Νέα συνεργασία…

Νέα συνεργασία…

Σας ανακοινώνουμε ότι το κέντρο μας, Gestalt Foundation, ως  κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης της Φαινομενολογικής, Ολιστικής προσέγγισης Gestalt, προστέθηκε στο δυναμικό της ομάδας σύνταξης και έκδοσης του περιοδικού Εποχή / Epoché.

 

Το συγκεκριμένο περιοδικό είναι καρπός μιας συνεργασίας τριών εταιριών, του «γίγνεσθαι»  (Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Ψυχολογίας), του Ελληνικού Κέντρου Focusing (Προσωποκεντρική και Focusing-βιωματική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία) και της Ελληνικής Εταιρείας Φαινομενολογικής-Υπαρξιακής Ανάλυσης και Ψυχοθεραπείας (Hellenic Society of Daseinsanalysis) και από το νέο του τεύχος και του Gestalt Foundation Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης.

 

Ο ρόλος του περιοδικού Εποχή / Epoché είναι να θέσει τον λόγο της ψυχοθεραπείας σε ενεργή συνομιλία με τους άλλους λόγους της κοινωνίας όπως τη φιλοσοφία, την τέχνη, την πολιτική, το λαϊκό αίσθημα, την επιστήμη κλπ. γιατί αυτός ο διάλογος φωτίζει και τον δικό της δρόμο.

Ο κοινός πυρήνας των κέντρων που συμμετέχουν υπογραμμίζει μια στάση: το πέρασμα από την ανελαστικότητα των μονοσήμαντων αληθειών στην αποδοχή του πολυσήμαντου και το περιοδικό Εποχή / Epoché φιλοδοξεί να είναι ένας ισχυρός εκφραστής μιας κουλτούρας που επιμένει να εμπνέεται από την αξία του γραπτού λόγου, ενός γραπτού λόγου που δεν κλείνει σε τελεσίδικες αποφάσεις αλλά διατηρεί ανοικτή τη δυνατότητα του ερωτήματος, συμβάλλοντας στην ώσμωση μέσω της  συνάντησης και της συνομιλίας.

Σε κάθε τεύχος του θα βρείτε έναν σημαντικό αριθμό επιστημονικών άρθρων αλλά και άλλων λογοτεχνικών κειμένων, ποίηση, βιβλιοπαρουσιάσεις, ενημέρωση επιστημονικών εκδηλώσεων και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.

Το περιοδικό είναι εξαμηνιαίο και εκδίδεται από τον εκδοτικό οίκο «Ευρασία» κάθε Ιούνιο και Δεκέμβριο. Το νέο τεύχος θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2023.

 

Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας και σας συστήνουμε να το ξεφυλλίσετε και να το απολαύσετε!!!