Βία, Κακοποίηση, Τραύμα… ΙΙ

Η επούλωση από την επίδραση της κακοποίησης και του τραύματος στην παιδική ηλικία είναι κατά βάση μια διαδικασία ανάπτυξης. Μια διαδικασία που μοιάζει να μην είναι τόσο απλή σαν ευθεία γραμμή. Είναι μια διαδικασία που εμπεριέχει βαθύτερη πολυπλοκότητα και πρόκληση.

Όπως τονίζει ο J. Kepner (1995) είναι σημαντικό “να αναγνωρίζει κανείς τις δύο προοπτικές: Το σχήμα σπιράλ της επούλωσης και την πραγματικότητα της αλληλουχίας.”
Σε αυτή την εξελικτική διαδικασία ο θεραπευτής χρειάζεται να δουλέψει με τον ενήλικα πάνω στις μπλοκαρισμένες σωματικές αισθήσεις, στα παγωμένα συναισθήματα, στις αποκρυσταλλωμένες πεποιθήσεις, στις καταστροφικές εικόνες, στις τραυματικές αναμνήσεις και στις διαστρεβλωμένες νοηματοδοτήσεις της ύπαρξής του. Πως όμως; Πότε; Γιατί;

Αυτό το εργαστήριο αποτελεί συνέχεια του εκπαιδευτικού εργαστηρίου “Βία στην οικογένεια - Δουλεύοντας με την κακοποίηση I” - και θα δοθεί περισσότερη έμφαση τόσο στην πρακτική της θεραπευτικής διαδικασίας όσο και στην εποπτεία περιστατικών κακοποίησης και τραύματος.

 

Για να δηλώσει λοιπόν κάποιος συμμετοχή σ’ αυτό το εργαστήριο, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση να έχει συμμετάσχει στο εργαστήριο “Βία στην οικογένεια – Δουλεύοντας με την κακοποίηση Ι”.

 

Επειδή το συγκεκριμένο workshop είναι εποπτεία πάνω στο τραύμα και την κακοποίηση και κάθε φορά διαφοροποιείται, ακόμα και εάν το έχει ήδη παρακολουθήσει κανείς μπορεί να το ξαναπαρακολουθήσει.

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι οι ώρες αυτού του εργαστηρίου υπολογίζονται ως ώρες ομαδικής εποπτείας.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: Σαβ. 4 & Κυρ. 5 Μαρτίου 2017 - Ώρες: 10:00-17:00

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: Δέσποινα Μπάλλιου: M.Sc. Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Gestalt, μέλος της EAGT. Κάτοχος ECP (European Certificate of Psychotherapy). Εκπαιδευμένη στη μέθοδο Τραυματοθεραπείας EMDR.. Ιδρυτικό μέλος και γραμματέας του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (Hagt).

 

 

Παρατήρηση: Για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά – θεματικά εργαστήρια, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση για δήλωση συμμετοχής είναι η καταβολή προκαταβολής (30% του κόστους συμμετοχής) τουλάχιστον 15 μέρες πριν την έναρξη του εργαστηρίου, η οποία δεν επιστρέφεται. Η εξόφληση πρέπει να γίνεται πριν τη πραγματοποίηση του εκάστοτε εργαστηρίου. Σε περιπτώσεις κύκλου εργαστηρίων η εξόφληση πρέπει να γίνεται πριν την έναρξη του τελευταίου εργαστηρίου.