Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας II

Η συμβουλευτική ψυχικής υγείας είναι μία διαδικασία μέσα από την οποία το άτομο εξερευνά τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες του, τους προσωπικούς του προβληματισμούς, τα άγχη του ή ακόμα και την έλλειψη νοήματος στη ζωή του. Μέσα από την αυτογνωσία, ο συμβουλευόμενος με συνοδοιπόρο το σύμβουλο ψυχικής υγείας ανακαλύπτει το δρόμο που θα τον οδηγήσει σε μια πιο υγιή και ισορροπημένη ζωή. Μαθαίνει να αναπτύσσει τις δεξιότητες που έχει και να ανακαλύπτει νέες, να ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες και να διαχειρίζεται πιο αποτελεσματικά τα θέματα που τον απασχολούν, να αντιμετωπίζει τις κρίσεις ή ακόμα και να βελτιώσει τις διαπροσωπικές του σχέσεις. Κυρίαρχος στόχος μια πιο ικανοποιητική και δημιουργική ζωή.

 

Το συγκεκριμένο θέμα θα ολοκληρωθεί σε δύο διήμερα σεμινάρια:

1ο Workshop: «Εισαγωγή στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας»

Τι είναι Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας; Ποιες είναι οι βασικές αρχές της; Ποιος είναι ο ρόλος του Συμβούλου στη Συμβουλευτική διαδικασία; Ποια είναι η σχέση της Συμβουλευτικής με την Ψυχοθεραπεία;

Σε αυτήν τη συνάντηση θα γνωρίσουμε, θα διερευνήσουμε και θα αποσαφηνίσουμε τη σημασία της Συμβουλευτικής στην Ψυχική Υγεία. Μέσα από μια βιωματική πράξη θα δοκιμάσουμε να εισχωρήσουμε στη Συμβουλευτική σχέση και να προάγουμε τις δεξιότητες που χρειάζονται στη Συμβουλευτική διαδικασία.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: Σαβ. 11 & Κυρ.12 Νοεμβρίου 2017, 10:00–18:00

 

2ο Workshop: «Συμβουλευτική & εφαρμογές»

Σε αυτό το διήμερο workshop θα δουλέψουμε ως σύμβουλοι, ζωντανά, πάνω σε θέματα άγχους, θλίψης, πένθους, υγείας και σχέσεων. Θα δούμε τη συμβουλευτική στην πράξη, σε θέματα που αφορούν γονείς, παιδιά και εφήβους. Θα αξιοποιήσουμε και θα διευρύνουμε τις δεξιότητες που έχουμε.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: Σαβ. 9 & Κυρ. 10 Δεκεμβρίου 2017, 10:00–18:00

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: Αμαλία Καπουλέα, B.Sc. in Counseling and Psychological Science, University of Teesside. Ψυχοθεραπεύτριά Gestalt. Είναι μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt (Η.A.G.T.). Ιδιωτεύει στο προσωπικό της γραφείο κάνοντάς ομαδική και ατομική θεραπεία. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την εκπαίδευση Συμβούλων Ψυχικής Υγείας.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: €280 

 

Παρατήρηση: Για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά – θεματικά εργαστήρια, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση για δήλωση συμμετοχής είναι η καταβολή προκαταβολής (30% του κόστους συμμετοχής) τουλάχιστον 15 μέρες πριν την έναρξη του εργαστηρίου, η οποία δεν επιστρέφεται. Η εξόφληση πρέπει να γίνεται πριν τη πραγματοποίηση του εκάστοτε εργαστηρίου. Σε περιπτώσεις κύκλου εργαστηρίων η εξόφληση πρέπει να γίνεται πριν την έναρξη του τελευταίου εργαστηρίου.