Πετώντας… χωρίς φτερά

Με αφορμή το βιβλίο του Arnold BeisserFlying without wings” (“Πετώντας χωρίς φτερά”) αφιερώνουμε το φετινό εργαστήριο κίνησης, στο δυσκίνητο, άκαμπτο, δύσκαμπτο, «ανάπηρο» κομμάτι του εαυτού μας. Σ’ αυτό που θεωρούμε «περιορισμό» και του αποκλείουμε τη «δυνατότητα».

Δουλεύοντας μέσα από την κίνηση θα προσπαθήσουμε να αποδεχτούμε τη δυσκολία, τον περιορισμό, τον πόνο της «απώλειας» και να βιώσουμε την «παράδοξη θεωρία της αλλαγής»…

Να «πετάξουμε»… ακόμη και χωρίς φτερά…!

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:                                                                                         ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ:

1 Σάβ. 15 Δεκ. 2018 18:00 – 22:00 (4ώρο) ΚΧ, ΚΚ, ΝΠ, ΕΧ
2 Σάβ/κο 26-27 Ιαν. 2019 11:00 – 15:00 (4ώρα) ΝΠ, ΕΧ
3 Σάβ/κο 13-14 Απρ 2019 11:00 – 14:00 (3ώρα) ΝΠ, ΕΧ
4 Σάβ. Ιούνιος 2019 (2ώρο)* ΝΠ, ΕΧ

ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

5 Μάιος 2019 Πρόβα* ΝΠ, ΕΧ
6 Παρ. 17 Μαΐου 2019 Παράσταση στο 21ο τετραήμερο workshop Gestalt στον Βόλο ΚΧ, ΚΚ, ΝΠ, ΕΧ

 

*Θα οριστεί κατόπιν συνεννοήσεως με την ομάδα

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ: Κάτια Χατζηλάκου, M.Sc. Κοινωνικής και Κλινικής Ψυχολογίας Α.Π.Θ., Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Gestalt, μέλος Σ.Ε.Ψ. & EAGT (Ex-Chair of NOGT and External Relation of EAGT). Κάτοχος ECP (European Certificate of Psychotherapy). Ιδρυτικό μέλος Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT).

 

Εξαρμενία Παππά, Ψυχολόγος (ΕΚΠΑ), MSc Mental Health Studies, Ψυχοθεραπεύτρια και Εκπαιδεύτρια Gestalt. Μέλος της EAGT και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT), PgCert Gestalt Body Process (Trained by James Kepner) Certificate in Performance Studies in Dance (Birkbeck College London). Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια, συντονίζει ομάδες και σεμινάρια που συνδυάζουν την κίνηση, τον χορό και την ψυχοθεραπεία Gestalt, ομάδες στήριξης εκπαιδευτικών και σεμινάρια εκπαίδευσης εκπαιδευόμενων στην θεραπεία Gestalt. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να ανακαλύπτει νέες προσεγγίσεις στον χορό και την κίνηση και να μελετάει πως μπορούν να ενσωματωθούν στην θεραπευτική διαδικασία.

 

Κωνσταντίνος Κατσαμάκης, Κινησιολόγος, απόφοιτος Ανωτέρας Επαγγελματικής Σχολής Χορού Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Ελένη Χατζηγεωργίου, Ψυχολόγος (ΕΚΠΑ), Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Μέλος της EAGT και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT), Χοροθεραπεύτρια και Εκπαιδεύτρια DRLST, Υπεύθυνη. Ελλάδος της Διεθνούς Εκπαίδευσης Χοροθεραπείας της DRLST (Danse Rythme Lien Social et Thérapie), με έδρα το Παρίσι. Έχει σπουδάσει σύγχρονο χορό στα επαγγελματικά τμήματα της Ακαδημίας Χορού του Rotterdam και της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Η έρευνά της στο χορό εστιάζεται στη ψυχολογική, κοινωνιολογική και ανθρωπολογική μελέτη της κίνησης, του ρυθμού και των δομών της τελετουργίας στο πλαίσιο της θεραπείας, της κοινωνικής παρέμβασης και της καλλιτεχνικής διαμεσολάβησης.

 

ΣΥΝ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: Σιλιώνη Έλενα, Απόφοιτος Ψυχολογίας Α.Π.Θ., Απόφοιτος Gestalt Foundation

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Άλμα, Αλφειού 6, 3ος όροφος, Αμπελόκηποι (πλησίον σταθμού μετρό).

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 260