«Ευτυχία: Είναι αυτό που περιμένουμε να ‘ρθει;*»

Για τον Αριστοτέλη, η καλή ζωή (ευζωία) είναι μία ευτυχισμένη ζωή. Η ευτυχία διαδραματίζει το ρόλο του ύψιστου αγαθού, του ύψιστου στόχου των επιδιώξεων μας, είναι δηλαδή κάτι κοινό για όλους και σκοπός της ζωής μας (Ηθικά Νικομάχεια). Αυτό που παίζει ρόλο είναι όχι μόνο η στιγμή της ευτυχίας, αλλά κυρίως η διαδρομή, ο δρόμος που θα ακολουθήσουμε προς αυτήν την αίσθηση πληρότητας, ικανοποίησης, αίσθημα ελέγχου και ισορροπίας.

Σε αυτό το εργαστήριο, θα ανακαλύψουμε πως μοιάζει η ευτυχία για τον καθένα, τις μορφές της, πως τη βιώνουμε με το σώμα, το νου, το συναίσθημα μας. Θα διερευνήσουμε τους τρόπους μας, πως δηλαδή την προσεγγίζουμε, την αποφεύγουμε, τη σχέση της με τον πόνο, τον εαυτό μας, τον άλλο, το εμείς, την ενεργητικότητα, την παθητικότητα. Θα περιεργαστούμε τα ρίσκα, τα όρια, τη σταθερότητα της, πως μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή και εξέλιξη, αλλά και πως η ευτυχία μπορεί να γίνει επιλογή ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες.

*Έτσι είναι γραφτό η ευτυχία είναι αυτό που περιμένουμε να `ρθει (στίχος, Μ. Φάμελλος 2000, “Η ευτυχία είναι αυτό”)

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: Σαβ 13 & Κυρ 14 Απριλίου 2019     Ώρες: 10:00-17:00

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΕΣ: Κατερίνα Καρασάββα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών, έχει Bachelor of Science στην Ψυχολογία από το Middlesex University του Λονδίνου και Master of Science in the Philosophy of Mental Disorder από το King’s College London. Είναι απόφοιτη του Κέντρου Εκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας Gestalt Foundation της Αθήνας και έχει εργαστεί σε ομάδες διαχείρισης στρες, σε ιδρύματα ηλικιωμένων και σε ομάδες στήριξης ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους. Αυτή την εποχή εργάζεται ιδιωτικά στο γραφείο της στην Αθήνα, κάνοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, όπως και ομάδες γονέων, ενώ παράλληλα εργάζεται με πρόσφυγες που έχουν υπάρξει θύματα βίας. Έχει μετεκπαιδεύσεις στην υπαρξιακή ψυχοθεραπεία, στη σχεσιακή Gestalt θεραπεία καθώς και σε θέματα βίας, κακοποίησης και παρέμβασης στην κρίση.

Αθηνά Αναγνωστοπούλου, ΒΑ στην Ψυχολογία (Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος), Δίπλωμα στη Συμβουλευτική & Συνθετική Ανάλυση (COSCA), Εκπαίδευση στην Ψυχοθεραπεία Gestalt (Gestalt Foundation),Σχεσιακή θεραπεία Gestalt(Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση στην Ψυχοθεραπεία Gestalt), Εργάζεται ως ψυχολόγος με ενήλικες, και συντονίζει ομάδες θεραπείας & προσωπικής ανάπτυξης, ομάδα στήριξης για τις διατροφικές διαταραχές, καθώς και ομάδες γονέων με βάση την προσέγγιση της Θετικής Ανατροφής.

 

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Στο χώρο του Gestalt Foundation, Γ. Σισίνη 39, 115 28,

Πλησίον Hilton, στον 4ο όροφο.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: €160