Διάλεξη στις 9/2/2017 στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, στην Αθήνα

Διάλεξη στις 9/2/2017 στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, στην Αθήνα

Tην Πέμπτη, 9/2/2017, πραγματοποιήθηκε στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, στη Αθήνα, μία ακόμη διάλεξη με θέμα: «Φλερτάροντας με το άγνωστο».

 

Η κα Μαριέττα Παράσχου, ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια ατομικών περιστατικών και ομαδικής θεραπείας, ξεκινώντας τη διάλεξή της εστιάσθηκε στην ανάγκη για φλερτ που υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους ασχέτως ηλικίας, στους λόγους που μας ωθούν να φλερτάρουμε αλλά και στους τρόπους με τους οποίους αυτό εκφραζόταν από τις παλαιότερες εποχές μέχρι το σήμερα. Άλλωστε, όπως αναφέρθηκε, το φλερτ είναι μία διαδικασία που συνέβαινε από πάντα και αλλάζει μαζί με τις ανάγκες της εποχής και της κοινωνίας.

 

Η προβολή εικόνων και video ενίσχυσαν με γλαφυρό τρόπο αυτά που ανέλυε η εισηγήτρια και πρόσθεσαν μία χιουμοριστική νότα στο κοινό ενώ υπογραμμίσθηκε ότι φλερτάροντας παίζουμε, εξερευνούμε, δοκιμάζουμε και συναντιόμαστε με τη ζωή.

 

Η επαφή με το κοινό υπήρξε θερμή και αυθόρμητη ενώ ο διάλογος που ακολούθησε έδωσε ακόμη περισσότερες αφορμές για σκέψη γύρω από το συγκεκριμένο θέμα και τις προεκτάσεις του.

 

Την παρουσίαση αυτή, όποιος ενδιαφέρεται, θα μπορεί να την παρακολουθήσει μετά από ένα δεκαπενθήμερο στο κανάλι του Gestalt Foundation στο You Tube.