ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΓΟΝΕΪΚΟΤΗΤΑ

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, 18:00  – 21:00, πραγματοποιήθηκε από το κέντρο μας μία τρίωρη δωρεάν διαδικτυακή ομιλία με θέμα:

  • «… γονεϊκότητα, υιοθεσία, αναδοχή… σχέσεις ζωής…»

Μια ανοιχτή πρόσκληση – συζήτηση για τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αφορούν στη διαδικασία της γονεϊκότητας μέσα από συνθήκες υιοθεσίας ή αναδοχής.

 

Οι ομιλήτριες Κάτια Χατζηλάκου, Μαρία Φαρμάκη, Ειρήνη Κουτελά και Σοφία Μπουλανζέ, έκαναν αναφορά σε στερεότυπα και προκαταλήψεις γύρω από τη νοηματοδότηση της γονεϊκότητας και τους διαφορετικούς οικογενειακούς σχηματισμούς, όπως ομόφυλη γονεϊκότητα, μονογονεϊκότητα, βραχύχρονη – μακρόχρονη αναδοχή … προσδοκίες, ματαιώσεις, χρόνοι προσαρμογής, στήριξη… φύλο, χρώμα, φυλή…υπογραμμίζοντας ότι ο λαός μας λέει: «το παιδί βγαίνει από την κοιλιά και ο άνθρωπος από την αγκαλιά».

 

Η ομιλία τους, που απευθυνόταν σε μελλοντικούς γονείς, υποψήφιους γονείς, γονείς με παιδιά, γονείς με υιοθετημένα παιδιά, ζευγάρια σε περίοδο αναδοχής παιδιών καθώς και σε επαγγελματίες του χώρου ψυχικής υγείας, πραγματοποιήθηκε μέσα από την διαδικτυακή πλατφόρμα ΖΟΟΜ και είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή (120 άτομα) και απήχηση στο κοινό το οποίο ευχαρίστησε θερμά τις ομιλήτριες για την τόσο πλούσια αλλά και με τόση ευαισθησία ενημέρωση αλλά και για την τόσο εποικοδομητική και γόνιμη στάση τους στη συζήτηση που ακολούθησε

 

Ομιλήτριες: Κάτια Χατζηλάκου, M.Sc. Κοινωνικής και Κλινικής Ψυχολογίας Α.Π.Θ., Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Gest Ιδρυτικό μέλος του GF

Μαρία Φαρμάκη, Ψυχολόγος, Νηπιοβρεφοκόμος, Β.Α. Ψυχολογίας, θεραπεύτρια & Επόπτρια Gestalt.

Ειρήνη Κουτελά, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, M.Sc., I-MBA, M.Sc. Litt., και

Σοφία Μενιέ Μπουλανζέ, Καθηγήτρια Βιολογίας, University UCLB of Lyon, France. Απόφοιτος του Gestalt Foundation. Τελειόφοιτος M.sc. Psychology, University East of London.