Κύκλος εργαστηρίων Ψυχοπαθολογίας & Διάγνωσης

Οι ψυχικές διαταραχές αποτελούν μη λειτουργικούς τρόπους προσαρμογής του ατόμου στις συνθήκες που αντιμετώπισε στο παρελθόν ή που συνεχίζει να αντιμετωπίζει.

 

Τα συμπτώματα των ψυχικών διαταραχών επηρεάζουν βαθιά την αυτοεκτίμηση του ατόμου  και μπορεί να αποδιοργανώσουν τις σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους καθώς και την καθημερινή του ζωή.

 

Είναι πιθανό όλοι μας, σε κάποια στιγμή της ζωής μας, να αναγνωρίσουμε στον τρόπο που σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε και συμπεριφερόμαστε, στοιχεία που θα μπορούσαν να παραπέμπουν σε κάποια διαταραχή. 

 

Σκοπός των εργαστηρίων ψυχοπαθολογίας και διάγνωσης, διάρκειας 36 ωρών, είναι να βοηθήσει τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας να εξοικειωθούν με τη φύση των ψυχικών διαταραχών.

 

Με γνώμονα τα διαγνωστικά κριτήρια του DSM – 5ΤM, οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν δεξιότητες αναγνώρισης συμπτωμάτων και αποτελεσματικής διάγνωσης ψυχικών διαταραχών με βάση το ψυχιατρικό μοντέλο, με σκοπό να διευκολυνθούν στο θεραπευτικό σχεδιασμό και στη θεραπευτική σχέση.

 

Σε αυτά τα εργαστήρια εστιάζουμε στη  ψυχοπαθολογία ενηλίκων και συγκεκριμένα θα αναλύσουμε και θα συζητήσουμε για τις:

  • Ψυχώσεις
  • Διπολικές διαταραχές
  • Αγχώδεις διαταραχές
  • Κατάθλιψη
  • Διατροφικές διαταραχές
  • Διαταραχές Προσωπικότητας

 

Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει θεωρία, συζήτηση, χρήση video, και ανάλυση περιστατικών 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:  Παρ. 6 Νοεμβρίου 2020                               18:00-22:00

                              Σαβ. 7 & Κυρ. 8 Νοεμβρίου 2020                10:00-17:00

                              Παρ. 4 Δεκεμβρίου 2020                             18:00-22:00

                              Σαβ. 5 & Κυρ. 6 Δεκεμβρίου 2020              10:00-17:00

                           

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: Παππά Εξαρμενία, Ψυχολόγος (ΕΚΠΑ), MSc Mental Health Studies, Ψυχοθεραπεύτρια και Εκπαιδεύτρια Gestalt. Μέλος της EAGT και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT), PgCert Gestalt Body Process (Trained by James Kepner) Certificate in Performance Studies in Dance (Birkbeck College London). Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια, συντονίζει ομάδες και σεμινάρια που συνδυάζουν την κίνηση, τον χορό και την ψυχοθεραπεία Gestalt, ομάδες στήριξης εκπαιδευτικών και σεμινάρια εκπαίδευσης εκπαιδευόμενων στην θεραπεία Gestalt. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να ανακαλύπτει νέες προσεγγίσεις στον χορό και την κίνηση και να μελετάει πως μπορούν να ενσωματωθούν στην θεραπευτική διαδικασία.

 

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Στο χώρο του Gestalt Foundation, Γ. Σισίνη 39, 115 28, Πλησίον Hilton, στον 4ο όροφο.

Σε περίπτωση όμως καραντίνας, λόγω νέας έξαρσης της πανδημίας του Covid 19, το εργαστήριο θα διεξαχθεί μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  €360