Εγκυμοσύνη, τοκετός και πρώτη βρεφική ηλικία στην συμβουλευτική ψυχολογία

Η εγκυμοσύνη και η γέννηση ενός παιδιού είναι μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην ζωή μίας γυναίκας, και στην ζωή των κοντινών της προσώπων. Η ενημέρωση για τις ψυχολογικές διαστάσεις της περιόδου αυτής είναι ιδιαίτερα σημαντική για την γυναίκα, είτε διανύει την περίοδο της εγκυμοσύνης, είτε σκέφτεται την μητρότητα μελλοντικά. Οι συναισθηματικές πλευρές και συνέπειες της εγκυμοσύνης, του τοκετού, της λοχείας και της πρώτης βρεφικής ηλικίας είναι πλούσιες και ενδιαφέρουσες, και η ενημέρωση για αυτές βοηθά την γυναίκα να τις βιώσει με εμπιστοσύνη στην δική της προσωπική σοφία και με ζωντάνια και δημιουργικότητα στις σχέσεις της με το μωρό της και με το περιβάλλον της (σύντροφος, συγγενείς, επαγγελματίες υγείας).

 

Στο εργαστήρι αυτό, θα αναφερθούμε ενημερωτικά στα συναισθήματα της εγκυμοσύνης και του τοκετού, στον ψυχολογικό δεσμό μητέρας-βρέφους, στον ρόλο του πατέρα, και σε θέματα διατροφής και ύπνου του μωρού. Παράλληλα θα παρουσιάσουμε τον ρόλο της συμβουλευτικής ψυχολογικής υποστήριξης της γυναίκας σε αυτά τα στάδια από επαγγελματίες ψυχικής υγείας, υπογραμμίζοντας πότε και με ποιόν τρόπο μπορεί να υποστηριχτεί η μέλλουσα και η νέα μητέρα.

 

Τόσο η ενημέρωση όσο και η συζήτηση θα είναι μέσα από το πρίσμα της ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης της Gestalt: θα επισημάνουμε τα χαρακτηριστικά της Gestalt που την καθιστούν ιδιαίτερα κατάλληλη για δουλειά με τον συγκεκριμένο πληθυσμό. Σε αυτό το πλαίσιο θα μοιραστούμε τις εμπειρίες μας στην συμβουλευτική δουλειά Gestalt τόσο με ομάδες όσο και ατομικά με εγκύους και νέες μητέρες.

 

Ημέρα/ Ώρα: Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, 18:00 -21:00

 

Συντονισμός: Λιαρομμάτη Ιωάννα, BSc Ψυχολογία, MSc Συμβουλευτική Ψυχολογία, Μετεκπαίδευση στη Ψυχοθεραπεία Gestalt, Μέλος British Psychological Society, Μέλος American Psychological Association, Στέφα Αλεξάνδρα, MSc Human Resources Management, Μετεκπαίδευση στη ψυχοθεραπεία Gestalt, Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Όλος ο κύκλος των 16 συναντήσεων 500€

Κύκλος προ δηλωμένης επιλογής 9 συναντήσεων 280€

Μεμονωμένη συμμετοχή στο κάθε εργαστήρι 40€