Ο Χορός των Αντιθέτων-Η Αρμονία της Συνεχούς Ροής

«Λέει ο Μπασό σ’ ένα μικρό χαΪκού:

Παλιά λιμνούλα
πήδημα βατράχου
ήχος νερού.

 

Έτσι μιλά και ο Ηράκλειτος στο απόσπασμά του για το ποτάμι: Προηγούνται οι «ήχοι του ποταμού» - αὐτῑσοι ποταμοῑσι. Δεν μπορείς να μπεις δύο φορές μέσα στο ίδιο ποτάμι.

 

Είσαι ποιητής, μα δεν είσαι κοινός ποιητής. Εισχώρησε βαθύτερα. Μην προσπαθείς να διαλέγεις ανάμεσα στα αντίθετα. Αυτή η μαρτυρία σου θα είναι η κρυμμένη αρμονία. Εμπιστεύσου πως όλα αυτά θα είναι διακυμάνσεις, αλλαγές εποχών, διαθέσεις που απλά έρχονται και παρέρχονται. Και μέσα τους θα δεις την gestalt.

 

Η αγάπη είναι φύση μας. Η πίστη είναι Η φύση μας!» Osho (2005). Η κρυμμένη αρμονία. Ομιλίες πάνω σε αποσπάσματα του Ηράκλειτου. Αθήνα, Εκδόσεις Ρέμπελ.

 

Σ’ αυτό το εργαστήριο θα προσπαθήσουμε, μέσα από διαφορετικά είδη και ποιότητες κίνησης και χορού, να βιώσουμε το σώμα μας ως «μάρτυρα» και «ποιητή» της κρυμμένης μας αρμονίας!

 

 

1 Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 18:00 – 22:00

2 Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 18:00 – 22:00

3 Σάββατο 03 Φεβρουαρίου 2018 18:00 – 22:00

4 Σάββατο 03 Μαρτίου 2018 18:00 – 22:00

5 Σάββατο 07 Απριλίου 2018 18:00 – 22:00

   Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 - Παράσταση στο 20ο τετραήμερο workshop Gestalt στον Βόλο

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ:

Κάτια Χατζηλάκου: M.Sc. Κοινωνικής και Κλινικής Ψυχολογίας Α.Π.Θ., Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Gestalt, μέλος Σ.Ε.Ψ. & EAGT (Ex-Chair of NOGT and External Relation of EAGT). Κάτοχος ECP (European Certificate of Psychotherapy). Ιδρυτικό μέλος Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt.

Εξαρμενία Παππά: Ψυχολόγος (ΕΚΠΑ), MSc Mental Health Studies, Ψυχοθεραπεύτρια και Εκπαιδεύτρια Gestalt, Μέλος της EAGT και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (Hagt), PgCert Gestalt Body Process ( Trained by James Kepner)Certificate in Performance Studies in Dance (Birkbeck College London). Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια, συντονίζει ομάδες και σεμινάρια που συνδυάζουν την κίνηση, τον χορό και την ψυχοθεραπεία Gestalt, ομάδες στήριξης εκπαιδευτικών και σεμινάρια εκπαίδευσης εκπαιδευόμενων στην θεραπεία Gestalt. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να ανακαλύπτει νέες προσεγγίσεις στον χορό και την κίνηση και να μελετάει πως μπορούν να ενσωματωθούν στην θεραπευτική διαδικασία.

Κωνσταντίνος Κατσαμάκης: Κινησιολόγος, απόφοιτος Ανωτέρας Επαγγελματικής Σχολής Χορού Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ελένη Χατζηγεωργίου: Ψυχολόγος (ΕΚΠΑ)-Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (Hagt), Χοροθεραπεύτρια και Εκπαιδεύτρια DRLST , Υπεύθυνη Ελλάδος της Διεθνούς Εκπαίδευσης Χοροθεραπείας της DRLST (Danse Rythme Lien Social et Thérapie), με έδρα το Παρίσι. Έχει σπουδάσει σύγχρονο χορό στα επαγγελματικά τμήματα της Ακαδημίας Χορού του Rotterdam και της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Η έρευνά της στο χορό εστιάζεται στη ψυχολογική, κοινωνιολογική και ανθρωπολογική μελέτη της κίνησης, του ρυθμού και των δομών της τελετουργίας στο πλαίσιο της θεραπείας, της κοινωνικής παρέμβασης και της καλλιτεχνικής διαμεσολάβησης.

 

TΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Ειρήνης 9, Αγία Παρασκευή (κουδούνι Μαρία Φαρμάκη)

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: €230

 

Παρατήρηση: Παρακαλώ πολύ, όσοι ενδιαφέρεστε να δηλώσετε συμμετοχή απευθυνθείτε άμεσα στη γραμματεία του Gestalt Foundation στην Αθήνα 210 7254010 (Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-18:00).

Παρατήρηση2: Για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά - βιωματικά εργαστήρια, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση για δήλωση συμμετοχής είναι η καταβολή προκαταβολής (30% του κόστους συμμετοχής) η οποία δεν επιστρέφεται. Η εξόφληση πρέπει να γίνεται πριν τη πραγματοποίηση του εκάστοτε εργαστηρίου. Η εξόφληση πρέπει να γίνεται πριν την έναρξη του τελευταίου εργαστηρίου.