Κύκλος εργαστηρίων Ψυχοπαθολογίας & Διάγνωσης

Οι ψυχικές διαταραχές αποτελούν μη λειτουργικούς τρόπους προσαρμογής του ατόμου στις συνθήκες που αντιμετώπισε στο παρελθόν ή που ακόμα χρειάζεται να αντιμετωπίζει. Τα συμπτώματα των ψυχικών διαταραχών επηρεάζουν βαθιά την αυτοεκτίμηση του ατόμου και μπορεί να αποδιοργανώσουν τις σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους καθώς και την καθημερινή του ζωή.


Είναι πιθανό όλοι μας, σε κάποια στιγμή της ζωής μας, να αναγνωρίσουμε στον τρόπο που σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε και συμπεριφερόμαστε, στοιχεία που θα μπορούσαν να παραπέμπουν σε κάποια διαταραχή.


Σκοπός των εργαστηρίων ψυχοπαθολογίας και διάγνωσης, διάρκειας 36 ωρών, είναι να βοηθήσει τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας να εξοικειωθούν με τη φύση των ψυχικών διαταραχών.


Με γνώμονα τα διαγνωστικά κριτήρια του DSM – 5ΤM, οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν δεξιότητες αναγνώρισης συμπτωμάτων και αποτελεσματικής διάγνωσης, έτσι ώστε να διαμορφώσουν ανάλογα τον θεραπευτικό σχεδιασμό που θα ακολουθήσουν με τον θεραπευόμενο..

Θα εστιάσουμε στην κλινική εικόνα των διαταραχών άγχους και κατάθλιψης, των ψυχώσεων και των διαταραχών προσωπικότητας μέσα από μια διαδραστική εκπαίδευση με ανάλυση περιστατικών και χρήση οπτικοακουστικών μέσων, όποτε είναι δυνατόν.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 

Παρ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Ώρες: 18:00-22:00
Σαβ. 3 & Κυρ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Ώρες: 10:00-17:00

 

Παρ. 27 Ιανουαρίου 2017 - Ώρες: 18:00-22:00
Σαβ. 28 & Κυρ. 29 Ιανουαρίου 2017 - Ώρες: 10:00-17:00

 

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: Εξαρμενία Παππά: Πτυχίο Ψυχολογίας (ΕΚΠΑ), MSc Mental Health Studies, Ψυχοθεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια Gestalt, μέλος της EAGT και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (Hagt).

 

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Στο χώρο του Gestalt Foundation, Γ. Σισίνη 39, 115 28, Πλησίον Hilton, στον 4ο όροφο.

 

 

 

Παρατήρηση: Για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά – θεματικά εργαστήρια, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση για δήλωση συμμετοχής είναι η καταβολή προκαταβολής (30% του κόστους συμμετοχής) τουλάχιστον 15 μέρες πριν την έναρξη του εργαστηρίου, η οποία δεν επιστρέφεται. Η εξόφληση πρέπει να γίνεται πριν τη πραγματοποίηση του εκάστοτε εργαστηρίου. Σε περιπτώσεις κύκλου εργαστηρίων η εξόφληση πρέπει να γίνεται πριν την έναρξη του τελευταίου εργαστηρίου.