Τελευταίο workshop του Κύκλου Εργαστηρίων Gestalt in Organizations

Τελευταίο workshop του Κύκλου Εργαστηρίων Gestalt in Organizations

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Κύκλος Εργαστηρίων Gestalt in Organizations, στις 4-5-6 Μαΐου 2018. Το θέμα που επέλεξε για το τελευταίο εργαστήριο ο συντονιστής και υπεύθυνος του προγράμματος κος Γιώργος Σταμάτης* ήταν το “Κάνοντας «Διάγνωση» του Οργανισμού”.

 

Σε αυτό το τριήμερο, οι συμμετέχοντες, με την καθοδήγηση του κου Σταμάτη, διερεύνησαν, το πώς ένας Οργανισμός «εξερευνάτε» μέσω του βιώματος, της επαφής και της επίγνωσης της κατάστασης, του πλαισίου, της δομής και της «διαδικασίας» του Οργανισμού, κάτω από το πρίσμα της ψυχοθεραπείας Gestalt.

Ακόμα, αναλύθηκαν θέματα που αφορούν σε ρόλους, μοντέλα (patterns) και κουλτούρα, σε υγιή αλλά και σε «διαταραγμένα» οργανωσιακά περιβάλλοντα, καθώς επίσης και στις παρεμβάσεις που μπορεί να γίνουν από πλευράς Gestalt για υγιή και δημιουργική προσαρμογή του Οργανισμού.

 

* Σταμάτης Γιώργος, B.A. Νομικά, H.S.D. Marketing, M.Εd. Εκπαίδευση Ενηλίκων. Απόφοιτος Gestalt Foundation (G.P.O.). Σύμβουλος Ανάπτυξης Στελεχών Επιχειρήσεων και Οργανισμών, Εκπαιδευτής και Coach στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σύμβουλος Gestalt για Επιχειρήσεις και Οργανισμούς (G.P.O.). Έχει διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στα Πανεπιστήμια UNYP Πράγας και UNYT Τιράνων. Συγγραφέας 12 βιβλίων, μεταξύ των οποίων «Η Τέχνη της αλλαγής – Gestalt, μια διαφορετική προσέγγιση για επιχειρήσεις και οργανισμούς», μαζί με τους F. Meulmeester και Ι. Ρίζου.