική και ατομική θεραπεία. Οργανώνει και συντονίζει ομάδες αυτογνωσίας, ομάδες γονέων, εργαστήρια για έφηβους και θεραπευτικές ομάδες ενηλίκων. Είναι μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt (Η.A.G.T.).

 

 • Κάτο Ιωάννα, Μ.Sc. στην Ψυχολογία, Λογοθεραπεύτρια, Ψυχοθεραπεύτρια, επόπτρια και εκπαιδεύτρια Gestalt. Εργάζεται ιδιωτικά από το 2003. Είναι συνεργάτης και εθελόντρια στο Κέντρο Ημέρας Βαβέλ στην Αθήνα οπού αναλαμβάνει ομάδες εποπτείας και εκπαίδευσης. Εργάζεται ως εκπαιδεύτρια και επόπτρια στην ARPI /Αsociatia Romana de Psihotherapia Integrativa/. Είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και Κοινωνικής Ευαισθησίας της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt (Η.A.G.T.).

 

 • Καυκοπούλου Άλκηστις, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια. Εργάζεται ατομικά με παιδιά και με ενήλικες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Από το 2007 συνεργάζεται με το Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation ως συντονίστρια Ομάδων Εποπτείας (Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης, Σύλλογος Φίλων – Εθελοντών της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης).

 

 • Κώστας Κωνσταντίνος, Ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός και ψυχοθεραπευτής Gestalt,. Μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt (H.A.G.T.). Επίσης, μέλος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος. Έχει εργαστεί στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας, της παιδικής προστασίας, της ψυχικής υγείας, της ειδικής αγωγής και αποκατάστασης. Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπευτής και είναι συν-δημιουργός του Χώρου Προσωπικής Ανάπτυξης και Δημιουργικής Έκφρασης Follow Your Tree.

 

 • Μακρίδου Μελίνα, M.Sc. Ψυχολογία Υγείας, University of Bristol UK, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt. Μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (H.A.G.T.). Εργάζεται ιδιωτικά από το 2006 με ενήλικες και με άτομα με χρόνιες ασθένειες τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο (Σύλλογος Καρκινοπαθών Κατερίνης & Πιερίας «Η Αγία Αικατερίνη»). Από το 2007 συνεργάζεται με το Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation ως συντονίστρια Ομάδων Αυτογνωσίας και βιωματικών εργαστηρίων.

 

 • Μανωλάκη Κατερίνα, Ψυχολόγος Α.Π.Θ., Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt (H.A.G.T.). Εργάζεται ιδιωτικά από το 2003. Ασχολείται με ενήλικες, ζευγάρια, ομάδες. Υπήρξε από τους πρώτους συνεργάτες – ψυχοθεραπευτές του Κέντρου Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation και από το 2008 συντονίζει εργαστήρια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

 

 • Μαυρίδου Μαρία, Ψυχολόγος Α.Π.Θ. Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt με μεταπτυχιακό στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στον τομέα Σπουδές στην Εκπαίδευση. Είναι μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy), τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας GESTALT (H.A.G.T.), μέλος της Ε.Ε.Ψ.Ε. και τακτικό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ψυχολόγων. Υπήρξε επί 8 χρόνια ψυχολόγος του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Ευόσμου (στον τομέα της συμβουλευτικής, ψυχολογικής υποστήριξης και βραχείας θεραπείας σε άτομα, ζευγάρια και οικογένειες, με εξειδίκευση σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.) Από το 2005 ιδιωτεύει ως ψυχοθεραπεύτρια παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής και θεραπείας σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Διοργανώνει και συντονίζει βιωματικές ομάδες, σχολές γονέων, θεματικά εργαστήρια, διαλέξεις, κτλ.

 

 • Μαυρομιχάλης Αναστάσης, Ψυχολόγος Α.Π.Θ., Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Κοινωνική και Κλινική Ψυχολογία των Εξαρτήσεων του Α.Π.Θ., ψυχοθεραπευτής Gestalt, μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και μέλος της Ελληνικής Eταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt (Η.A.G.T.).Επίσης είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.). Εργάζεται ως Ψυχολόγος από το 1996 σε δομές ψυχοκοινωνικής παρέμβασης και θεραπείας πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου (κρατούμενοι, τσιγγάνοι, παιδιά των φαναριών, εξαρτημένοι από ψυχοτρόπες ουσίες). Ψυχοθεραπευτικά εργάζεται σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, με έμφαση στο «εδώ και τώρα» και στο «καθρέφτισμα» που δυναμώνει την επίγνωση. Έλκεται ιδιαίτερα από το θεραπευτικό δυναμικό που εκλύουν οι ομάδες αλληλοβοήθειας. Από το 1994 συμμετέχει σε θεατρικά σχήματα της Θεσσαλονίκης ως ηθοποιός.

 

 • Δρ. Μερτίκα Αντιγόνη, Βασικές σπουδές Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Δύο Μεταπτυχιακά προγράμματα στη Συμβουλευτική και την Οργανωτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη. Διδακτορικό δίπλωμα στην Κλινική Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σήμερα εργάζεται ως Κλινική Ψυχολόγος στο Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού και ως ιδιώτης ψυχολόγος, έχει εκπαιδευθεί στην ψυχοθεραπεία Gestalt και εργάζεται με ενήλικες. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη μελέτη της θεραπευτικής σχέσης, της πολυπολιτισμικότητας και της κοινωνικής ενσωμάτωσης των ατόμων με Σχιζοφρένια. Τελευταία ασχολείται με τη Θετική Ψυχολογία και είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος ΔΣ της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας . Διαθέτει πλούσιο συγγραφικό έργο και έχει συμμετάσχει με ατομικές και συλλογικές παρουσιάσεις σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

 

 • Μιχαηλίδης Κώστας, Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη όπου και αποφοίτησε από τη σχολή Δασολογίας. Στην πορεία της καριέρας του άλλαξε αντικείμενο και αφοσιώθηκε στην επιστήμη της Ψυχολογίας. Είναι απόφοιτος του TEESSIDE COLLEGE, Counseling and Psychological Science. Είναι ψυχοθεραπευτής και εκπαιδευτής Gestalt, μέλος της EAGT και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (H.A.G.T.). Ιδιωτεύει στο γραφείο του στον Αγ. Δημήτριο κάνοντας ατομική, ομαδική ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική ζευγαριών.

 

 • Μούσλεχ Ελένη, Ψυχολόγος ΑΠΘ, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της Ελληνικής Eταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt (Η.A.G.T.). Κάτοχος ECP (European Certificate of Psychotherapy). Συνεργάζεται ως συντονίστρια εργαστηρίων και ομάδων αυτογνωσίας με το Gestalt Foundation. Έχει εμπειρία στις «δύσκολες» ομάδες, όπως ομάδες με κακοποιημένες γυναίκες. Δουλεύει ατομικά και ομαδικά δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην κίνηση και στο χορό θέλοντας να ανακαλύψει δημιουργικούς τρόπους επίγνωσης.

 

 • Μωραϊτου Ντέμη, B.A., CAM, M.Ed. Σύμβουλος Επικοινωνίας, Εκπαιδεύτρια ενηλίκων και Coach. Απόφοιτος Gestalt Foundation του τετραετούς προγράμματος Gestalt in Organizations (GIO).Σύμβουλος Gestalt για Επιχειρήσεις και Οργανισμούς (GPiO). Με πολυετή εμπειρία ως Σύμβουλος και Εκπαιδεύτρια επικοινωνίας και management σε πλήθος επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

 • Ορφανού Αντιγόνη, Σχολική Ψυχολόγος (Μ.Sc. Professional Training in Educational Psychology), Ψυχοθεραπεύτρια & Επόπτρια Gestalt, μέλος της EAGT και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (H.A.G.T.). Έχει εργαστεί ως επιστημονική συνεργάτης και ερευνήτρια σε Ψυχοθεραπευτικά Κέντρα στην Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, ως σχολική σύμβουλος σε Νομαρχίες, ως εισηγήτρια σχολικής ψυχολογίας σε ομάδες ενημέρωσης εκπαιδευτικών, ως ψυχοπαιδαγωγός σε προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε γυναίκες Ρομά, σε παιδιά με αυτισμό, καθως και σε παιδιά που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Έχει εκπαιδευτίι στο μοντέλο της Ruella Frank στην Σωματική Ψυχοθεραπεία και παρακολουθεί οικογένειες σε κοινή συνεδρία με παιδιά εως 1,5 ετών. Ζει και εργάζεται στον Άλιμο από το 1996.

 

 • Παντελίδου Λένα, Ψυχολόγος, Φιλόλογος, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt. Συνεργάζεται με το Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation ως συντονίστρια Ομάδων Αυτογνωσίας και βιωματικών εργαστηρίων από το 2008.

 

 • Παππά Εξαρμενία, Ψυχολόγος (ΕΚΠΑ), MSc Mental Health Studies, Ψυχοθεραπεύτρια και Εκπαιδεύτρια Gestalt, Μέλος της EAGT και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (H.A.G.T.), PgCert Gestalt Body Process ( Trained by James Kepner), Certificate in Performance Studies in Dance (Birkbeck College London). Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια, συντονίζει ομάδες και εργαστήρια που συνδυάζουν την κίνηση,το χορό και την ψυχοθεραπεία Gestalt, ομάδες στήριξης εκπαιδευτικών και εργαστήρια εκπαίδευσης εκπαιδευόμενων στη θεραπεία Gestalt. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να ανακαλύπτει νέες προσεγγίσεις στο χορό και την κίνηση και να μελετάει το πώς μπορούν να ενσωματωθούν στην θεραπευτικη διαδικασία.

 

 • Παπαθανασίου – Πεχλιβανίδου Αικατερίνη, Bachelor of Science in Psychology, University of Sheffield, UK, Master In Psychology and Counseling, University of Sheffield, UK, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Μέλος του APA (American Psychological Association), BPS (British Psychological Society), EAP (European Association of Psychotherapy), EAGT (European Association for Gestalt Therapy), H.A.G.T. (Hellenic Association of Gestalt Therapy). Εργάζεται ατομικά και ομαδικά. Συνεργάτης του Gestalt Foundation ως συντονίστρια ομάδων αυτογνωσίας και εργαστηρίων.

 

 • Παράσχου Μαριέττα, B.Sc. Ψυχολογίας (University of La Verne, Αθήνα). MSc Counseling Studies (University of Hull, Αγγλία). Έχει εργαστεί σε τηλεφωνική γραμμή στήριξης σε ψωριακούς ασθενείς και στα μέλη των οικογενειών τους, σε ομάδες στήριξης ηλικιωμένων, σε ομάδες στήριξης νέων ενηλίκων (φοιτητών) καθώς και στον τομέα της έρευνα στήριξη στην οργάνωση και στην στάθμιση του «Το Τεστ των Παραμυθιών»(προβολικό τεστ για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών). Τώρα εργάζεται ως θεραπεύτρια ατομικών περιστατικών και ομαδικής θεραπείας.

 

 • Ρίζου Ιωάννα, Ψυχολόγος ΑΠΘ με μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, MBA. Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Εκπαιδευμένη στην Ψυχοθεραπεία Gestalt. Τα τελευταία χρόνια υποστηρίζει άτομα και οργανισμούς στη διαχείριση των σύγχρονων προκλήσεων.

 

 • Σαντμόν Ράμα, MSc Κοινωνικής & Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια & Επόπτρια Gestalt. Δουλεύει με ενήλικες ομαδικά και ατομικά. Συνεργάζεται με το Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation ως επόπτρια τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο (ΧΕΝ). Μέλος EAGT και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (H.A.G.T.).

 

 • Σιαμπάνη Κατερίνα, M.Sc. Συμβουλευτικής Ψυχολογίας University of Sheffield, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, εκπαιδευμένη στην Art-Therapy. Είναι μέλος της EAGT, της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (H.A.G.T.) και είναι αναγνωρισμένη από το Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στη ΧΕΝ Καλαμαριάς και εκλέχτηκε στη Διοικούσα της ΧΕΝ Ελλάδος. Την τελευταία πενταετία εργάζεται στην Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών και παράλληλα, ασκεί στο προσωπικό της γραφείο, ιδιωτικά, το επάγγελμα της ψυχοθεραπεύτριας. Από το 2008 συνεργάζεται με το Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation ως συντονίστρια εργαστηρίων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

 

 • Σταμάτης Γιώργος, B.A. (Νομικά), H.S.D. (Marketing), M.Εd. (Εκπ. Ενηλίκων). Απόφοιτος Gestalt Foundation ( G.P.O.). Σύμβουλος Ανάπτυξης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, εκπαιδευτής και coach στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σύμβουλος Gestalt για Επιχειρήσεις και Οργανισμούς (G.P.O.) Έχει διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στα Πανεπιστήμια UNYP Πράγας και UNYT Τιράνων. Συγγραφέας 12 βιβλίων , μεταξύ των οποίων «Η Τέχνη της αλλαγής – Gestalt, μια διαφορετική προσέγγιση για επιχειρήσεις και οργανισμούς» , μαζί με τους F.Meulmeester και Ι. Ρίζου.

 

 • Φαρμάκη Μαρία, Ψυχολόγος, Νηπιοβρεφοκόμος, Β.Α. Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt. Μέλος του ΠΑΣΥΒΝ, της EAGT και της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt (H.A.G.T.).

 

 • Χαντζιάρα Δήμητρα, B.Sc.(Hons) Psychology – Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt. Μέλος της EAGT και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (H.A.G.T.). Συντονισμός σε ομάδες θεραπείας, ομάδες στήριξης γυναικών, ομάδες εκπαίδευσης και εποπτείας εθελοντών στη στήριξη καρκινοπαθών, ατομική συμβουλευτική γονέων, ατομική ψυχοθεραπεία περιστατικών. Εκπαιδευμένη στη μέθοδο Τραυματοθεραπείας EMDR.

 

 • Χατζηγεωργίου Ελένη, Ψυχολόγος (ΕΚΠΑ)-Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (Hagt), Χοροθεραπεύτρια και Εκπαιδεύτρια DRLST , Υπεύθυνη Ελλάδος της Διεθνούς Εκπαίδευσης Χοροθεραπείας της DRLST (Danse Rythme Lien Social et Thérapie), με έδρα το Παρίσι. Έχει σπουδάσει σύγχρονο χορό στα επαγγελματικά τμήματα της Ακαδημίας Χορού του Rotterdam και της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Η έρευνά της στο χορό εστιάζεται στη ψυχολογική, κοινωνιολογική και ανθρωπολογική μελέτη της κίνησης, του ρυθμού και των δομών της τελετουργίας στο πλαίσιο της θεραπείας, της κοινωνικής παρέμβασης και της καλλιτεχνικής διαμεσολάβησης.

 

 • Baier Armin, LCSW, διατηρεί ιδιωτικό ψυχοθεραπευτικό ιατρείο στο Λος Άντζελες και ειδικεύεται στη Σχεσιακή Θεραπεία καθώς και στη θεραπεία εξαρτήσεων και τραυμάτων. Είναι μέλος του πυρήνα του διδακτικού προσωπικού του Pacific Gestalt Institute στο Λος Άντζελες. Παρέχει κλινική επίβλεψη σε δυο προγράμματα ψυχικής υγείας στο Λος Αντζελες και υπηρετεί ως διοικητικός και διευθυντής στο Gestalt Therapy Institute στο Λος Αντζελες. Ο Άρμιν διδάσκει στο μεταπτυχιακό διαδικτυακό πρόγραμμα του Columbia School of Social Work. Πρώην διευθυντής κλινικής στο πρόγραμμα θεραπείας χημικών εξαρτήσεων του Parallax Center στη Νέα Υόρκη, έχει εμπειρία στην κλινική ψυχοθεραπεία, διδασκαλία και βιβλιογραφία συμπεριλαμβάνουν, έρευνα, μέθοδο και πολιτική στον τομέα της εξάρτησης.

 

 • Barbarello Favorito, RCST, M.Sc. Gestalt Ψυχοθεραπεία, Dip. Gestalt Ψυχοθεραπευτική Συμβουλευτική, H.Dip. Συνθετική Ψυχοθεραπεία (Hons), Dip. Κρανιοιερή Θεραπεία. Γεννήθηκε στην Puglia (Νότια Ιταλία) και μετακόμισε στην Ιρλανδία το 1998 οπότε και απέκτησε πτυχίο στην Κρανιοιερή Θεραπεία. Εκπαιδευμένος στη θεραπεία Gestalt στην GATLA και κάτοχος MSc στην Ψυχοθεραπεία Gestalt από το Ινστιτούτο Metanoia του Λονδίνου. Εργάζεται στην Ιρλανδία τόσο ως Θεραπευτής Κρανιοιερής όσο και ως Ψυχοθεραπευτής Gestalt.

 

 • Dr Denham-Vaughan Sally,είναι Διεθνώς Αναγνωρισμένη Εκπαιδεύτρια Ψυχοθεραπεύτρια και Επόπτρια, Οργανωσιακή Σύμβουλος και Πιστοποιημένη Coach. Με σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία και στην Ψυχοθεραπεία Gestalt, έχει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας σε ανώτατες διοικητικές θέσεις στο NHS στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ειδικεύεται στην ανάπτυξη “Σχεσιακής Ηγεσίας”, οργανωσιακού και Κοινοτικού μετασχηματισμού αλλά και της ηθικής Διακυβέρνησης. Πρόσφατα έχει επικεντρώσει το Συμβουλευτικό της έργο σε ευρείας κλίμακας προγράμματα αλλαγής οργανωσιακής κουλτούρας για λογαριασμό παγκόσμιων Οργανισμών που ασχολούνται με θέματα βιώσιμης, ηθικής, και περιβαλλοντικής ανάπτυξης. Απασχολείται επίσης ως εκτελεστικός coach με Ανώτατα Διοικητικά Στελέχη (CEO’s) και Διοικητικά Συμβούλια Ανθρωπιστικών Οργανισμών. Είναι συν-ιδρύτρια του Relational Change, ενός Διεθνούς Οργανισμού που ειδικεύεται στην Ανάπτυξη Σχεσιακών Προσεγγίσεων σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, Διεθνής Σύμβουλος Διοίκησης στο Relational Center του Los Angeles, Ακαδημαϊκός Σύμβουλος στο Διδακτορικό Πρόγραμμα του Metanoia/Middlesex University του Λονδίνου, Διεθνές μέλος του Ακαδημαϊκού σώματος στο Pacific Gestalt Institute στην Καλιφόρνια και μέλος του Taos Institute.

 

 • Finlay Linda, Ph.D., BA (Hons), DipCOT. Η Linda Finley θεωρεί ότι ανήκει σε 4 ξεχωριστές επαγγελματικές κοινότητες: στην ψυχολογία, στη θεραπεία στον εργασιακό χώρο, στην ψυχοθεραπεία και στη φαινομενολογία. Ως ακαδημαϊκός σύμβουλος προσφέρει διδασκαλία, εποπτεία και καθοδήγηση σε μεθόδους ποιοτικής έρευνας για επαγγελματίες υγείας, ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας.

 

 • Francesetti Gianni, Ψυχίατρος, θεραπευτής Gestalt, Εκπαιδευτής και επόπτης σε διεθνές επίπεδο, έχει εκδώσει έναν μεγάλο αριθμό βιβλίων σε θέματα ψυχοθεραπείας και ψυχοπαθολογίας, διερευνώντας πρωτότυπες προσεγγίσεις για την κατανόηση της κλινικής πάθησης από την άποψη της φαινομενολογικής θεραπείας και της θεραπείας Gestalt και προτείνει νέα μοντέλα για τη διαμόρφωση συγκεκριμένων κλινικών διαταραχών (συμπεριλαμβανομένων των κρίσεων πανικού, της ψύχωσης, και της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής). Είναι Πρόεδρος του Poiesis. Gestalt Therapy Center of Torino και διευθυντής του IPsiG (International Institute for Gestalt Therapy and Psychopathology). Πρώην Πρόεδρος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy), της SIPG (Italian Society for Gestalt therapy) και του FIAP (Italian Federation of Psychotherapy Associations), μέλος του New York Institute for Gestalt Therapy, the Association for the Advancement of Gestalt Therapy (AAGT), European Association of Psychotherapy (EAP), και της Society for Psychotherapy Research (SPR). Ζει και εργάζεται στο Τορίνο της Ιταλίας. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 • Hewitt Evans Joanna, Υπεύθυνη επιμορφωτικών προγραμμάτων εκπαίδευσης Gestalt στο κέντρο εκπαίδευσης Gestalt Scarborough Psychotherapy Training Institute, αναγνωρισμένο από το UKCP (United Kingdom Council for Psychotherapy) στo Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι επίσης αναγνωρισμένη από την EAIP (European Association for Integrative Psychotherapy) Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια και Συν- διευθύντρια μαζί με τον Ken Evans του European Institute for Psychotherapeutic Studies.

 

 • Jacobs Lynne, Ph.D., κατοικεί σε δύο κόσμους της ψυχοθεραπείας. Διδάσκει θεραπευτές gestalt παγκοσμίως. Είναι συνιδρύτρια του Pacific Gestalt Institute καθώς επίσης εκπαιδεύτρια και επόπτρια αναλυτής στο Institute of Contemporary Psychoanalysis. Είναι συνεκδότρια του “The Healing Relationship in Gestalt Therapy: A Dialogic / Self Psychology Approach”, και συνεκδότρια μαζί με τον Rich Hycner του Relational Approaches in Gestalt Therapy. Έχει επίσης δημοσιεύσει πολλά άρθρα για τη θεραπεία Gestalt και ψυχαναλυτικά περιοδικά. Τηρώντας το ενδιαφέρον της, προσπαθεί να κατανοήσει την ψυχοθεραπευτική σχέση. Έχει ιδιωτικό ιατρείο στο Λος Άντζελες.

 

 • Le Peuc’h Isabelle, θεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια και επόπτρια Gestalt. Διευθύντρια του γαλλικού Ecole Parisienne de Gestalt (EPG), το οποίο συστάθηκε το 1981 από τον Σερζ και Ανν Τζίντζερ. Είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένη με την ολιστική διάσταση της θεραπείας Gestalt και ολοκλήρωσε την εκπαιδευσή της σε διαφορετικές σωματικές προσεγγίσεις.

 

 • Levi Nurith, Ph.D., Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, ειδικευμένη στην εποπτεία και την οικογενειακή θεραπεία, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, Be'er Sheba Universities και, Beit Berl College, Κλινική Σύμβουλος στο National Council of Child Protection. Πρόεδρος της Training Standards Committee της EAGT.

 

 • Lichtenberg Philip, Ph.D. Ο Philip είναι πιστοποιημένος ψυχολόγος, δίδαξε στο Bryn Mawr School of Social Work and Social Research για πάνω από 35 χρόνια. Ο Philip πήρε το Ph.D. του από το Case Western Reserve University και την επίσημη κατάρτιση του στη θεραπεία Gestalt στο Gestalt Training Center στο San Diego με τους Erving και Miriam Polster. Επιπλέον μαθήτευσε με την Isadore From στη Νέα Υόρκη. Έχει γράψει έξι βιβλία περιλαμβανομένων των “Community and Confluence: Undoing the Clinch of Oppression” και “Encountering Bigotry: Befriending Projecting Persons in Everyday Life”. Επιπρόσθετα έχει γράψει πολλά άρθρα και μονογραφίες. Ο Philip συχνά συντονίζει εκπαιδευτικά εργαστήρια στο εξωτερικό. Οι τομείς θεωρητικού ενδιαφέροντός του περιλαμβάνουν τη χρήση της θεραπείας Gestalt στο μεγαλύτερο κόσμο της κοινωνικής ενέργειας και της κοινωνικής οργάνωσης.

 

 • Lompa Richard, Μ.Sc. Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπευτής Gestalt, Linking Tutor with University of Middlesex and of Netherlands Gestalt Institute, μέλος της EAGT.

 

 • McCann Kevin, MIACP, H.Dip. Gestalt Ψυχοθεραπεία, H. Dip. Συνθετική Ψυχοθεραπεία, Dip. Συμβουλευτική (Hons). Είναι πιστοποιημένος θεραπευτής Gestalt της GATLA και μέλος του διδακτικού της προσωπικού (βοηθός εκπαιδευτή) στο πρόγραμμα θεραπείας για ζευγάρια. Συνεχίζει την κατάρτισή του στην ψυχοθεραπεία Gestalt σε επίπεδο Master στο Gestalt Taining Associates of Los Angeles. Δίνει διαλέξεις για διάφορα θέματα τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο ακολουθώντας διαδικασίες βασισμένες στην προσέγγιση Gestalt. Συντονίζει ομαδικά εργαστήρια με ενήλικες, κυρίως με κοινωνικά περιθωριακό υπόβαθρο. Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπευτής ενηλίκων και ζευγαριών. Είναι αναγνωρισμένο μέλος του Ιρλανδικού Συλλόγου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας και πρώην Πρόεδρος του Ιρλανδικού Οργανισμού Gestalt (Irish Gestalt Society).

 

 • Meijer Sjanneke, E.D. Παιδαγωγικής, Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια Gestalt. Δουλεύει με ενήλικες, ζευγάρια και παιδιά.

 

 • Melnick Joe, Ph.D. Ψυχοθεραπευτής – Εκπαιδευτής Gestalt και Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Μέλος του Gestalt Institute of Cleveland και του Gestalt International Study Center. Εκδότης του περιοδικού “Gestalt Review”.

 

 • Meulmeester Frans, Μέλος του προσωπικού και συνεργαζόμενος εκπαιδευτής διαφόρων Κέντρων Ψυχοθεραπείας Gestalt ανά τον κόσμο. Εγγεγραμμένος ψυχοθεραπευτής Gestalt, και σύμβουλος Gestalt σε Οργανισμούς (GPO). Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και μέλος της EAP (European Association of Psychotherapy).

 

 • Orange Donna M., Ph.D. στη φιλοσοφία, Fordham University, New York, 1979. Psy. D. στην κλινική ψυχολογία, Yeshiva University, New York, 1987. Analytic certification, Institute for the Psychoanalytic Study of Subjectivity, New York, 1991. Αναπληρώτρια κλινική καθηγήτρια (Adjunct) και Σύμβουλός / Επόπτρια, New York University Postdoctoral Program in Psychotherapy and Psychoanalysis. Relational Track.  New York. Μέλος του Ακαδημαϊκού Σώματος, Εκπαιδεύτρια και Αναλύτρια, Institute for the Psychoanalytic Study of Subjectivity, New York.
  Εκδόσεις: Peirce’s Conception of God.  Bloomington, IN: Indiana University Press, 1984.
  Emotional Understanding: Studies in Psychoanalytic Epistemology.  New York: Guilford, 1995.
  Working Intersubjectively: Contextualism in Psychoanalytic Practice, with G. Atwood and R. Stolorow.  Hillsdale, NJ: The Analytic Press, 1997. 
  Worlds of Experience: Interweaving Philosophical and Psychoanalytic Considerations, with R. Stolorow and G. Atwood.  New York: Basic Books, 2002. 
  Beyond Postmodernism: New Dimensions in Clinical Theory and Practice. Ed. with R. Frie.  London and New York: Routledge, 2009.
  Thinking for Clinicians: Philosophical Resources for Contemporary Psychoanalysis and the Humanistic Psychotherapies.  New York: Routledge, 2010.
  The Suffering Stranger: Hermeneutics for Everyday Clinical Practice.  New York: Routledge, 2011.  Winner of The Gradiva Award for best book in psychoanalysis in 2012. 
  Nourishing the Inner Lives of Clinicians and Humanitarians: The Ethical Turn in Psychoanalysis. London: Routledge, 2016.
  Climate Justice, Psychoanalysis, and Radical Ethics. London: Routledge, 2016.

 

 

 • Parlett Malcolm, Ph.D. Ψυχοθεραπευτής, σύμβουλος και εκπαιδευτής Gestalt. Ιδρυτής του Gestalt Training Center στην Αγγλία. Εκδότης του περιοδικού “British Gestalt Journal”.

 

 • Schulthess Peter, MSc., θεραπευτής Gestalt, ζει και εργάζεται από το 1976 στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Περιστασιακά ζει και στην Ελλάδα. Από το 1991 διδάσκει σε διάφορα διεθνή Ινστιτούτα. Η διδασκαλία του εστιάζεται σε ασθενείς με εθιστικές συμπεριφορές. Έχει δουλέψει για πολλά χρόνια με ναρκομανείς και αλκοολικούς σε συνδυασμό με θεραπευτικές κοινότητες ως εξωτερικός συνεργάτης, θεραπευτής και επόπτης ομάδων. Επίσης διαθέτει εμπερία σε θεραπεία άλλων ειδών εξάρτησης όπως διατροφικές διαταραχές, σεξουαλικές εξαρτήσεις και τυχερά παιχνίδια.

 

 • Spagnuolo – Lobb Margherita, Εκπαιδεύτρια Gestalt, Ιδρύτρια του Ινστιτούτου Gestalt Ιταλίας. (Αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας της Ιταλίας), Πρώην Πρόεδρος της EAGT.

 

 • Van Baalen Daan, MD, PhD, Θεραπευτής Gestalt, εκπαιδευτής, επόπτης και πιστοποιημένος GPO. Πιστοποιημένος από την EAP και μέλος της EAGT. Ιδρυτής του Norwegian Gestalt Institute Academic College (NGI). Έχει διδάξει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων και συμμετέχει ενεργά στην έρευνα.

 

 • Vidakovic Ivana, B.A. Ψυχολογίας, Μ.Α. κλινικής ψυχολογίας, θεραπεύτρια Gestalt, μέλος της EAGT. Εκπαιδευμένη στη μέθοδο EMDR και Solution Focused Brief therapy. Έχει εργασθεί στο Συμβουλευτικό κέντρο Επανένταξης ατόμων – θυμάτων βασανισμού, μεταναστών, φυλακισμένων κατά τη διάρκεια του πολέμου και ατόμων επιζώντες από τραυματικές εμπειρίες.