ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ GESTALT FOUNDATION

 • Εκπαιδευτικά Προγράμματα
 • Εκπαιδευτικά - Θεματικά Εργαστήρια
 • Εκπαιδευτικά – Βιωματικά Εργαστήρια
 • Βιωματικά Εργαστήρια
 • Ομάδες Θεραπείας
 • Ομάδες Εποπτείας
 • Ετήσιος Κύκλος Εργαστηρίων Gestalt in Organizations
 • Ανοιχτές Διαλέξεις
 • Δράση στην Κοινότητα - Εθελοντισμός
 • Συνεργασία με Εκπαιδευτικούς Φορείς
 • Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Συνεργασία με Εκπαιδευτικούς Φορείς

Συνεργασία με Εκπαιδευτικούς Φορείς

Το Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation έχει καταξιωθεί ως ένας βασικός εκπαιδευτικός φορέας στην ψυχοθεραπεία και ειδικότερα στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Gestalt για ψυχοθεραπευτές, συμβούλους ψυχικής υγείας και συμβούλους σε οργανισμούς & επιχειρήσεις.

 

Το Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation, ως πιστοποιημένος φορέας εκπαίδευσης, φροντίζει να συνεργάζεται και με άλλους εκπαιδευτικούς φορείς τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια.

 

Έτσι, κατά καιρούς, έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης ή της περιφέρειας όπως είναι το NEW YORK COLLEGE, NORTH COLLEGE, ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ, MEDITERRANEAN COLLEGE, CITY COLLEGE, INDIANAPOLIS UNIVERSITY και πολλά ακόμα, προσφέροντας επιστημονική ενημέρωση μέσω παρουσιάσεων και διαλέξεων των ιδρυτικών μελών και των στενών επιστημονικών συνεργατών του στους σπουδαστές των παραπάνω εκπαιδευτικών οργανισμών.

 

Αναλυτικότερα:

 

Δεκέμβριος 2017 Γιαμαρέλου Γ. 

Παρουσίαση με θέμα «Από τη θεωρία στην πράξη: η θεραπευτική σχέση – Το τι και το πώς της ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης Gestalt» που πραγματοποιήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2017, στο Mediterranean College.

 

Φεβ/ριος 2017 Χατζηλάκου Κ. 

Διάλεξη με θέμα «’Επαφή’… με ‘άκαμπτη πανοπλία’ ή με δημιουργική προσαρμογή;» στις 17/2/2017, στο City College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield (στο Αμφιθέατρο, Λ. Σοφού 3, Θεσσαλονίκη) στα πλαίσια του προγράμματος διαλέξεων «Ψυχολογία για όλους».

Δεκέμβριος 2016 Γιαμαρέλου Γ. 

Παρουσίαση με θέμα «Ο φόβος που με προφυλάσσει, ο φόβος που με εγκλωβίζει» που πραγματοποιήθηκε στις 16/12/2016, στο Aegean Omiros College.

Οκτ/ριος 2016 Σταμάτης Γιώργος 

Παρουσίαση με θέμα «“Gestalt”: μία διαφορετική προσέγγιση για επιχειρήσεις και οργανισμούς» που πραγματοποιήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2016, στο Mediterranean College

Φεβ/ριος 2015 Γιαμαρέλου Γιάννα

Παρουσίαση με θέμα «Σχέση οργανισμού/ περιβάλλοντος και η έννοια του παρ-όντος στην ψυχοθεραπεία Gestalt» που πραγματοποιήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2015, στο Mediterranean College

Μάιος 2014 Γιαμαρέλου Γιάννα

Παρουσίαση με θέμα «Θεραπεία Gestalt» που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου 2014, στο Aegean College

Μάιος 2014 Γιάγκου Α., και Μούσλεχ Ε.

Συμμετοχή, με εκπροσώπηση και συντονισμό για το Gestalt Foundation, στην Ημερίδα του τομέα Ψυχολογίας Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης με θέμα: «Η τέχνη της διερεύνησης και αποκατάστασης της παραβατικής συμπεριφοράς: Η συμβολή της Δικαστικής Ψυχολογίας», στις 10 Μαΐου 2014 στη Θεσσαλονίκη

Απρίλιος 2014 Μπάλλιου Δέσποινα

Παρουσίαση με τίτλο “Gestalt Psychotherapy” στους φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος Ψυχολογίας στο New York College που πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου 2014 στην Αθήνα.

Φεβ/ριος 2014 Γιαμαρέλου Γιάννα

Παρουσίαση με θέμα «Η επαφή ως αλληλεπίδραση οργανισμού – περιβάλλοντος» που πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2014, στο Mediterranean College.

Νοέ/ριος 2013 Μπάλλιου Δέσποινα

Διάλεξη με θέμα «Δημιουργικότητα και ομορφιά στις ανθρώπινες σχέσεις» που πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2013, στο Κολέγιο Deree (American College of Greece) στην Αγία Παρασκευή.

Μάιος 2013 Γιαμαρέλου Γιάννα

Παρουσίαση με θέμα «Ψυχοθεραπευτική Προσέγγιση Gestalt» που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου 2013, στο Mediterranean College

Απρίλιος 2013 Χατζηλάκου Κάτια

Διάλεξη με τίτλο «”Επαφή” ... με άκαμπτη πανοπλία ή με δημιουργική προσαρμογή;» στo πλαίσιo του θεματικού κύκλου διαλέξεων (2012 – 2013) «Ψυχολογία σήμερα … περί ψυχικής ανθεκτικότητας σε καταστάσεις κρίσεις» του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Δ. Θεσσαλονίκης στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλη) στις 8 Απριλίου 2013

Ιούλιος 2012 Γιαμαρέλου Γιάννα

Παρουσίαση με θέμα "What is Gestalt Therapy" που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου 2012, στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, Μασσαλίας 22, μέσα στο πλαίσιο του Hellenic American University Event 2-13 Ιουλίου 2012

Ιαν/ριος 2012 Μπάλλιου Δέσποινα

Βιωματικό εργαστήρι με τίτλο “Ο ρόλος της επίγνωσης των συναισθημάτων στη ψυχοθεραπεία Gestalt” στους φοιτητές νοσηλευτικής των ΤΕΙ Αθηνών που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2012 στην Αθήνα

Μάιος 2011 Μπάλλιου Δέσποινα

Εργαστήριο με τίτλο “Η εμπειρία στη θεραπεία Gestalt” στους φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος Ψυχολογίας στο New York College που πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου 2011 στην Αθήνα.

Μάιος 2011 Γιαμαρέλου Γιάννα

Παρουσίαση με τίτλο “What’s behind the empty chair?” στους φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος Ψυχολογίας στο AEGEAN College που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου 2011 στην Αθήνα.

Απρίλιος 2011 Χατζηλάκου Κάτια

Ομιλία με τίτλο “Η τέχνη της επαφής & του Διαλόγου, μια εισαγωγική προσέγγιση στις βασικές αρχές της ψυχοθεραπείας Gestalt” που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στις 14 Απριλίου 2011.

Απρίλιος 2011 Γιαμαρέλου Γιάννα

Εργαστήριο με τίτλο “Παρέμβαση στην Κρίση”, σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών (ΚΕΣΥ) στους φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος Κλινικής Ψυχολογίας του Κέντρου Έρευνας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών (ΚΕΣΥ), που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στις 9-10 Μαΐου 2011.

Φεβ/ριος 2010 Μπάλλιου Δέσποινα

Παρουσίαση με θέμα “Η θεραπεία Gestalt πέρα από τις τεχνικές” στους φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος Ψυχολογίας στο Αμερικάνικο Κολεγίου Ελλάδος - Deree, στις 6 Φεβρουαρίου 2010.

Ιαν/ριος 2009 Μπάλλιου Δέσποινα

Παρουσίαση σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του New York College με θέμα “Θεραπεία Gestalt: Πέρα από τις τεχνικές” στις 23 Ιανουαρίου 2009, Αθήνα.

Φεβ/ριος 2008 Χατζηλάκου Κάτια

Παρουσίαση με θέμα «Γονιός – Μαθητής – Εκπαιδευτικός. Αρμονική Συνύπαρξη» στην ημερίδα των εκπαιδευτηρίων «Σύγχρονη Σχολή Σ. Αυγουλέα – Λιναρδάτου» στις 16 Φεβρουαρίου 2008, Αθήνα.

Ιαν/ριος 2008 Χατζηλάκου Κάτια

Παρουσίαση με θέμα “Γονεϊκοί Προβληματισμοί” στην ημερίδα των εκπαιδευτηρίων «Σύγχρονη Σχολή Σ. Αυγουλέα – Λιναρδάτου» στις 23 Ιανουαρίου 2008, Αθήνα.