Ντροπή... η σκιά της ύπαρξης

Ντροπή είναι το συναίσθημα που συνοδεύεται από την εμπειρία, “δεν είμαι ok” ή δεν είμαι αρκετός.

Είναι μία σκιά που μας ακολουθεί διαρκώς. Μία σκιά που δεν χάνεται, ακόμη και όταν ο ήλιος δύει. Και ζούμε την ζωή μας παλεύοντας. Είναι φορές που κάνουμε πως δεν βλέπουμε την σκιά. Και είναι φορές που η σκιά αυτή είναι το μόνο που βλέπουμε. Και μέσα σε αυτήν την πάλη προσπαθούμε να επιβιώσουμε.

Και έχουμε ξεχάσει. Ποτέ μία σκιά δεν έσβησε τον ήλιο. Η σκιά δεν υπερβαίνει την ύπαρξη. Η ύπαρξη υπερβαίνει την σκιά. Η σκιά είναι μία πύλη. Μία πύλη προς την ύπαρξη. Αυτό είναι η ντροπή.

Σας προσκαλώ στην παρουσίαση αυτή. Μέσα από το φαινόμενο της ντροπής θα δοκιμάσουμε. Θα δοκιμάσουμε να κατανοήσουμε πληρέστερα την ύπαρξή μας.

Άς την καλωσορίσουμε στο ταξίδι αυτό...

Κώστας Μιχαηλίδης

Σπoύδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης όπου και αποφοίτησε από την σχολή της Δασολογίας. Στην πορεία της καριέρας του άλλαξε αντικείμενο και αφοσιώθηκε στην επιστήμη της Ψυχολογίας. Είναι απόφοιτος του TEESSIDE COLLEGE, Counselling and Psychological Science. Είναι Ψυχοθεραπευτής Gestalt, μέλος της E.A.G.T. , H.A.G.T. Ιδιωτεύει στο προσωπικό του γραφείο στον Αγ. Δημήτριο κάνοντας ατομική, ομαδική ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική ζευγαριών. Ψυχοθεραπευτής και εκπαιδευτής Gestalt, μέλος της E.A.G.T., μέλος και ταμίας του ΔΣ της H.A.G.T.

Τρίτη, 06/10/2015, 18:00-20:00