Βιωματικό εργαστήριο των εισηγητών Δέσποινας Μπάλλιου και Κώστα Μχαηλίδη στην 26η Διημερίδα ΕΕΣ 2022, με κεντρικό θέμα “Ο αδελφικός δεσμός”

Βιωματικό εργαστήριο των εισηγητών Δέσποινας Μπάλλιου και Κώστα Μχαηλίδη στην 26η Διημερίδα ΕΕΣ 2022, με κεντρικό θέμα “Ο αδελφικός δεσμός”

Την Κυριακή 20/02/22, 12:00-14:00, οι Δέσποινα Μπάλλιου και Κώστας Μιχαηλίδης συμμετείχαν ως εισηγητές στην 26η Διημερίδα ΕΕΣ 2022 με ένα βιωματικό εργαστήριο με θέμα

 

«Η Σιωπή της Κρυμμένης Αντιπαλότητας»

 

Σε αυτό το δίωρο βιωματικό εργαστήριο οι δύο εισηγητές επιχείρησαν να διερευνήσουν με το κοινό τους, βιωματικά και δημιουργικά, τις απαντήσεις στα  σχετικά ερωτήματα που αναδύονται όπως εάν υπάρχει κρυμμένη αντιπαλότητα στην αδελφική σχέση, εάν εμφανίζεται, εάν επιτρέπεται, ακόμα και το τι να σημαίνει μέσα στην επαφή και την αλληλεπίδραση μιας οικογένειας και ποια τελικά είναι η γέφυρα! Το εργαστήριο ολοκληρώθηκε όταν οι εισηγητές του ανέπτυξαν τελικά και το πώς προσεγγίζεται στη συμβουλευτική διαδικασία μέσα από την οπτική της θεωρίας της θεραπείας Gestalt.

Μπάλλιου Δέσποινα, M.Sc. Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Gestalt, κάτοχος ECP. Μέλος της Επιτροπής των Εκπαιδευτικών Κριτηρίων της EAGT (European Association for Gestalt Therapy). Ιδρυτικό μέλος του Gestalt Foundation και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt.

 

Μιχαηλίδης Κώστας, απόφοιτος του TEESSIDE COLLEGE, Counseling and Psychological Science. Είναι ψυχοθεραπευτής εκπαιδευτής και επόπτης Gestalt, μέλος της EAGT και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT). Κάτοχος ECP. Ιδιωτεύει στο γραφείο του στον Αγ. Δημήτριο κάνοντας ατομική, ομαδική ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική ζευγαριών.