Κύκλος Εργαστηρίων Gestalt in Organizations

Κύκλος Εργαστηρίων Gestalt in Organizations

Με μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησε ο Κύκλος Εργαστηρίων Gestalt in Organizations στις 2-3-4 Φεβρουαρίου 2018 με πρώτο συντονιστή τον κο Γιώργο Σταμάτη*1 με το θέμα “Δημιουργική ηγεσία. Ένα νέο υπόδειγμα για οργανωσιακή ανάπτυξη και προσωπική επαγγελματική εξέλιξη”. Ενώ το δεύτερο εργαστήριο πραγματοποιήθηκε με συντονίστρια την κα Ντέμη Μωραΐτου στις 23-24-25 Φεβρουαρίου 2018 με θέμα “Δυναμική της ομάδας και Gestalt στους Οργανισμούς”.

Το 3ο κατά σειρά workshop του Κύκλου Εργαστηρίων Gestalt in Organizations πραγματοποιήθηκε στις 16-17-18 Μαρτίου 2018 με συντονίστρια την κα Ιωάννα Ρίζου*3.

Σε αυτό το εργαστήριο με θέμα “Η τέχνη της αλλαγής μέσα από τη ματιά της Gestalt” η κα Ρίζου έθεσε προς διερεύνηση το ερώτημα εάν είναι καλή η αλλαγή. Οι αλλαγές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι τόσο στη ζωή όσο και στους οργανισμούς και η προσέγγιση Gestalt έχει ασχοληθεί με το θέμα αυτό σε πολλαπλά επίπεδα. Η κα Ρίζου, ως απόφοιτη του Gestalt Foundation αλλά και ως συν-συγγραφέας** του βιβλίου “Η Τέχνη της Αλλαγής”, έχει βαθιά γνώση της επιρροής των αλλαγών και του πώς μέσω αυτής της επίγνωσης μπορούν να βοηθηθούν οι οργανισμοί.


*1 Γιώργος Σταμάτης, B.A. (Νομικά), H.S.D. (Marketing), M.Εd. (Εκπαίδευση Ενηλίκων). Απόφοιτος Gestalt Foundation (G.P.O.). Σύμβουλος Ανάπτυξης Στελεχών Επιχειρήσεων και Οργανισμών, Εκπαιδευτής και Coach στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σύμβουλος Gestalt για Επιχειρήσεις και Οργανισμούς (G.P.O.). Έχει διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στα Πανεπιστήμια UNYP Πράγας και UNYT Τιράνων. Συγγραφέας 12 βιβλίων, μεταξύ των οποίων «Η Τέχνη της αλλαγής – Gestalt, μια διαφορετική προσέγγιση για επιχειρήσεις και οργανισμούς», μαζί με τους F. Meulmeester και Ι. Ρίζου.

*2 Ντέμη Μωραΐτου, B.A., CAM (Επικοινωνία-Διαφήμιση και Μarketing). Είναι Σύμβουλος Gestalt για Οργανισμούς (G.P.O.) και έχει πτυχίο στον Ελληνικό Πολιτισμό. Παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του ΕΑΠ στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία ως Σύμβουλος για πλήθος επιχειρήσεων, και είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων.

*3 Ιωάννα Ρίζου, Ψυχολόγος ΑΠΘ με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, MBA. Αποφοίτησε από το Gestalt Foundation το 2013. Τα τελευταία 5 χρόνια εργάζεται ως ψυχολόγος και βοηθάει άτομα και οργανισμούς στη διαχείριση των σύγχρονων προκλήσεων.

** μαζί με τους κκ Γ. Σταμάτη & F. Meulmeester, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ι. Σιδέρη