Διάλεξη στις 11/1/2018 στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, στην Αθήνα

Διάλεξη στις 11/1/2018 στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, στην Αθήνα

Με έναυσμα τη λογοτεχνία του Νίκου Καζαντζάκη, η κα Δέσποινα Μπάλλιου* έδωσε διάλεξη στον ΙΑΝΟ στην Αθήνα στις 11 Ιανουαρίου 2018 με θέμα «Ένας βώλος λάσπη είναι ο καθένας μας… Ποιό είναι το χρέος μας;».

Τα έργα του Ν. Καζαντζάκη κρύβουν πολλά θέματα, διαχρονικά μέχρι σήμερα και η κα Μπάλλιου, για τη συγκεκριμένη διάλεξη, πήρε έμπνευση κυρίως από την “Ασκητική” όπου ξεχώρισε έννοιες όπως η ευθύνη, η δέσμευση, η αυτογνωσία και “αυθεντική ζωή”.

Όπως ήταν αναμενόμενο ξεδιπλώθηκαν οι πολλές διαστάσεις που μπορούν να κρύβουν οι παραπάνω έννοιες και το θέμα πήρε ζωή από τις παρεμβάσεις των παρευρισκομένων. Μέσα από αυτόν τον εποικοδομητικό διάλογο η κα Μπάλλιου αφήσε τον καθένα να δώσει την προσωπική του απάντηση στην ερώτηση «Ένας βώλος λάσπη είναι ο καθένας μας… Ποιό είναι το χρέος μας;»...

*Δέσποινα Μπάλλιου: M.Sc. Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Gestalt, μέλος της EAGT. Κάτοχος ECP (European Certificate of Psychotherapy). Εκπαιδευμένη στη μέθοδο Τραυματοθεραπείας EMDR. Ιδρυτικό μέλος του Gestalt Foundation, Κέντρου Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης και ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt.