«… Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν η αγάπη …»

Όλοι εμείς (οι άνθρωποι) για να αποτελέσουμε μέρος αυτού του κόσμου, για να γεννηθούμε και να μεγαλώσουμε, έχουμε ανάγκη από αγάπη και από ένα περιβάλλον που να μας φροντίζει. Αυτό σημαίνει ότι, από τη στιγμή που ξεκινά η ύπαρξή μας, αγαπάμε και εξαρτόμαστε, εξαρτόμαστε και αγαπάμε διαρκώς! Αυτές οι δύο έννοιες είναι δεμένες μεταξύ τους, σαν μια αλυσίδα. Μια αλυσίδα που συνεχίζει έτσι για όλη τη ζωή. Αυτή η αλυσίδα, όμως, δεν γίνεται πάντα ένα ωραίο κολιέ … Μερικές φορές γίνεται μια αλυσίδα στα πόδια μας που μας ακινητοποιεί, ματαιώνει, προκαλεί πόνο.

 

  • Τι συμβαίνει στον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε με τον κόσμο και με τον άλλο όταν στη μορφή είναι η αγάπη;
  • Τι αλλάζει στην εμπειρία όταν στη μορφή έρχεται / είναι η εξάρτηση;
  • Τι μας κάνει να αγαπάμε και τι να εξαρτόμαστε μέσα σε μία σχέση;
  • Όταν αγαπάω, δεν εξαρτώμαι; Και όταν εξαρτώμαι, δεν αγαπάω;

 

Μια πρόσκληση να εξερευνήσουμε, να διαχωρίσουμε, να ορίσουμε και να ενώσουμε αυτές τις έννοιες μέσα από μια οπτική Gestalt, ψυχολογική και ανθρώπινη …

 

Τέλος, έναν προβληματισμό για σκέψη, μοίρασμα, συζήτηση: «ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ» VS «ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ»

 

Ημέρα/ Ώρα: Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, 18:00 -21:00

Συντονισμός: Τριάρικο Μαριάντζελα, Ψυχολόγος ΑΠΘ, ψυχοθεραπεύτρια – εκπαιδεύτρια Gestalt. Συνεργάτης του CTP (Μαδρίτη, Ισπανία) και του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Ψυχοθεραπείας Gestalt του Κάλιαρι (Cagliari, Ιταλία). Μέλος της HAGT και της EAGT, θεραπεύτρια SRT (Spiritual Response Therapy).

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Όλος ο κύκλος των 16 συναντήσεων 500€

Κύκλος προ δηλωμένης επιλογής 9 συναντήσεων 280€

Μεμονωμένη συμμετοχή στο κάθε εργαστήρι 40€