Εργαστήριο GIO “Κακοποίηση και παρενόχληση στο χώρο εργασίας”

Εργαστήριο GIO “Κακοποίηση και παρενόχληση στο χώρο εργασίας”

Ένα ακόμη επιμορφωτικό εργαστήριο, στα πλαίσια των προγραμμάτων Gestalt in Organizations του κέντρου μας, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 με συντονιστή τον διακεκριμένο θεραπευτή Gestalt Dr. Daan van Baalen με θέμα το διαχρονικό και φλέγον πρόβλημα της “Κακοποίησης και παρενόχλησης στο χώρο εργασίας”.

 

Κάθε επαγγελματίας, είτε ως εργαζόμενος, είτε ως εργοδότης ή προϊστάμενος μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με θέματα παρενόχλησης ή ακόμη και κακοποίησης στο χώρο εργασίας, αλλά και ως επαγγελματίες ψυχικής υγείας, αυτό είναι ένα θέμα που οι θεραπευόμενοι φέρνουν συχνά στη θεραπεία τους.

 

Ο Dr. D. van Baalen διερεύνησε και ανέλυσε αυτά τα φαινόμενα μέσα από τη θεωρία της προσέγγισης Gestalt (θεωρίες πεδίου (Levin) και Prägnanz (Wertheimer M.)) αλλά επιπλέον μπόρεσε να υποδείξει το πώς αυτές οι θεωρίες επηρεάζουν τη στάση μας είτε ως συμβούλους Gestalt (Gestalt practitioners in organizations) είτε ως στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών.

 

* Daan van Baalen MD, PhD, Θεραπευτής Gestalt, εκπαιδευτής, επόπτης και πιστοποιημένος GPO. Πιστοποιημένος από την EAP και μέλος της EAGT. Ιδρυτής του Norwegian Gestalt Institute Academic College (NGI). Έχει διδάξει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων και συμμετέχει ενεργά στην έρευνα.