«Συνδιά«ΖΩ»: Gestalt και Yoga

Η Yoga είναι ένα ολιστικό μονοπάτι με δίκες του φιλοσοφικές αρχές και πρακτικές, που στοχεύει στην εξισορρόπηση σώματος-ψυχής και νου, μέσω της άρσης/υπέρβασης των εσωτερικών εμποδίων. Συνδυάζει σωματικές πρακτικές (asanas) για την άρση των σωματικών εμποδίων, αναπνευστικές τεχνικές (pranayama) για τα συναισθηματικά εμπόδια, και διαλογιστικές τεχνικές για τα εμπόδια του νου.

 Για μένα, η yoga, είναι ένας τρόπος να αγαπώ τον εαυτό μου.

Εν αντιστοιχία, η Gestalt είναι ένας τρόπος να με φροντίζω.

 

Τι θα περιλαμβάνει το δικό μας 2ωρο yoga;

Αναπνευστικές τεχνικές  (pranayama) και ήπιες προ/διαλογιστικές τεχνικές με σκοπό την εστίαση των αισθήσεων στο εδώ και τώρα και την εστίαση τους εσωτερικά. Το κυρίως μέρος θα αποτελείται από σωματικές πρακτικές (asanas), είτε στατικές με έμφαση στην ισορροπία και την ευθυγράμμιση, είτε σε ροή πάνω στο ρυθμό της αναπνοής μας*. Θα κλείνουμε με μια πρακτική χαλάρωσης/οραματισμού και ένα σύντομο μοίρασμα.

Ελάτε λοιπόν, να εισάγουμε μερικά «ανατολίτικα» μυστικά στον τρόπο που βιώνουμε κι υποστηρίζουμε τον εαυτό μας. Να εμπλουτίσουμε το μονοπάτι της αυτογνωσίας και της αυτό-υποστήριξης με μερικά βοηθήματα ακόμα..

Ελάτε να φροντίσουμε για ένα 2ωρο το σώμα, την αναπνοή, τα συναισθήματα, το νου, και τη σύνδεση ανάμεσα τους. Κι ανάμεσά μας.

Ελάτε να μας φροντίσουμε.

*Το μάθημα απευθύνεται … σε όλους και θα προσαρμόζονται στις σωματικές ανάγκες και το επίπεδο των συμμετεχόντων.

(Σε περίπτωση σωματικών ιδιαιτεροτήτων/ευαισθησιών θα δίνονται  παραλλαγές ανάλογες με τις δυνατότητες του κάθε ασκούμενου).

 

Ημερομηνία έναρξης: 4 Νοεμβρίου 2019

 

Συχνότητα συναντήσεων: Κάθε Δευτέρα 09:00 – 11:00

 

Συντονισμός: Μανασή Μαλβίνα, Ψυχολόγος Α.Π.Θ., Εκπ. Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt Foundation, Yoga instructor.

 

Κόστος συμμετοχής: 60€/ μήνα