Ύπαρξη και Συνύπαρξη στη θεραπεία Gestalt

Κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει τα ίδια υπαρξιακά δεδομένα. Όλοι μας βιώνουμε μια πεπερασμένη, παροδική, και συνεχώς μεταβαλλόμενη ζωή. Η ζωή και ο θάνατος, η μοναξιά και η συλλογικότητα, η αυτονομία και η δέσμευση, το νόημα και η απουσία του είναι μερικά από τα υπαρξιακά θέματα που μας απασχολούν συνεχώς, με διάφορους τρόπους, κατά τη διάρκεια της ζωής μας.

 

Η θεραπεία Gestalt εμπεριέχει, στη θεωρία και τη μεθοδολογία της, τη φιλοσοφία του υπαρξισμού, τη φαινομενολογική μέθοδο, και τον υπαρξιακό διάλογο. Η βαθιά σχεσιακή της διάσταση και η έμφαση στη συνάντηση την καθιστά ως μια από τις πλέον κατάλληλες προσεγγίσεις για τα υπαρξιακά θέματα.

 

Εστιάζοντας στη στιγμή του παρόντος μας, στην επαφή με τον εαυτό μας, και στη συνάντησή μας με τους άλλους, θα εξερευνήσουμε μαζί τόσο την καθολικότητα της ανθρώπινης αγωνίας όσο και τη μοναδικότητα της κάθε ατομικής εμπειρίας.

 

Όπως πολύ γλαφυρά περιγράφει μια ασθενής στο βιβλίο του Irvin Yalom «Θρησκεία και Ψυχιατρική» (2003): «Ξέρω πως είμαστε όλοι πλοία που ταξιδεύουμε στο σκοτάδι κι ότι ο καθένας από μας είναι ένα πλοίο μοναχικό, είναι όμως τόσο ανακουφιστικό να βλέπεις τα φώτα των γειτονικών πλοίων να σκαμπανεβάζουν πλάι σου».

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: Σαβ. 11 Νοεμβρίου 2017 10:00–17:00

                            Κυρ. 12 Νοεμβρίου 2017 10:00–17:00

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: Κωνσταντινίδου Αντωνία, M.Sc. Κοινωνικής και Κλινικής Ψυχολογίας Α.Π.Θ., Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Gestalt, μέλος Σ.Ε.Ψ. & EAGT. Κάτοχος ECP (European Certificate of Psychotherapy). Ιδρυτικό μέλος και πρώην Πρόεδρος & Εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (H.A.G.T.).

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: €180

 

Παρατήρηση: Για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά - βιωματικά εργαστήρια, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση για δήλωση συμμετοχής είναι η καταβολή προκαταβολής (30% του κόστους συμμετοχής) τουλάχιστον 15 μέρες πριν την έναρξη του εργαστηρίου, η οποία δεν επιστρέφεται. Η εξόφληση πρέπει να γίνεται πριν τη πραγματοποίηση του εκάστοτε εργαστηρίου. Σε περιπτώσεις κύκλου εργαστηρίων η εξόφληση πρέπει να γίνεται πριν την έναρξη του τελευταίου εργαστηρίου.