«Τροφή με απουσία θρέψης»

Πότε ένα φαγητό είναι θρεπτικό; Πως αποκρίνεται το σώμα στη θρέψη;

Στον αντίποδα, πως αντιδρά το σώμα στην τροφική δηλητηρίαση; 

Οι παραπάνω εμπειρίες σε επανάληψη, ενσωματώνονται στον οργανισμό με αποτέλεσμα χαρακτηριστικούς τρόπους να σχετιζόμαστε.  Αν ζουμάρουμε, παρατηρούμε διαφορετικούς τύπους διατροφικών διαταραχών να αποτελούν χαρακτηριστική έκφραση της κοινωνίας μας (Conte&Mione, 2013).

Το εργαστήριο αυτό είναι αφιερωμένο στη σχέση μου με το φαγητό, ως μικρόκοσμος της σχέσης μου με το περιβάλλον.

Είμαι εγώ που περιορίζω και ελέγχω την ποσότητα και την ποιότητα του φαγητού μου. Εγώ που «δε μπορώ να αντισταθώ», εγώ που τρώω γρήγορα και βιαστικά. Εγώ που νιώθω τύψεις όταν τρώω. Εγώ που θα ήθελα η εικόνα του σώματος μου να ήταν διαφορετική. Εγώ που καταναλώνω τόσο ενέργεια στο τι θα φάω, εγώ που τρώω όταν δεν πεινάω.

Πάνω στο φάσμα της διατροφικής λειτουργίας, με εργαλεία τους πυλώνες της Ψυχοθεραπείας Gestalt θα γνωρίσουμε τις προσαρμογές μας από το έναν πόλο της ανορεξίας στον άλλο της υπερφαγίας με κοινό παρονομαστή την απουσία θρέψης. 

 

Σάββατο 2 Μαρτίου 2024                 Ώρες: 10:00 – 18:000:00 – 18:00

 

Συντονισμός:        Νικολή Σίλια, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, ειδικευμένη στις διατροφικές διαταραχές (NCfED), Απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων, MSc Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 80€

 

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Μητροπόλεως 109, Θεσσαλονίκη, 2ος όροφος